Widok

Renault Scenic II

Renault Scenic pojawił się na drogach w okńcu 1996 roku i był czwartym przedstawicielem samochodów rodziny Megane (Megane w wersji pięciodrzwiowej wprowadzono do sprzedaży razem z modelem Coupe jesienią 1995 roku, a wraz ze Scenikiem trójbryłową odmianę Megane Classic). Jednocześnie to pierwszy jednobryłowy pojazd w segmencie samochodów kompaktowych.Scenic jest po prostu dobrze zaprojektowany. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

renault scenic 1.6 16 v 1999r najbogatsza wersja

mam scenica dobija 200tys.km. i to juz koniec silnika dymi ciezko ma odpalac a pozatym wiekszosc plastykow trzeszczy w srodku i popekala w czasie uzytkowania auto drogie w utrzymaniu posiaam je 3lata byla wymieniona glowica z zaworami caly uklad wydechowy drazki kierownicze amortyzatory tylnia belka silnik krokowy sonda i czujnik walu co 20tys.km i znowu jest do wymiany szczerze nie polecam tego auta posiadam drugi samochod mazda 323f 2.0 v6 1996r i nigdy mnie nie zawiodla a dobija 400tys.km
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

scenic

czy można zmienić zegary z 98r na 2002r z komputerem pokładowym (chodzi o wyświetlacz spalania paliwa)?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Reno Scenik 1.4 2000r

Jak się ma 2 dzieci i psa bardzo fajne autko.Naprawde wygodne i ekonomiczne.

Instrukcja obsługi!!!

Witam
Proszę o pomoc w zdobyciu instrukcji
obsługi po polsku do Scenika II z roku 2005
Z góry dziękuję

renalut scenik 18dci

renault to wielki zlom

Eksplotacja

Witam,
Wczoraj kupiłem używanego Scenica z roku 97 z silnikiem 1,6 benzyna, w zwiąsku z tym mam do Państwa pytanie ile taki silnik ma koni mechanicznych i ile spala średnio na 100 km ???
Z góry serdeczne dzięki.
Pozdrawaim
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Mam 6 letniego scenika sprowadzonego z Niemiec i uwielbiam to auto.Jest tylko jeden mankament drugi zepsuł się czujnik pedała gazu.Poza tym samochód sprawuje się na prawdę dobrze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Blacha

Chciałbym dowiedziec się czy Scenic z 98r. ma ocynkowane blachy??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 46

Scenik 1,6 może mieć 75 lub 90 KM. Większość egzemplarzy to silnik k7m o mocy 90 KM i momencie obr ok. 140Nm.
Spalanie to ok. 8 - 8,5 l trasa i 10 miasto.

do bartka

jeśli się nie mylę to w tylnej belce znajduje się drążek skrętni ta taka rurka zakończona frezami ona prawdopodobnie pękła

renia

aś ty głupi. chyba Renioą nie jeździłeś

Nie tak fajnie

Mam od pół roku scenika 2003 dci jest jak tragedia ; poszła turbina, miska olejowa,problemy z kontrolkami świec żarowych( zapalają się w czasie jazdy i za moment gasną), po 120 na h ma kłopot z rozpędzaniem się, a o 160 to mogę zapomnieć.Jeszcze jakiś czas go potrzymam bo jak na razie mechanicy też mają kłopot z ustaleniem przyczyn.Pali przynajmnie 7 l na 100 w trasie, natomiast w mieście 9 to pewność, a wcale nie mam potocznie " ciężkiej nogi".Być może pechowy egzemplarz...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanko

Jakie roczniki renault scenic sa z ocynku
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 17

czy blachy są z ocynku

interesuje mnie czy auto z 98 roku ma blachy z ocynku i jaka jest żywotność silnika ( benzyna )mam zamiar kupić to cacko ale mam dylemat bo ma przejechane 270 tyś.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 8

witam wszystkich.dzisiaj kupilem scenica II 2003r 1,9dci.
wczesniej mialem lagune.zobaczymy jak sie bedzie sprawowac.jeszcze dzisiaj tj przez 12 godzin zrobie nia ponad 800km.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanie

Mam reno megane scenic 1,9 TD 1997 , trudno uruchomic przy niskich temperaturach . w trakcie jazdy kopci i przerywa w silniku glosny stukot, glosno chodzi. mial ktos kiedys taki problem? z gory dziekuje.

1,9td

Także mam scenika 1,9 td i podobny problem czyli zaczyna w pewnym momencie klekotać głośno -słychać twardy metaliczny głos ,najczęściej jak jest zimny ale pali z pierwszego obrotu .Z tego co ustaliłem to problem z układem paliwowym czyli wtryskiwaczami.Końcówki wtrysków już wymieniłem ,wszystkie filtry ,rozrząd. Prawdopodobnie wysiadł wtryskiwacz sterujący lub któryś z czujników.Radził bym sprawdzić wtryski i pompę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

dobre auto

scenic 1,9DTI po liftingu

ja mam pytanie, czy ktoś łaskawie mógłby mi powiedzieć, czy w tym modelu blacha jest ocynkowana?
z góry dziękuję za odpowiedź
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

paliwo

pali 8 litrów na sto czy wasze sceniki też tyle palą ???