Widok

Renault Scenic II

Renault Scenic pojawił się na drogach w okńcu 1996 roku i był czwartym przedstawicielem samochodów rodziny Megane (Megane w wersji pięciodrzwiowej wprowadzono do sprzedaży razem z modelem Coupe jesienią 1995 roku, a wraz ze Scenikiem trójbryłową odmianę Megane Classic). Jednocześnie to pierwszy jednobryłowy pojazd w segmencie samochodów kompaktowych.Scenic jest po prostu dobrze zaprojektowany. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

AKUMULATOR W SCENICU

Czy to narmalne że akumulator w scenicu jest pod siedzeniem ,a może to jakaś przeróbka ?PROSZę O POMOć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

instrukcja do renault scenic

tu szukaj ftp://renault@ftp.pikur.digi.pl/Manuale/

Hasło to: renault

Renault Scenic II

Autko mam 0.5 r. w automacie, przebieg 80 tys. km. Wymieiłem rozrząd(komplet) i mat. eksploatacyjne. Dobre, b.d. wyposażone, spalanie przyzwoite.
Zauważyłem jedną wadę-głosną prace silnika powyżej 3500 od./min. Tak mechanicy jak i ja nie wiemy co może- co jest tego przyczyna. Koledzy, co Wam podpowiada doświadczenie, prosze o informacje.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

instrukcja

witaj , zauwazylem ze szukales instrokcji do scenica II, czy zdobyleś ją może ?
bardzo mi potrzebna wiec jak moglbys przeslac to bylbym wdzieczny

Renault Scenic RX4 2.00 16V

Scenic RX4 2.00 16V

Kupiłem miesiąc temu, na razie mam mieszane uczucia na temat eksploatacji. Potrzebuję instrukcję obsługi Renault Megane Scenic RX4 2.00 16V benzyna. w języku Polskim Dzięki.

1,9 dci 2001 rok

Poszukuję instrukcji obsługi w języku polskim
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

suepr

auto jest wygodne dobre wyposazenie na dodatek dynamiczny i bardzo oszczedny. nie moge się z nim rozstac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rewelka!!!

Rewelacyjny wygodny bezpieczny samochód

nawigacja

Mam scenica 2000r z Carminet navigation ale jest wszystko po niemiecku. Czy ktoś wie gdzie mozna kupić tanio polską (i mapę Polski ) wersję tego systemu? Pani z salonu Renault proponowała mi taką wersją za 1300zł. To chyba lekka przesada....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ratunku

mam scenika rok 98 1,6 8v. jechalem przez próg zwalniający i nagle usłyszalem metaliczny huk. Tył samochodu mi sie obniżył, Na wjechalem na kanał i nie widać tam zadnego pekniecia. Nie mam pojecia co to moze być. Moze amorki?ale tak by odnich osiadł?wachacze sa cale.Prosze o rade jezeli ktos mial podobny problem. Z góry bardzo dziekuje!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

instrukcjia

Szukam instrukcji w języku Polskim do SCENICA 2 ,ktoś wie niech napisze
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

scenic 1.9 dci

Witam! mam pytanie . kupiłem scenica 1.9 dci 100tys km. wymieniłem olej na 10w40 i mam pytanie czy taki olej może być. Po wymianie słyszałem opinie że tylko można lać syntetyki. Może ktoś mie poratuje dobrą fachową poradą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

scenic 1,9d

Samochod bardzo mi sie podoba ale jest cholernie awaryjne mam z silnikiem 1,9 d dez turba jest tak taki zaworek przy pompie wtryskowej koszt 500 zl a odjawami jest niebieski dym jak by nie spalal i nierowna praca.same problemy sa z renówkami
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prosze o radę..

Mam scenica 1,9 dci 2001...od tygodnia:):)..wszystko oki, tylko podczas jazdy zapaliła sie kontrolka z ESP....czy to częsty przypadek?...Stacje ASo wolę omijać łukiem,po przeczytaniu ,niektórych komentarzy...
Szukam instrukcji w jezyku polskim...please...podajcie jakąś stronkę ,na której moge to przeczytać....
DZIEKUJE...;):)

Prosze o radę..

Mam scenica 1,9 dci 2001...od tygodnia:):)..wszystko oki, tylko podczas jazdy zapaliła sie kontrolka z ESP....czy to częsty przypadek?...Stacje ASo wolę omijać łukiem,po przeczytaniu ,niektórych komentarzy...
Szukam instrukcji w jezyku polskim...please...podajcie jakąś stronkę ,na której moge to przeczytać....
DZIEKUJE...;):)

SCENIC OK

MAM SCENIKA I JEST OK ALE JAK POSTOI OK -6-7 GODZIN MA PROBLEMY Z ODPALANIEM.JAKIS IDIOTA NIEUMIEJĘTNIE WYMIENIAŁ PASEK ROZRZĄDU I MA MAŁE CIŚNIENIE W CYLINDRACH ALE PORADZE SOBIE Z TYM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

?

Mam scenika 2002 1.9 i mały problem jak postoi dłuzej ok 5h za holere nie moge go odpalic.Wymieniłem swiece zarowe i czujnik zazenia. Jesli ktos sie z takim czyms spotkał prosze o rade
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

RENAULT SCENIC 1997 1.6 E. RT

MAM TO AUTO OD 10 MIESIĘCY KUPILEM Z PRZEBIEGIEM 83 TYS KM TERAZ MA 94 TYS KM. AUTO JEST SUPER NIE ROZUMIEM SKĄD TE ZŁE OPINIE, ZADNYCH STUKÓW FOTELI TYLNYCH ANI DESKI ROZDZIELCZEJ. WLASCIWIE AUTO W ŚRODKU JEST JAK NOWE TYLNE FOTELE JESZCZE TWARDE I NIE WYSIEDZIANE PRZEDNIE TEZ ZRESZTĄ. JEDYNIE TO TŁUMIK MUSZE ZMIENIC BO BYŁ JUZ SPAWANY I JEST W SRODKU PĘKNIĘTY. AUTO PO WYMIANIE USZCZELKI POD GŁOWICĄ KUPIONY Z SERWISU W NIEMCZECH AUTO SERWISUJE NARAZIE JEST OK. A JAKIES WYMIANY CZĘSCI TYPU ŁOŻYSKA CZY CHAMULCE TO PRZECIERZ NORMALNA SPRAWA AUTO WARTE UWAGI POLECAM.

RENAULT SCENIC 1997 1.6 E. RT

MAM TO AUTO OD 10 MIESIĘCY KUPILEM Z PRZEBIEGIEM 83 TYS KM TERAZ MA 94 TYS KM. AUTO JEST SUPER NIE ROZUMIEM SKĄD TE ZŁE OPINIE, ZADNYCH STUKÓW FOTELI TYLNYCH ANI DESKI ROZDZIELCZEJ. WLASCIWIE AUTO W ŚRODKU JEST JAK NOWE TYLNE FOTELE JESZCZE TWARDE I NIE WYSIEDZIANE PRZEDNIE TEZ ZRESZTĄ. JEDYNIE TO TŁUMIK MUSZE ZMIENIC BO BYŁ JUZ SPAWANY I JEST W SRODKU PĘKNIĘTY. AUTO PO WYMIANIE USZCZELKI POD GŁOWICĄ KUPIONY Z SERWISU W NIEMCZECH AUTO SERWISUJE NARAZIE JEST OK. A JAKIES WYMIANY CZĘSCI TYPU ŁOŻYSKA CZY CHAMULCE TO PRZECIERZ NORMALNA SPRAWA AUTO WARTE UWAGI POLECAM.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

renault scenik 1998-1,6 benzyna

przebieg140tyś silnik zawieszenie ok.tylnia wycieraczka zepsuta przednia szaleje ,tłumiki z katalizatorem do wymiany .na ośmio latka to niewiele