Widok

Renault Scenic II

Renault Scenic pojawił się na drogach w okńcu 1996 roku i był czwartym przedstawicielem samochodów rodziny Megane (Megane w wersji pięciodrzwiowej wprowadzono do sprzedaży razem z modelem Coupe jesienią 1995 roku, a wraz ze Scenikiem trójbryłową odmianę Megane Classic). Jednocześnie to pierwszy jednobryłowy pojazd w segmencie samochodów kompaktowych.Scenic jest po prostu dobrze zaprojektowany. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Renault Scenic 1,9 Tdi

Poszukuję ksiązki o tym samochodzie interesują mnie dane regulacyjne silnika. Ogólnie z auta jestem zdowolony narazie nie mam z nim problemów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spoko

Autko Jest ok właśnie jest w malowaniu bo było kilka rysek i zadrapań oraz pruba włamania się do auta nobo w końcu fajne to chcieli go ukraść

Spoko

Autko Jest ok właśnie jest w malowaniu bo było kilka rysek i zadrapań oraz pruba włamania się do auta nobo w końcu fajne to chcieli go ukraść
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spoko

Renault Scenic 2.0 16V 2000r

Mam scenica zrobione 100000 km. i druga naprawa silnika.
Po raz pierwszy rozleciał sie jak miał jakieś 40 tys.
Generalny remont wtedy był ale nie wymieniono fazatora tylko zregenerowano i teraz mechanik mówi że trzeba wymienić fazator, a co za tym idzie cały rozrząd (kilka tysięcy poleci)
Na wolnych obrotach chodzi nierównomiernie, szarpie i duuuużo pali.
wymieniałem już 2 razy cewki. Ogólnie samochó dośc zawodny jak na taki mały przebieg. Mam nadzieję że wymiana fazatora pomoże.
P.S. Mam jeszcze taką nietypową usterkę. Co jakiś czas, a właściwie teraz już prawie cały czas zawiesza mi się prędkościomierz. Obroty działają a prędkość i cały komputer stoi w miejscu. Po jakimś czasie bez powodu zaczyna pracować ok i znowu na jakiś czas jest wszystko dobrze.
Czekam na info pozdrawiam

Scenic 98 r. 1.6 8v przebieg (UWAGA) 296 tysięcy km

Jeżdzę od ponad roku.
Kupiłem z przebiegiem 260 tysięcy od pierwszego właściela.
Przez ten czas koszty to: płyny, filtry, łożysko, wariujący komputer i jedna cewka.
Poza tym OK. Samochód niesamowicie pakowny, wygodny, parkowanie bez problemu.90KM wystarczające do poruszania się po trasie.
Spalanie od 9 w mieście do 6 w trasie.
Bez gazu. Jakość -hmm, to jest Renault i wiedziałem co biorę.
Polecam- choć to loteria.Wiele zależy od poprzedniego właściciela i egzemplarza.
Mnie się udało.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hihi scenic

autko niezłe ale do czasu przy 150 tysiącach kierownica wytarta aż chropowata mam w tej chwili 178tysięcy i zaglądałem już do silnika przyczyna stuki efekt luzy panewkowe silnik chodził jak grabiarka a nigdy nie był ani na chwilkę zaniedbany zrobiłem szlify wału korbowego nowe panewki i... ale to dało efekt tylko na jakieś 15000km i znów to samo morał jednorazówka nie wkładajcie w to kasy szkoda i bez efektów

instrukcia opsługi

Kupiłem Renault Scenik ll 1,9 dci rok 2001 i na temat eksploatacji potrzebuję instrukcję obsługi ,gdzie można ją otrzymac
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

SCENIC-extra auto!!!

Mam Scenica od roku i jeździ mi sie nim wspaniale.Czuje się jakbym jechał samolotem.Reguluje sobie siedzenia i kierownice jak chce!Pulpit duży i prosty w obsłudze.Ogromna ilość schowków(pod siedzemnami z tyłu.sprzodu pod jednym siedzeniem szufladka,styłu pod wycieraczkami). ON JEST DOSKONAŁY!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Renault Scenic 1,9 dCi 2000r

Mam takie autko i jestem z nigo bardzo zadowolony. W sumie nic wielkiego się nie psuje... Ale nie obyło się bez niespodzianek. Po jakichś 10tyś. poszedł teleskop :/ Po jakimś czasie czujnik pedału gazu (przyspieszał i zdychał po czym znowu ruszał do przodu), były też problemy ze światłami stop. Oczywiście jak to w megane prawa tylna lampa prędzej czy później musi zgubić masę. Pdał prędkościomierz - nie wiem co z nim było bo wymieniłem zegary. Następny problem to ogrzewanie - jak chodziło codziennie na 4tym biegu przez godzinę to po jakimś czasie nie chciało się wyłączyć - nawet po wyjęciu kluczyka :-) Do tego trzeszczące plastiki z tyłu :/ Nie wiem które ale wydaje mi się, że albo fotele albo przykrywki schowków pod siedzeniami.
Teraz dobre strony - te wszystkie awarie nie kończyły się wielkimi kosztami, z silnikiem zero problemów, zawieszenie poza teleskopem mimo 120 tys jest si. Auto wygodne z przodu, z tyłu na dłuższe trasy lepiej nie siadać :-) Miałem okazję przeprowadzać się i w sumie większość przewiozłem właśnie sceniciem. Wywalasz fotele i masz cieżarówkę, czasem tylko klapa się nie zamykała :-) Spalanie na poziomie 7,5l w mieście i raczej nie oszczędzam. Kończąc mogę spokojnie polecić to auto. Ja mam prawie 6 lat miłych wspomień i narazie nie będę zmieniał go na lepszy model :-)

ASMDF

Renault to ZŁOMY!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

scenic 2,0 automat, rocznik 2000

Jestem właścicielem scenica ponad 5 lat. Kupiłem w salonie we Wrocławiu.Poprzednio jeżdziłem dwiema toyotami corrolla.Pod względem niezawodności i serwisu toyota moim zdaniem wygrywa. Ale sama przyjemność jazdy trochę większym i wygodniejszym autem bierze górę.Przejechałem obecnie 150 tys. Po 70 tys zaraz po gwarancji padła inteligenta automatyczna skrzynia biegów.Moje reklamacje w centrali renault w Wa-wie (skrzynia trochę dziwnie się zachowywała jeszcze na gwarancji co zgłaszałem w serwisie) nie zdała się na wiele.W konsekwencji wymiana na regenerowaną u producenta - koszt ponad 7 tys.Poza tym dwukrotna wymiana amortyzatorów i normalne elementy eksploatacyjne ( klocki, tarcze hamulcowe, świece, rozrząd po 120 tys) Obecnie do wymiany tylny tłumik,podobno pasuje polski z asmetu ale coś nie mam pewności. Może ktoś mi podpowie ? Poza tym podczas deszczu zalewa mi cewkę na 3-ciej świecy nie wiem jakim cudem.Ogólna moja ocena jest dobra.Nic nie tłucze i nie trzeszczy w cocpicie jak u innych.Auto bardzo pojemne i silne. (140 KM) Spala średnio 8,5 l/100 km. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problem z immo

zamknij z klucza auto i potem je otwórz. Po postoju na otwartych zamkach prze chyba 10 min. lampka imoobilajzera mruga i nie odpalisz auta.

Scenic diesel

Mam scenica 1.9 dti z99 roku wszystko jest ok tylko jest troche glosny tak ponad 3500 obrotow moze ktos wie jaka jest przyczyna. Prosze o kontakt
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

scenic 1,6 automatic 1998

Przebieg 105 tkm, problemy z elektronika prawie od poczatku, od 3 lat auto wariuje w dluzszej trasie, tzn. po okolo 500 km jazdy bez przerwy zapala sie kontrolka elektroniki i miga, po ok 5 minutach swieci sie bez przerwy i auto zaczyna rzezic i wyc prawdopodobnie zostaje na 2 biegu. Zawsze zmuszona jestem zrobic postoj,wystarczy ok. pol godziny i auto jedzie dalej nastepne 500 km jak gdyby nigdy nic. Ten kaprys zdarza mu sie rowniez gdy sprobuje jechac szybciej niz 140 km/h. Zaden serwis niczego nie odkryl, wedlug ich pomiarow elektronika jest w porzadku, mimo to jestem cala w stresie gdy wyjezdzam na wakacje. Natomiast w czasie jazdy codziennej po miescie jest wszystko ok, poza malym kaprysem, auto gasnie mi prawie zawsze gdy wyjezdzam z parkingu tylem pod gorke, ale zapalam jeszcze raz i wszystko ok.Moze ktos mial podobne problemy , prosze o informacje.

Problem z immo

20.0 '98 + gaz, chodzi spoko, głośny w środku, plastki .... brrr, spala dgazu w zimie ok 14 litrów w mieście.
Ale mam problem, kontrolka immobilisera pali się po włożeniu kluczyka, po przekręceniu powinna zgasnąć a mi miga jak szalona i silnik nie stratuje.
Nie wiecie co może być przyczyzną? próbowałem oba kluczyki, sprawdziłem przycisk odcięcia zapłonu pod maską i bezpieczniki, wszystko ok. A on kręci i nie staruje.
Pomożcie...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowka senia 2

Nie jestem z trojmiasta.. ale mam troszke do opowiadania o scenicu odebralem to "szczescie" ;) i juz po ok 25 metrach od wyjechania z salonu podziekowal za wspolprace czujnik cisnienia spalin. Auto wrocilo na 2 dni do serwisu. po odebraniu przejechalem juz ponad 1000 km i na razie gucio wszystko o ile nie przeszkadzaja brzeczace drzwi bagaznik czy cos tam innego.
Ogolnie mowiac autko sie cudownie prowadzi, wspaniale rozwiazane cudenka techniczne, wspomaganie kierownicy rewelacyjne,zmiana biegow precyzyjna i oby tak dalej .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

wipp

ja kupiłem od francuza scenica 98r. z przeb. 114.000 tys.km., na wiosnę. do tej pory wymieniłem klocki oczywiście pasek rozżadu rolki, filtr paliwa, jestem zadowolony choć byłem przeciwy marce reno, ale teraz uważam że auto jak dobre się kupi w miarę dobre to takie jest. Jak ktoś kupuje to niech zwróci na uwagę na pracę wycieraczek bo moga chodzić jak chcą, powód walnięte BSI czyli casowy wyłacznik wycieraczek koszt to 150 zł używka. Nawiąże kontakt pytania szandecki@wp.pl

Blacha

Czy w scenic z 98r. jest ocynk?? Prosze o sybką odpowiedż bo zamierzam kupić to autko

instrukcje obsługi

szukam instrukcje obsługi Renault scenic 2000r 1.9dci z klimatronikiem jesli ktos ma na zbyciu
kont... rafal1704@tlen.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0