Widok
Ogłoszenia pojawiają się non-stop. Byłem tam raz 9ok. 2 lat temu) na badaniach jako klient i faktycznie tam jest Armageddon. Chaos w przyjęciu pacjenta, na każde badanie (mimo, że płatne i mało skomplikowane) czeka się ok. 45 min. Rozumiem, że tego dnia rano było dużo pacjentów (tak ok. 30-40 osób, a hall jest dość ciasny), ale to chyba nie ma oznaczać rozkładu organizacji pracy recepcji. Rejestratorki niemiłe, opryskliwe wręcz. Chcą każdego pospieszać (szczególnie osoby starsze i zniedołężniałe) i widać, że panuje tam napięta atmosfera między nimi (jakaś głupia rywalizacja która przyjmie więcej pacjentów; krzywe spojrzenia na pacjentów; do siebie zwracają się podniesionym tonem). Szczególnie jedna z nich wówczas się wyróżniała (nie wiem czy obecnie tam jeszcze pracuje), taka brunetka z bardzo czarnymi włosami - chciała kierować swoimi koleżankami i pacjentami (np. gdzie ma usiąść). Natomiast współpraca rejestratorek z lekarzami i ratownikami była bez zarzutu.
Bylam na dniu próbnym, ale odpuściłam.Zarobki do pracy jaką trzeba tam wykonać sa absurdalne.Pracuje w tym zawodzie i pracowalam już w Polmedzie ( chory klimat i kierowniczka) i Eter Medzie (tu wytrzymałam miesiąc!Klimaty między pracownikami TRAGEDIA).Ale w żadnej przychodni nie wymagają tyle wiedzy.Chcą dziewczyny wykorzystać naa maksa za śmieszne pieniądze.Tyle zarabia sie w każdej przychodni a pracy połowe więcej.Co do kierowniczki to tam jest chyba jedyną ogarniętą osobą o zresztą bardzo sympatyczną.Jeden plus to fajny klimat jaki panuje podczas pracy i tu mam odmienne zdani od poprzedników.
Byłem wielu letnim pacjentem placówki i faktem jest ze pracownicy na rejestracji wymieniają się non stop.Szczerze powiem wielokrotnie przyglądałem się pracy tych dziewczyn siła rzeczy bo korzystając z medycyny pracy troszkę czasu trzeba tam spędzić.Mają masę roboty ale to wszystko wydaje się mieć jakiś opracowany schemat bo w krótki czas z tłumów zostaje garstka.Atmosfera panuje tam bardzo przyjazna.Niestety mój pracodawca zmienił przychodnie a szkoda bo dopiero teraż widać różnicę obsługi revimed-lux med.Tam sztywno a w revimed bym się skusi na stwierdzenie rodzinnie i stresy rozładowanie żartem co wpływało super na klimat z naszej strony pulpitu.Moja siostra złożyła tam kiedyś cv ale nawet nie zadzwonili.Chyba nie sprostala oczekiwaniom.Pytanie czemu tak często wymienia się tam skład? Wydaje się że reakcje są luźne bez spieć. Ale komentarze Wasze są różne od razu widać ze cześć z zawiści i zazdrości np jeśli mówimy o pani kierownik bo zakładam ze to ta czarna na szpilkach tak jak wspominała poprzedniczka najbardziej ogarnięty i takie też mam zdanie.Wyróżnia sie tam bardzo i nie tylko urodą.Gdy bylem na badaniach ja czy moi wspolpracownicy zawsze staralismy sie aby wlasnie ona nas obslugiwala Ale tu nie ma co się rozwodzić...śliczna inteligentna kobieta z jajem a zawistnego polaka boli.Straszna jest mentalność ludzi.Natomiast dla mnie rażące są tam dzwoniąc telefony.Co do samej pracy oglądając to z boku wyglada ze wszystko jest ok wiec zastanawiam się w czym tkwi tam problem.Może szef czy tam szefowa do d*py.A żadna atmosfera nie uratuje gdy się ma szefa h**:)
to już lepiej polecam enel Med. Pracowałam w Grunwaldzkiej, niecały rok. Nie mieszkam już w Gdańsku, ale warunki pracy w tej sieci był naprawdę ok. Nie narzekałam ani na kase, ani na traktowanie i atmosferę w firmie, a wiem że u was jest z tym rożnie... spróbujcie wysłać cv możę akurat będą kogoś szukać na podobne stanowiska (nawiasem mówiąc korzystałam też z ich opieki medycznej i także byłam zadowolona)
Byłam na rozmowie i dostałam ofertę masażu próbnego.Po rozmowie z Dyrektorem odpuściłam.Nie przyjemny facet.Podczas oczekiwania na rozmowę wydawało się tam sympatycznie.Super klimat z pacjentami ma rejestracji,optycznie przychodnia a w sumie poczekalnia wygląda mała, ale bardzo elegancka.Okazało sie ,że pracuje tam kolezanka i w sumie potwierdzila moje przypuszczenie.Głównym problemem jest on i jakis facet w biurach, ktory chyba chce objac posade Dyrektora.Nie wiem dokladnie o co chodzi wiem,że uprzedziła mnie ,ze aby sie dobrze pracowało trzeba omijac te biura.