Jeśli mają Państwo wahania odnośnie wyboru szkoły językowej to proszę się nie obawiać. Nauczyciele są świetni, doskonale przygotowani i czuje się pasję w ich nauczaniu. Ale muszę kilka słów dodać od siebie o wyjątkowej nauczycielce - Pani Ola Bereza. Miałam olbrzymi problem z "przełamaniem się" by mówić po angielsku. Jak wielu z nas, dużo rozumiałam ale wstyd przed wypowiadaniem się paraliżował moje chęci. Postanowiłam spróbować w tej szkole i trafiłam na Panią Olę. Młoda i inteligentna kobieta, z głową pełną pomysłów i co najważniejsze nie odpuszczała gdy się zaczynałam lenić. Wymyśliła plan nauki...w terenie. Spotykałyśmy się raz, czasami dwa razy w tygodniu (nawet w weekendy), w galeriach handlowych, kawiarniach, ogrodach, na molo itp. Oprócz wypicia kawy mogłam pochodzić po sklepach, zrobić zakupy, pospacerować, wciąż mówiąc po angielsku. Czasami zatrzymywała się nagle i kazała opisywać przechodzących ludzi, w co sa ubrani, co robią itp. Na zakupach musiałam wszystko opisywać co ląduje w koszyku i po co :-) Rozmawiałyśmy o wszystkim, polityce, hobby, pogodzie, podróżach, małych i wielkich rzeczach. Dziś już bez lęku i wstydu mówię po angielsku. Bardzo dziękuję Pani Olu !