Widok

Rigoletto

Rigoletto Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Rigoletto .
Rigoletto

Libretto: Francesco Maria Piave
wg dramatu Victora Hugo Król się bawi

Znienawidzony przez wszystkich książęcy błazen, Rigoletto, ukrywa przed światem córkę, Gildę. Mimo podjętych środków ostrożności, dziewczyna zostaje uwiedziona przez Księcia. By się zemścić, ojciec wynajmuje płatnego mordercę.

Przedstawienie Marka Weiss-Grzesińskiego to przede wszystkim świetnie ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rigoletto

Reżyseria wspaniała, scenografia ciekawa i z wielkim smakiem. Doskonałe wykonanie - soliści, orkiestra, chóry i cudowny sopran Gildy (Katarzyny)! Prawdziwa uczta duchowa. Oby tak dalej!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wielkie przedstawienie

Znakomita reżyseria, prowadzenie chóru i orkiestry. Doskonali soliści; mój ranking: Mikołaj Zalasiński, Julia Iwaszkiewicz, Paweł Skałuba, Magdalena Lewandowska, wielkie równorzędne kreacje może ze wskazaniem na Julię Iwaszkiewicz. Brawo wszyscy artyści, scena końcowa genialna. Reżyser M. Weiss-Grzesiński to wielka klasa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gratulacje

Świetny spektakl!!!!!gorąco polecam wszystkim!!!Najlepsi pani Iwaszkiewicz i pan Zalasiński!!!!

stały bywalcu, za "Twoich czasów" byłeś po prostu młodszy i wszystko było lepsze i piękniejsze :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bravo! Bravo!

W końcu nowe tchnienie w POB. Może scenografia i kostiumy zbyt mroczne i czarne, ale i tak bardzo mi sie podobało. Podzielam zdanie moich poprzedników - pani Wojciechowska śpiewała wspaniale. Gratulacje. Na pewno będę polecać Rigoletto innym:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szanowna Dyrekcjo!

Striptizerki do bani -
za moich czasów bywały lepsze Szanowna Dyrekcjo!
Muzyka Verdiego PIĘKNA! Reżyseria ciekawa a scenografia kontrowersyjna.

a mnie się podobały Pazie :P ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bravo - niedzielny spektakl!

Kurtyna opadała i podnosiła się kilka razy, owacje na stojąco - to niedzielny spektakl.Piękna muzyka Verdiego /uznanie dla dyrygenta J.Przybylskiego/,ciekawa reżyseria i przejmująca historia błazna.Interesująco zaprezentowana partia Rigoletta /L.Skrla/,Gilda ciekawie chociaż "rozkręciła się" dopiero w 2 akcie /prawdziwe bel canto/.Najbardziej barwne postacie spektaklu to Sparafucil /A.Palka/ i Magdalena /E.Wojciechowska/ ,która zachwyciła mnie wspaniałym aktorstwem,temperamentem i głosem o niespotykanej barwie i brzmieniu. BRAVO!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rigoletto

Ewelina Wojciechowska-cudowna,wspaniała!
Byłam 20 maja2007 na cudownym widowisku jakim jest Opera Rigoletto jestem pod wielkim wrażeniem.Wspaniałe kostiumy piękne głosy śpiewaków.Oprawa muzyczna-rewelacja.W szczególności chciałabym pogratulować pięknego głosu i urody Pani Ewelinie Wojciechowskiej ,ktora wystapiła jako Magdalena!Gratuluje
jest Pani cudowną ,wspaniałą artystką.Jestem Panią oczarowana.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ewelina Wojciechowska - wspaniała!

Spektakl zrobił na mnie ogromne wrażenie. Piękna scenografia, znakomite kostiumy i piękne głosy śpiewaków. W szczególności chciałbym pogratulować pięknego głosu pani Ewelinie Wojciechowskiej, która grała Magdalenę! MOJE UZNANIE PANI EWELINO - jest Pani wspaniałą artystką! Jestem pod wrażeniem!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

ZALASIŃSKI BRAWO!!!!!!

Po sobotniej premierze jestem zachwycona: Mikołaj Zalasiński jest prawdziwą gwiazdą!!!!! PIĘKNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inne tematy z forum Kultura

The Phantom Of The Opera (10 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: The Phantom Of The Opera . Wielki jubileusz światowego fenomenu "THE...

Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością . Na skutek błędu systemu...

do góry