Widok

Robaczki z Zaginionej Dżungli

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Robaczki z Zaginionej Dżungli.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super

Świetny i wzruszajacy film, delikatny i artystyczny. Dla dziecka w każdym wieku
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy jak w pierwszej części

cały czas w tle ględzi Fronczewski ...?

Chociarz ktos to docenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masakra

Nuda, nuda, nuda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

masakra

totalna nuda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nuda

Mój syn 5 letni po 15 min spał, a ja po 30 min oglądania tego chłamu, grałem w gry na telefonie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bo to nie jest film dla osób, które bez prowadzących ich za rączkę dialogów i ciągłych fajerwerków nie przyswajają treści. Film nie jest dla najmłodszych, za trudny, małe dzieci się nudzą, gdy nie ma dialogów, pościgów itp.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ogladałeś?

pościgi były ;-) i to kilka razy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajny.

Coś innego. Zero dialogów. Śmieszny
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

warto, dzieci zadowolone

brak dialogów był powodem lekkiej obawy jak dzieci (6 i 9 lat) do tego podejdą, ale już od pierwszych minut filmu okazało się, że obawy były bezpodstawne i pozostało tak do końcowych napisów, a mniej więcej w połowie filmu młodsza córka stwierdziła 'wiesz tato, ja to rozumiem co te robaczki mówią' i niech to będzie całe podsumowanie ;-) film nie jest trudny w odbiorze, potrzeba jedynie odrobiny wyobraźni u dziecka, a momentami można dopowiedzieć coś na ucho, jeżeli rodzic też ogląda film a nie ekran telefonu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Świetny film

Uważam, że to majstersztyk zrobić film tyle mówiący, bez jednego słowa. Oczywiście wyobraźnia musi trochę popracować, ale moja córcia (9 lat), nie miała problemu ze zrozumieniem. Przekazane dużo informacji w zabawny sposób, a końcowe przesłanie ratowania dżungli, fantastyczne.

Rewelacyjny!

Przemyslana, mądra animacja. Osadzona w realnym świecie. Połączona z fabułą. Świetna muzyka, idealnie dobrana do nastroju każdej sceny. Tak się przemyca dzieciom muzykę poważną. Brak dialogów pozwala dzieciom uruchomić wyobraźnię. Naprawdę dziecko oglądając w lot chwyta o czym brzdąkaja biedronki i trąbią mrówki. Uważam, że to jedna z lepszych produkcji dla.dzieci ostatnich lat. Nic dziwnego, że otrzymała wsparcie ze środków programu Kreatywna Europa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobry film

Byłam na filmie z dziećmi 4 i 7 lat. Bardzo się im podobał. Inny niż dotychczasowe filmy dla dzieci.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Swietne

moze nawet lepsze od cz. pierwszej. Wzruszajace, emocjonujace, genialne wizualnie i z przeslaniem. Jak wie sie na jaki rodzaj animacji sie idzie do kina, jak ma sie w sobie wyczucie na niuanse i wrazliwosc dziecka, to nie ma nudy ani przez sekunde. Moi synowie, znajac cz. 1, ogladali film z wielkim przejeciem. Mlodszy (3 l.) kocha biedronki i to byla swietna inauguracja Jego pierwszej wizyty w kinie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Beznadzieja dla dzieci jak i rodziców, po 30 minutach dzieciaki bawią się na schodach w kinie bo się po prostu nudzą!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tragedia dzieci zasneły po 15 minutach
Na niczym gorszym w kinie nie byłam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super

Znakomity, ciepły i mądry film

Opinia

Jeszcze takiego badziewia nie widziałam dzieci po 15 min chciały pójść do domu a w wieku różnym 9,7,4,lat mam nadzieję że zwrócą pieniądze za bilety ,kino miało być to nagroda dla nich a była najgorsza kara!

Wow... Ludzie są już tak uzależnieni od 100 bodźców na minutę, że spokojny, fantastycznie wykonany film ich nudzi. Przykre.
To nie jest film dla małych dzieci - raczej dla starszych oraz dla dorosłych.
Sam film? Fantastyczny, wzruszający, uroczy. Można się odprężyć. Przy tym przekazuje prawidłowe wartości dotyczące wsparcia, bycia otwartym, niesienia pomocy innym czy walki o swoje miejsce.
Dorośli z ADHD wyhodowanym na amerykańskiej nadmiernej stymulacji nie powinni go oglądać, bo do nich nie trafi. To nie jest animowany film akcji, gdzie dzieje się sto rzeczy na minutę, wszyscy krzyczą, a błyski z ekranu przyprawiłyby osobę z epilepsją o atak. To spokojny, artystyczny, piękny film o miłości, przyjaźni, lojalności i pomaganiu innym.
do góry