Warsztat, bo serwisem nazwać tego nie można. Poziom usług adekwatny do produktu, czyli bardzo niski. Najpierw zacznę od produktu, nowy daf XG 12 razy problem z układem paliwowym. Wtryskiwacze 3x wymiana kompletu, pojazd nie ma jeszcze 200 000. Do tego dwa razy problem ze sprzęgłem za drugim razem wymienili kpl, bo nie wiedzieli, co jest uszkodzone. Teraz jakaś akcja na śruby wału korbowego. Zasadniczo jestem co miesiąc w tym pseudo serwisie. Teraz usługa, byłem, xf 480 na usterkę wydechu podejście nr jeden wymienili nox, odbieram auto po 100 km to samo. Podejście nr 2 pompa ad blue słabe ciśnienie, za 150 km to samo. Podejście nr 3 dozownik ad blue w końcu trafiony. Podsumowując bardzo słaby serwis, pracownicy wymieniają części na chybił trafił. Wszyscy, którzy mieli, jakąś wiedzę się chyba pozwalniali i wcale im się nie dziwie, bo sam warsztat też pozostawia wiele do życzenia. Jest bardzo słabo doposażony, szafki narzędziowe jakieś stare marketówki, bardzo brudno a skrzynie wyciągali na jakimś wspawanym koziołku.

wypowiedź zmoderowana ( 2024-11-14 22:42:32)