Widok
Rodzice a esportowa kariera? "Całą rodziną naradzaliśmy się, czy pozwolić mu wyjechać..."
Coraz więcej nastolatków marzy o karierze profesjonalnego zawodnika esportowego. Wielkie nagrody, dalekie podróże, olbrzymie sceny, setki tysięcy fanów na całym świecie i ogromne pieniądze. Nic więc dziwnego, że świat gier kusi młodych ludzi. Na drodze na szczyt czeka ich jednak wiele wyrzeczeń. Jednym z nich jest rozłąka z rodziną.
wróć
Kto nigdy nie usłyszał od rodziców słynnego frazesu "z tych gier na chleb nie zarobisz", niech zgłosi się pierwszy. Wsparcie rodziców to podstawa sukcesu w świecie gier komputerowych. Bez ich akceptacji pasja młodego człowieka może zostać zduszona w zarodku. - Najważniejsze to zaufać. Dla mnie edukacja jest najważniejsza i to chciałam przekazać Damianowi. Na pewno trzeba też się zainteresować w co dziecko gra i z kim, ale wydaje mi się, że szczera rozmowa z nim pomaga. No i oczywiście wspierać, cieszyć się sukcesami, dopingować i pomagać w realizacji pasji - mówi nam Sylwia Grodzka, mama najlepszego strzelca Ultraligi, Damiana "Luckera" Konefała.
wróć
Kto nigdy nie usłyszał od rodziców słynnego frazesu "z tych gier na chleb nie zarobisz", niech zgłosi się pierwszy. Wsparcie rodziców to podstawa sukcesu w świecie gier komputerowych. Bez ich akceptacji pasja młodego człowieka może zostać zduszona w zarodku. - Najważniejsze to zaufać. Dla mnie edukacja jest najważniejsza i to chciałam przekazać Damianowi. Na pewno trzeba też się zainteresować w co dziecko gra i z kim, ale wydaje mi się, że szczera rozmowa z nim pomaga. No i oczywiście wspierać, cieszyć się sukcesami, dopingować i pomagać w realizacji pasji - mówi nam Sylwia Grodzka, mama najlepszego strzelca Ultraligi, Damiana "Luckera" Konefała.
Pamiętam czasy, kiedy moja nastoletnia córka występowała w kabarecie i marzyła o aktorstwie. Po zdaniu matury zakomunikowała, że zamiast studiować medycynę, do czego przygotowywała się cały okres liceum, postanowiła zdawać do Łódzkiej Szkoły Filmowej. Na szczęście było to tylko zauroczenie sceną i dała się odwieść od tego zamiaru. Dzisiaj spełnia się jako wysokiej klasy lekarz specjalista, pomagając chorym ludziom. Trafne diagnozy i sukcesy terapeutyczne przynoszą jej satysfakcję, a nam rodzicom, powody do dumy, nie mniejsze, niż gdyby była popularną aktorką :)
Jeśli nie masz zainstalowanego IPX, spróbuj pobrać go z oficjalnej strony internetowej.
Ponieważ tutaj będzie trudno zrozumieć problem. Również na stronie https://mostbetaviatorgame.com/pl/
Ja i wielu moich znajomych uznaliśmy ją za bardzo interesującą, a wy uznacie tę stronę za bardzo ciekawą i pouczającą.
Ponieważ tutaj będzie trudno zrozumieć problem. Również na stronie https://mostbetaviatorgame.com/pl/
Ja i wielu moich znajomych uznaliśmy ją za bardzo interesującą, a wy uznacie tę stronę za bardzo ciekawą i pouczającą.