Widok

Rodzina z Sulęczyna spodziewa się 7 dziecka.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny!
Jako, że wy mi kiedyś pomogliście to i ja chciałabym jakos pomóc rodzinie wielodzietnej z Sulęczyna.

Moja ciocia jest nauczycielką w klasach 1-3 w Sulęczynie i czynnie pomaga w zbiórce ubrań dla najbardziej potrzebujących. Lekko mi nakreśliła iż jest rodzina w jej szkole, która spodziewa się 7 dzieciaczka.......
Ponoć nie stać ich nawet na najdrobniejsze rzeczy dla malucha(nie wiadomo co będzie)

Mam pytanie do Was czy nie zechciałybyście pomóc mi zebrać rzeczy dla tej rodziny i pojechać sprawdzić warunki tam panujące? Ciocia obiecała zdobyć namiary i adres do tej rodziny.

Prócz tego istnieje w Szkolny Caritas, który zbiera rzeczy i artykuły dla najbardziej ubogich rodzin w Sulęczynie. (też mam dostać namiar)

Sama ciuszki oddałam po mojej córeczce, które dostałam-choć tyle mogę zrobić! :)

Czy pomożecie??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
No powiem szczerze, że na taki szczytny cel jak karton prezerwatyw, spirala albo wazektomia dla takiej rodziny to ja chętnie bym się dorzuciła ;)
Jak ktoś będzie na to organizował zbiórkę to dajcie znać ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
a teraz po mnie jedźcie ludzie wspierający patologię i dziecioróbstwo....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Proponuję zapas kondomów a najlepiej sterylizację ...pomagam potrzebującej dziewczynie na wsi ale takiej co ma 1 dziecko i nie myśli o dalszej produkcji bo się ZABEZPIECZA myśli o tym aby nie krzywdzić dziecka aby nie chowało się w biedzie jak ona i jej rodzeństwo ,i takiej pomogę z chęcią,z kolei jej siostra uważa narobię dzieciaków dadzą bo MUSZĄ i ŁASKI nie robią ,jej ludzie pomagali i teraz jest na tyle bezczelna że potrafi powiedzieć wprost dawaj mi po swoim dziecku bo ja nie mam ,mam 3 i 4 w drodze a do pracy nie pójdę bo nie mogę....Takim to kopa w d*pę a nie pomoc......
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
ap ropo miśków to mieszkam na Stogach, chętnie oddam ...
proszę o jakieś namiary
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurcze, ciocia się zagapiła troszeczkę...Proszę o chwilkę cierpliwości na organizację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poczekam ;) . Maskotki itp. tez mam, sporo gazetek dla dzieci.
Nie udało mi się skontaktować z ciocia odnośnie podręczników dla dzieciaków do szkoły, także przepraszam, ale się troszkę w czasie przesunie.

Co do misiaków to dzieciaczki na pewno się ucieszą, jeśli jesteś z Gdańska to mogłabym je odebrać jakoś przy okazji, która ma się najprawdopodobniej nadarzyć środę. ;)
mam kilka misiów/maskotek stan dobry uwazam ...jak się przyda oddać mogę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z podrecznikow mam ksiazki Nowa Era dla zerowki i dla I klasy, cwiczenia, to wiadomo ze nie bo zapisane ;) . Nie wiem z jakich podrecznikow korzystaja tam dzieci, ale jesli w jakiejs rodzinie brakuje kasy na ksiazki to chetnie oddam.
Gondolka okazała się nie potrzebna. Ciocia wynalazła super kocyk dla młodego, dziś rzeczy trafią do rodzinki i dziś też będzie wiadomo co dokładniej za rozmiarki potrzebują.

Mówiłam o książkach, dziś wieczorkiem też powinnam dostać spis książek ;)
Dziękujemy za wózeczek, ciuszki dla 3-latka, przybory do szkoły i mydełko dla maluszka!

Wciąż potrzebna pomoc dla malucha-ciuszki od 0 w zwyż. Do wózka, który mamy dla małego przydałaby sie jeszcze gondolka-więc jeśli komuś została i chciałby się jej pozbyć chętnie przymniemy.(wózek koloru beżowego, ale nie stanie się nic jeśli będzie koloru zielonego czy czerwonego) ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pisałam, że podam wiek dzieci z rodziny..
15 letni chłopak,
11 letni chłopak
3 letni chłopczyk
nororodek-chłopczyk
14 letnia dziewczynka
3 letnia dziewczynka.

Gdyby w waszych domach znalazłyby się jakieś artykuły, zabawki, rzeczy czy buty po dzieciach chętnie przymniemy też za niewielką opłatą dla rodziny.

Pozdrawiam
smith2002 jeśli możesz to skontaktuj się ze mną drogą mailową antica1411@o2.pl dogadamy się dokładniej :)
Jutro podam wam wiek dzieci. Generalnie wszytko im mogłoby się przydać.

Rodzina robi wrażenie. Pytam raz jeszcze, czy ktoś chciałby podjechać ze mną do tej rodziny? Jestem mobilna i mogę podjechać.
mam buty w rozm. 36 dla dziewczynki - nowe i uzywane, jesli sie przydadza to chetnie oddam
Hej dziewczyny!
Jestem po rozmowie z ciocią, wczoraj była u tej rodziny i jak sie okazuje jest to bardzo skromnie żyjąca rodzina utrzymująca się z niewielkiego gospodarstwa.
Wprowadziłam Was w błąd i przepraszam, bo dzieciątko, które się pół miesiąca temu urodziło jest 6, a nie jak napisałam 7 z kolei dzieckiem.
Urodził im się chłopczyk.

Ciocia zawiozła im rzeczy, które dostała dla potrzebujących od znanej aktorki Danuty S. Matka dzieci bardzo skromnie poprosiła o pomoc.
Rodzina potrzebuje wózka-nie ma wysokich wygórowań oraz akcesorii i ciuszków dla dzieci od 1 miesiąca w zwyż, przybory szkolne, nawet używane butki, które by sie jeszcze w miarę nadawały do biegania po gospodarstwie.

Nawet jeśli chcialibyście jakąś sumę niewielką za rzeczy wyżej wymienione to myślę, że udałoby nam się zorganizować pieniążki.

W rodzinie jest wiele miłości i troski !!
Dziewczyny, a skąd jesteście? Teraz są wakacje, więc nie mam kontaktu z tą rodziną.

Zawsze mogę podjechać po nie, umówiłybyśmy sie w 3 mieście-dla mnie nie ma problemu.

Będę je trzymała do września, potem przekażę je kadrze pedagogicznej w Sulęczynie. Czy pisze się ktoś ażeby ze mną jechać??

Piszcie na priv
Równiez mam sporo ciuszkow po córce , kolory neutralne . Smoczki , nowe , jak i butelki . Kombinezon rowniez mam zimowy , ale różowy :P
I cos tam napewno sie znajdzie ;-)

Chetnie pomoge.
Prosze dac znac jak i kiedy i mozemy zgadac sie :)

Pozdrawiam
Hanulka, wiesz już coś więcej o tej rodzinie ?? Mam już zebranych trochę ciuszków i nie wiem gdzie i komu je zostawić.
Wiecie co?
Nie mam siły czytać tych komentarzy, bo najzwyczqjniej szkoda mi czasu wdawać w nic nie wnoszące konwersacje.

Jeśli ktoś chciałby pomóc i chciałby dowiedzieć się więcej proszę napiszcie na priv!

Sama niewiele wiem, chciałam po prostu zobaczyć czy ktoś byłby w stanie ze mną pomóc tej rodzinie, zobaczyć czego potrzebują.... również jestem mobilna także mogłabym kogoś nawet ze sobą zabrać na obzurki.

Tak są rodziną potrzebująca, ale sama osobiście ich nie znam.

;)
do góry