Widok

Rodzinny multivan do 40 tys. zł. Co wybrać?

Opinie do artykułu: Rodzinny multivan do 40 tys. zł. Co wybrać?.

Wybór samochodu rodzinnego to nierzadko bardzo burzliwy temat "rzeka". Jak to zwykle bywa, ilu kierowców - tyle opinii. Postanowiliśmy nieco ułatwić sprawę niezdecydowanym. Poniżej prezentujemy pięć naszych propozycji przestronnych aut familijnych z rynku wtórnego. Budżet, którym dysponujemy to 40 tys. zł. Co wybrać?

W życiu każdego mężczyzny nadchodzi ten moment, w którym z ułańską fantazją zwycięża zdroworozsądkowa troska o własną rodzinę. Marzenie o wyżyłowanym samochodzie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Biedni ci mezczyzni, na których w życiu przyszedł czas...

... a oni się poddali i kupili takie "niewiadomoco". Kosztuje to sporo, opcja siedmiu siedzeń mocno iluzoryczna - no chyba, że w rodzinie są kurdupelki, których za kare będzie można umieścić w 3 rzędzie - uroda pudełka z Ikeii, właściwości jezdne mocno odstające od tego co oferuje porządne auto kompaktowe... Jednym słowem lipa. Jeśli ktoś musi rzeczywiście przewozić 7 osób powinien zdecydować sie na coś większego (VW Multivan np), a jeśli wystarczy 5 miejsc, to kombi załatwia sprawę.
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 58

Zmienia się nasza mentalność

dla coraz większej grupy 'odbiorców' samochód jest tylko środkiem do realizacji celu, jakim jest transport czegoś lub kogoś z punktu A do B. Nie jest już, jak 20-30lat temu, celem samym w sobie czy sposobem na wybicie się z tłumu i pokazanie. Stąd duże zainteresowanie takimi pudełkami, które... niestety nie urzekają urodą.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

na wsi tylko VW

to dlaczego na wsiach kupuja 15 letnie zajechane VW zamiast za tę cebe kupić zadbane 5 letnie hyundaie? Dlatego że chcę być wybici z tłumu, chca być a`la niemiec
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

5 osobowa rodzina

5 osobowa rodzina: mama tata i małe dzieci 1, 3 i 6 lat kombi sie nie sprawdzi. Po pierwsze bagaznik kombi 550 l a tak mamy z 750 (S-max) i w podłodze jeszcze dwa miejsca czyli opiekunkę nad jezioro czy plac zabaw mozna zabrać (a rodzice na kawke) z babcia zwiedzić okoliczne miasto czy wieś (6 latka siedzi wtedy w 3 rzędzie).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co to mnie kufa

obchodzi ze jakies wywloki dawno tak powiedzialy.aseksualny?uj im do tego,ja mam byc seksi dla zony i dbac o jej i dzieci wygode i bezpieczenstwo w duzym pozadnym wanie np grand voyager 4.pakuje synow,zone od 23 lat ta sama,trzy psiaki i rura w swiat .chorwacja,bulgaria,itd itd.polecam wszystkim.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto powiedział, że to jedyne auto w rodzinie?

1. W trzecim rzędzie znajdzie się miejsce np. dla kuzynostwa tudzież dzieci znajomych, które można "porwać" na jednodniową wycieczkę. Albo zawieść stadko na imprezę/meczyk czy coś.
2. "Porządne auto kompaktowe" nie oferuje widoczności do przodu ponad dachami innych równie porządnych aut ;)
3. Mniej biedni mężczyźni kupią minivana żonie i do realizacji celów rodzinnych. Do swych celów indywidualnych kupią inne np. 911 ;-P
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie napisałeś gdzie posadzić teściową.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

drugim samochodem w naszej rodzinie z którego korzysta żona jest TAKSÓWKA. Super sprawa. Nie martwisz się o OC, przeglądy, dolewanie płynów, naprawy, wymiany opon na zimowe, szukanie miejsca do parkowania, rozgrzewanie samochodu itp. I to wychodzi taniej bo kursy po mieście tam gdzie żona zwyczajowo jeździ to około 12-15 zł. Auto za 40 000 traci na wartości 4 000 zł rocznie na ubezpieczenia i naprawy 3 000 rocznie. Paliwo 3500 rocznie to daje razem 10 500 zł na rok. TAKSI JEST TAŃSZA i wygodniejsza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie ma czegoś takiego

jak porządne auto kompaktowe:) przynajmniej nie dla rodziny liczącej więcej niż 2 osoby...minimum to klasa d, a wtedy minivany staja się ciekawym kompromisem, zwłaszcza jako drugi samochód.
i błagam, nie pisz o golfie :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

VW T3 Multivan

Pozdrawiam wielbicieli kantów
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wybieram c maxa!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Perełka za 40.000 pln? Szrot z wyperdzianymi fotelami i przebiegiem 200.000 km, ale niemiec płakał jak sprzedawał i do granicy gonił
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 8

200.000 w 5cio letnim dieslu z Zachodu?

Oby tylko.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hej

Zastanowiłeś się choćby przez sekundę że nie każdy ma takie pieniądze jak ty ? Naśmiewają się a karma kiedyś wróci

Grand Voyager

Polecam Chryslera Grand Voyagera - to prawdziwe auto rodzinne
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja polecam daewoo tico!

Taki mini mini van. Najważniejsze, że ma homologację (tzn pewnie, że jest bezpieczny) i dobre światła (ponoć to skomplikowany układ optyczny).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

GV

nie dla 5 osobowych rodzin. Fotele 2 + 2 + 3 (trzeci rząd). Polecać mozna GV ale dla 4 osobowej rodziny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko Grand Voyager

reszta to mniejsi bracia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

cóż można szukać w taki sposób satysfakcji po zakupie że się mówi moje jest najlepsze :) ale tak robią 6 latki

Ciekawe skąd oni wzięli ceny tych samochodów? Roczniki i modele pokazane w tym art. generalnie są droższe
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

To sa 5-letnie auta, jakich cen ty sie spodziewales? I gdzie szukasz aut?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

szukam aut poza nasza granicą i bynajmniej nie są to Niemcy. Zerknij na ceny na oto, all i sprawdź po ile chodzą takie 5 latki. Obawiam się, że w tym przedziale jest wielce prawdopodobne kupić niespodziankę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ankieta

Ankieta nie pasuje do opisanych 5 modeli.
Macie scenica a nie masz go w wyborze, z wyborem 'inny' za dużo się kryje.
Citroen C4 Grand Picasso nie jest opisany a jest w ankiecie...
Minimalnie więcej pracy i by nie było się do czego przyczepić.

Mam VAN'a i jeździłem nie jednym z tych modeli, proponował bym jednak kombi , bardziej pakowane i lepiej się prowadzi czy to za zakrętach, czy to w dużym wietrze.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Masz całkowitą rację, tak w sprawie ankiety, jak i w sprawie oceny przydatności tych samochodów. Jeszcze gorzej sprawa wygląda w przypadku SUV-ów, Crossoverów, czy podobnego diabelstwa. Tam więcej jest tylko blachy, zaś użyteczności, czy walorów jezdnych mniej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Aj tam czepiasz sie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

W tej kategorii tylko Ford S-max

Bije każde z powyższych na głowę. Chyba jedyny, który prowadzi się jak "normalny" samochód, nie jak przerośnięte kombi.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 6

100% racja

100% racja
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

S-Max mi się podoba, ale wybrałem C4 Grand Picasso

Po prostu wydać 2 lata temu 10 tys. więcej na auto było mi szkoda. A tak - mam coś co jeździ, nie muszę się martwić, że mi je ukradną spod domu, a różnica wystarczyła na eksploatację (płyny, klocki, opony), ubezpieczenie, szyb przyciemnienie...
Zawsze z zazdrością spoglądam na S-Maxa, ale jak się nie ma co się lubi... :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

bije na glowe

wsadzasz 7 osob, wynajmujesz bagazowke (bo wlasnego bagaznika juz nie masz praktycznie) i na DWA auta na wakacje. To rozwiazanie rzeczywiscie BIJE na glowe pozostale. A jak sie prowadzi ))))) No i malo pali. Bo razy dwa. Najlepiej by sie prowadzily DWA S-Max'y. W jednym rodzina, w drugim bagaz. No chyba ze rezygnujemy z bagazu i wsztstko co trzeba kupimy na miejscu, a potem wyrzucimy - wowczas jeden samochod i swietne prowadzenie. "Normalne". (w zaleznosci co kto uwaza za normalne). Jezdzilem Zafira, Scenikiem, i jechalo sie wg mnie normalnie. Zwlaszcza z wieloma osobami za ktore sie w koncu odpowiada o ile ktos czuje taka odpowiedzialnosc za czyjes zycie, zwlaszcza swoich dzieci. Bo ja za normalne to nie uwazam jechac w 7 osob bez bagazu lub jechac na dwa auta bo bagaz normalnie sie do tego "normalnego" auta juz nie miesci.))))))

Auto do 20 tys. Co polecacie?

Roczne przebiegi pokonywane raczej nie będą duże. Auto ma służyć na jakieś wakacyjne i świąteczne wyjazdy. Tygodniowe zakupy w sklepie. Na co dzień poruszam się komunikacją miejską. Skłaniam się ku benzynie (mniej awaryjna i tańsza w eksploatacji) chociaż diesela nie skreślam. Szukałem audi a4 b6 ale znaleźć niezajechaną i bezwypadkową graniczy z cudem. Będę chyba szukał jakiegoś mniejszego francuza z małym przebiegiem i stosunkowo młodym rocznikiem gdzieś z polskiego salonu. Jakieś propozycje?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

my kupiliśmy chevroleta rezo ..
Duże auto.. Mamy je w gazie już. zapłaciliścy 11000zł za 6 letnie auto z przebiegiem 89000km

Ani duże, ani ładne, ani praktyczne.

4350mm długości to ledwo kompakt...

Kup Toyotę od właściciela.

tak

francuz z PL

Ford Mondeo

Z tyłu mieszczą sie dwa foteliki na isofix a w środku podkładka dla starszego dziecka. Lub obok siebie 3 foteliki bez isofiksów. Mundek to najszersze auto w klasie.

Superb jest szersza, nie jestem pewien, czy o klasę niższa octavia też nie..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Superb jest węższa - sprawdziłem

Sprawdzałem. Mam Mondeo 2009 rok i dwa foteliki z tyłu w isofixach oraz podkładka po środku. Myślałem kupić 3 letnia Superb. Podjechałem do Plichty wyjąłem moje foteliki i próbowałem włożyć do Superba. Dwa po bokach zamontowałem a podkładka nie weszła! Normalnie tam gdzie podkładka dla mojego najstarszego dziecka w moim Mundku to może usiąść 80 kg dorosły. Nie komfort ale może. W superb nawet na wcisk nie wszedłem. Tak więc organoleptycznie Superb jest węższy w środku.

Mazda 6

z silnikiem benzynowym 2 litry - rozrząd na łańcuchu, nie ma się co psuć. Rdza nieco podżera, ale za 20 koła można kupić dobrze wyposażony rocznik nawet 2007. Diesla przy małych przebiegach odpuść, A4 i A6 tym bardziej - za 20 tysi zajechane trupy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

sandero dobry stosunek ceny do jakosci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A realnie

Do 4 tys. zł??
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

ztm

ztm
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

daewoo TICO!

(za 1500zł + 1500zł za wymianę wszystkich podzespołów zawieszenia układu kierowniczego + jeszcze nowy akumulator + 1000zł na blacharkę=4kPLN)
trochę kombi, trochę mini mini mini van, trochę motorynka
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

wszystko pieknie ,ale nie ma juz tico ktore by mialo podloge... sory taki mamy klimat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powinno starczyć na sensowny rower.

instalację LPG

dobry rower
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Daj 5.000

i masz Nissana Primerę rocznik 2000 z silnikiem benzynowym 2 litry. Silnik nie do zarżnięcia. Jak dbasz, to lejesz i jeździsz. Rdzewieje, ale trudno, żeby 15 letnie autko nie rdzewiało... Części nie są makabrycznie drogie, w rozrządzie łańcuch, często nieźle wyposażone (automatyczna klima, poduszki, podgrzewane fotele i lusterka, komputer, czasem ksenony).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

miałem rocznik 99
silnik 1.6 ideał
ale ocynk szlag trafił i się posypała Primera

ja kupiłem 2 miechy temu Renault Scenic I z 99 1.6 16v za 3200 i...

PUKI CO JEŻDŻĘ !!

Mazda 5

Polecam, sam taką użytkuję- bez zarzutu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

za wąska

Za wąska z tyłu i z tego co pamietam to nie ma 3 niezależnych foteli w 2 rzędzie

Taaa. Trzy niezależne fotele obok siebie w minivanie to dla anorektyczek. Normalny człowiek po dłuższej trasie będzie miał kształt pleców jak butelka.

5 osobowa rodzina to 2 dorosłych i 3 dzieci. Dzieci jeżdżą w fotelikach (super kształt pleców) a do tego najlepsze są trzy niezależne fotele z tyłu - mazda 5 odpada

bmw 5

to imo najlepszy wóz rodzinny dla starszego pana

dla mlodszych x3 lub ford kuga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Peugeot Expert Tepee w wersji Suite (Biznesowej)

8 lub 9 miejsc, normalne siedzenia w 3 rzędzie i jeszcze trochę bagażnika jest (wersja przedłużona).

3 strefowa klimatyzacja, odsuwane boczne drzwi z dwóch stron... i jeździ się wygodnie.

W takich minivanach w 3 rzędzie siedzeń siedzi się za karę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

minivan

minivan 7 osobowy ma służyć tylko do okazjonalnych przewózek 6 czy 7 osób. Czyli dla 5 osobowej rodziny minivan jest super. Za to Expert to gdy ma się 6 +
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawdziwe vany to robili w usa!

Ostatnio jechalem jednym z "vanow"powyzej...masakra,z tylu kolana pod brode ,
0 bezpieczenstwa,co z tego ze wszystko na pilota, ja czulem dyskomfort.Jak czytam o bmw x cos tam to mnuie krew zalewa...Panowie w pikowanych kurteczkach ,ledwo d*ppe zakrywajacych,ze spodniami wpr=uszczonymi w cholewe,no i jeszcze tablice imienne...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dacia

Sprawdzacie Dacia LOGAN MCV i Lodgy i co mamy?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

renault espace

Ja polecam renault espace jak ktoś potrzebuje większy to grand byle w benzynie do tego gaz i można jeździć. Słyszałem dużo złych opinii o tych autach, ale to piszą osoby które raczej nie miały z tym autem do czynienia. Miałem już
vw multivana, sharana,vito kilka kombiaków, ale z espace jestem najbardziej zadowolony.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Renault Grand Scenic II rocznik 2004...

...zakupiony jako 4 letni wóz w 2008 roku. I wszystko było okej do pierwszej awarii... potem to jeden wielki dramat! Mój pierwszy diesel i ostatni. Wcześniej miałem, dwa ople w benzynie i hyundaia też benzyna też zakupiony jako czterolatek i to są moim zdaniem nie doceniane wozy w PL.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

a krzysiu

to sie wszedzie znajdzie :D

vany są do d*py

co to w ogóle za samochód - van? Ni to dostawczak, ni osobówka, ni nie wiadomo co. Auto nie służy do wożenia babskich kapeluszy czy tony siateczek z pierdołkami na piknik za miastem (foteliki, stoliczki, lampeczki, grill za 39 zł, serweteczki, kiełbasa z biedronki i cola light). Amerykanie maja vany, bo żyją inaczej od nas - Europejczyków, mają też inne osobówki, bo mają inny styl zabudowy miejskiej i inną rzeczywistość komunikacyjną...

Jak ktoś ma pusto w czaszce, to i aucie musi mieć pusto i wozić powietrze za własną kasę - wtedy kupuje Vana.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 23

Van l

Jesteś chyba kolego zwolennikiem BMW 3 z 1990 roku. Każdy jeździ tym czym chce i chociażby woził powietrze to nikomu nic do tego. Pozdrawiam tych co robią to co lubią.

vw t4

Tylko volkswagen multivan t4
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlaczego ta pani nie siedzi za kółkiem,

a facet nie jest z dzieckiem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bo tak się utarło i kropka.

Dodge Grand Caravan to jest to !!!

Od 1997 roku jeżdżę kolejnymi wcieleniami tego auta. Teraz to mój czwarty. I nieprawda, ze są awaryjne, no chyba że ktoś kupił popowodziowy lub "składaka" ale to nie daje prawa do robienia mu złej renomy. Średnio robię po 60 tys km rocznie i naprawdę nie narzekam. Już od kilku lat nie muszę takim jeździć bo dzieciaki urosły i wyszły z domu ale uwierzcie mi nie ma lepszego auta. Komfort nie do porównania, no może z Amerykańskimi Japończykami. Obecnie mam wersję ze składanymi fotelami w podłogę, to coś wspaniałego. jak potrzebuję to zmienia się w bagażówkę w minutę. Ceny na rynku wtórnym są niskie, dostępność części bardzo dobra, ceny serwisów często poniżej europejskich aut. Ja zawsze mam benzyny z dużą pojemnością przerobione na LPG, średnie spalanie w przeliczeniu na benzynę to 7 litrów ! jak na 2 tonowe auto to rewelacja! Do tego 3 strefowa klima, DVD z grami i pełna elektryka drzwi. I to już za 20.000 zł ! Aby mieć to aucie to do każdego europejczyka musicie dopłacić z 15.000 ! Warto rozważyć :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

co kto lubi.

Moja siostra kupiła c3 picasso bo stwierdziła że po mieście nie musi jeździć wielkim autem.Za cenę powyższych 5 latków kupiła nowe auto.Wozi dwoje dzieci w wieku przedszkolnym .wózka nie musi już upychac.Osobiscie jak kupowała to się dziwilem ze nie wybrała używanego suva w tej cenie ale z perspektywy czasu widzę ze dobrze zrobiła. Co nowe to nowe auto.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

c3 picasso to nie takie małe auto

cHRYSLER

Tylko Chrysler Toun&Country, mam troje dzieci, doga argentyńskiego, męża ... również i ... to mój trzeci samochód, aczkolwiek szukałam zmiany, ale ... przestrzeń, chowane siedzenia w podłogę, dodatki wykończenia auta .... bezcenne ..

według mnie dwa fotele w drugim rzędzie to przy 5 osobowej rodzinie marnowanie miejsca (wolne przestrzenie pomiędzy. Chcąc jeździć w 5-tkę w CH ma się tylko tyle samo miejsca co w S-MAxie a wielkość zewnętrzna wizualnie plus spalanie wychodzi na korzyść S-M. No chyba że ktoś lubi amerykanów i chce naśladować ich styl

Mitsubishi Grandis

super auto rodzinne, nic dodać nic ująć.

Opisane auta nie są minivanami tylko zwykłymi wysokimi hatchbackami. Artykuł bez sensu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

co ty bredzisz, to segment minivan

Do autora

Opel Zafira Family (czyli poprzednio Opel Zafira B) już nie jest produkowany od bodajże sierpnia 2014.
To jest oficjalna informacja jaką uzyskałem w Oplu. Nie wiedzieć jednak czemu wciąż wersja Family jest w cennikach.
Obecnie produkowana jest już tylko Zafira Tourer. Prośba więc do autora o poprawienie błędu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

widnieje w ofercie, co nie znaczy, ze jest produkwoana w biezacym roku

???

A możesz jaśniej Nie rozumiem jak to co napisałeś ma się do mojej wypowiedzi - potwierdzasz czy zaprzeczasz?

Kto jeździł Oplem Sintrą ten wie / Produkowana w USA i na USA.

który van jest najlepszy.

Komfort Przestrzeń spalanie 10.5 / 100km , benzyna czy gaz - obojętnie. Nawet przy dużych prędkościach - 11.5 gazu/100km.

z pierwszym siedzeniem pakujesz niemal jak do T-4
A auto w idealnym stanie kupujesz za 7-10 K.
Wśrodku nie trzęśiesz się nad niczym bo to auto nie za fortunę.

Unikajcie serwisów fabrycznych.

Zedrą z was skórę. Prywatny mechanik , elektryk za jakąś naprawę za którą w serwisie wołają np.6.000 zł weźmie 150zł.

Serio.

Inne

A gdzie Toyota Verso?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pomyłka

Te wszystkie auta to pomyłka. Aby wygodnie jeździć 5 osobową rodziną trzeba szukać aut większych, np. c8. Gratulacje dla kogoś kto bez problemu wepnie do c4 3 foteliki. W c8 żadnego problemu.

Nie oszukujmy się, że wyjazd dużą rodziną, to nie lada wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Dodatkowo, jeżeli nasze dzieci potrzebują podczas podróży fotelików, to utrudnia nam wybór dobrego i pakownego samochodu. Prócz tego, oczywiście bagażnik, który pomieści ekwipunek na całe siedem dni. W ubiegłym roku, udało nam się wypożyczyć vana z firmy Panek. Było to dla nas jedyne rozwiązanie, ponieważ nie byliśmy w stanie pomieścić się do naszego auta, a opcja zakupu innego nie wchodziła w grę. W tym roku urlop dopiero przed nami, ale już jesteśmy w trakcie szukania odpowiedniego samochodu.

wydmuszki

jednym slowem nadmuchane kombi...beznadzieja

ford c-max

Pojemny i prowadzi się jak kombi .

A ja mam mazde 5 i tez jezdzi

BMW

warto popatrzeć w ofercie Bawaria Motors BMW, nam się udało u nich okazyjnie kilkuletnie BMW Gran Tourer kupić , w bardzo dobrym stanie

popatrz na mm cars maja duzo aut w dobrych cenach, odpicowane jak trzeba :)

najlepiej wybrac sie do salonu i poprzymierzac do samochodow, my tak zrobilismy, pojechalismy po inne wrocilismy z innym, wzielismy z salonu Bawaria Motors w piasecznie bo maja duzy wybor i dobre opinie
do góry