Widok

Rodzinny multivan do 40 tys. zł. Co wybrać?

Opinie do artykułu: Rodzinny multivan do 40 tys. zł. Co wybrać?.

Wybór samochodu rodzinnego to nierzadko bardzo burzliwy temat "rzeka". Jak to zwykle bywa, ilu kierowców - tyle opinii. Postanowiliśmy nieco ułatwić sprawę niezdecydowanym. Poniżej prezentujemy pięć naszych propozycji przestronnych aut familijnych z rynku wtórnego. Budżet, którym dysponujemy to 40 tys. zł. Co wybrać?

W życiu każdego mężczyzny nadchodzi ten moment, w którym z ułańską fantazją zwycięża zdroworozsądkowa troska o własną rodzinę. Marzenie o wyżyłowanym samochodzie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej

Zastanowiłeś się choćby przez sekundę że nie każdy ma takie pieniądze jak ty ? Naśmiewają się a karma kiedyś wróci

najlepiej wybrac sie do salonu i poprzymierzac do samochodow, my tak zrobilismy, pojechalismy po inne wrocilismy z innym, wzielismy z salonu Bawaria Motors w piasecznie bo maja duzy wybor i dobre opinie

popatrz na mm cars maja duzo aut w dobrych cenach, odpicowane jak trzeba :)

Van l

Jesteś chyba kolego zwolennikiem BMW 3 z 1990 roku. Każdy jeździ tym czym chce i chociażby woził powietrze to nikomu nic do tego. Pozdrawiam tych co robią to co lubią.

bije na glowe

wsadzasz 7 osob, wynajmujesz bagazowke (bo wlasnego bagaznika juz nie masz praktycznie) i na DWA auta na wakacje. To rozwiazanie rzeczywiscie BIJE na glowe pozostale. A jak sie prowadzi ))))) No i malo pali. Bo razy dwa. Najlepiej by sie prowadzily DWA S-Max'y. W jednym rodzina, w drugim bagaz. No chyba ze rezygnujemy z bagazu i wsztstko co trzeba kupimy na miejscu, a potem wyrzucimy - wowczas jeden samochod i swietne prowadzenie. "Normalne". (w zaleznosci co kto uwaza za normalne). Jezdzilem Zafira, Scenikiem, i jechalo sie wg mnie normalnie. Zwlaszcza z wieloma osobami za ktore sie w koncu odpowiada o ile ktos czuje taka odpowiedzialnosc za czyjes zycie, zwlaszcza swoich dzieci. Bo ja za normalne to nie uwazam jechac w 7 osob bez bagazu lub jechac na dwa auta bo bagaz normalnie sie do tego "normalnego" auta juz nie miesci.))))))

BMW

warto popatrzeć w ofercie Bawaria Motors BMW, nam się udało u nich okazyjnie kilkuletnie BMW Gran Tourer kupić , w bardzo dobrym stanie

A ja mam mazde 5 i tez jezdzi

ford c-max

Pojemny i prowadzi się jak kombi .

wydmuszki

jednym slowem nadmuchane kombi...beznadzieja

Nie oszukujmy się, że wyjazd dużą rodziną, to nie lada wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Dodatkowo, jeżeli nasze dzieci potrzebują podczas podróży fotelików, to utrudnia nam wybór dobrego i pakownego samochodu. Prócz tego, oczywiście bagażnik, który pomieści ekwipunek na całe siedem dni. W ubiegłym roku, udało nam się wypożyczyć vana z firmy Panek. Było to dla nas jedyne rozwiązanie, ponieważ nie byliśmy w stanie pomieścić się do naszego auta, a opcja zakupu innego nie wchodziła w grę. W tym roku urlop dopiero przed nami, ale już jesteśmy w trakcie szukania odpowiedniego samochodu.

Pomyłka

Te wszystkie auta to pomyłka. Aby wygodnie jeździć 5 osobową rodziną trzeba szukać aut większych, np. c8. Gratulacje dla kogoś kto bez problemu wepnie do c4 3 foteliki. W c8 żadnego problemu.

a co to mnie kufa

obchodzi ze jakies wywloki dawno tak powiedzialy.aseksualny?uj im do tego,ja mam byc seksi dla zony i dbac o jej i dzieci wygode i bezpieczenstwo w duzym pozadnym wanie np grand voyager 4.pakuje synow,zone od 23 lat ta sama,trzy psiaki i rura w swiat .chorwacja,bulgaria,itd itd.polecam wszystkim.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne

A gdzie Toyota Verso?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Unikajcie serwisów fabrycznych.

Zedrą z was skórę. Prywatny mechanik , elektryk za jakąś naprawę za którą w serwisie wołają np.6.000 zł weźmie 150zł.

Serio.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto jeździł Oplem Sintrą ten wie / Produkowana w USA i na USA.

który van jest najlepszy.

Komfort Przestrzeń spalanie 10.5 / 100km , benzyna czy gaz - obojętnie. Nawet przy dużych prędkościach - 11.5 gazu/100km.

z pierwszym siedzeniem pakujesz niemal jak do T-4
A auto w idealnym stanie kupujesz za 7-10 K.
Wśrodku nie trzęśiesz się nad niczym bo to auto nie za fortunę.

???

A możesz jaśniej Nie rozumiem jak to co napisałeś ma się do mojej wypowiedzi - potwierdzasz czy zaprzeczasz?

widnieje w ofercie, co nie znaczy, ze jest produkwoana w biezacym roku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co ty bredzisz, to segment minivan

Do autora

Opel Zafira Family (czyli poprzednio Opel Zafira B) już nie jest produkowany od bodajże sierpnia 2014.
To jest oficjalna informacja jaką uzyskałem w Oplu. Nie wiedzieć jednak czemu wciąż wersja Family jest w cennikach.
Obecnie produkowana jest już tylko Zafira Tourer. Prośba więc do autora o poprawienie błędu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry