Widok
Rodzinny multivan do 40 tys. zł. Co wybrać?
Opinie do artykułu: Rodzinny multivan do 40 tys. zł. Co wybrać?.
Wybór samochodu rodzinnego to nierzadko bardzo burzliwy temat "rzeka". Jak to zwykle bywa, ilu kierowców - tyle opinii. Postanowiliśmy nieco ułatwić sprawę niezdecydowanym. Poniżej prezentujemy pięć naszych propozycji przestronnych aut familijnych z rynku wtórnego. Budżet, którym dysponujemy to 40 tys. zł. Co wybrać?
W życiu każdego mężczyzny nadchodzi ten moment, w którym z ułańską fantazją zwycięża zdroworozsądkowa troska o własną rodzinę. Marzenie o wyżyłowanym samochodzie ...
Wybór samochodu rodzinnego to nierzadko bardzo burzliwy temat "rzeka". Jak to zwykle bywa, ilu kierowców - tyle opinii. Postanowiliśmy nieco ułatwić sprawę niezdecydowanym. Poniżej prezentujemy pięć naszych propozycji przestronnych aut familijnych z rynku wtórnego. Budżet, którym dysponujemy to 40 tys. zł. Co wybrać?
W życiu każdego mężczyzny nadchodzi ten moment, w którym z ułańską fantazją zwycięża zdroworozsądkowa troska o własną rodzinę. Marzenie o wyżyłowanym samochodzie ...
Biedni ci mezczyzni, na których w życiu przyszedł czas...
... a oni się poddali i kupili takie "niewiadomoco". Kosztuje to sporo, opcja siedmiu siedzeń mocno iluzoryczna - no chyba, że w rodzinie są kurdupelki, których za kare będzie można umieścić w 3 rzędzie - uroda pudełka z Ikeii, właściwości jezdne mocno odstające od tego co oferuje porządne auto kompaktowe... Jednym słowem lipa. Jeśli ktoś musi rzeczywiście przewozić 7 osób powinien zdecydować sie na coś większego (VW Multivan np), a jeśli wystarczy 5 miejsc, to kombi załatwia sprawę.
Zmienia się nasza mentalność
dla coraz większej grupy 'odbiorców' samochód jest tylko środkiem do realizacji celu, jakim jest transport czegoś lub kogoś z punktu A do B. Nie jest już, jak 20-30lat temu, celem samym w sobie czy sposobem na wybicie się z tłumu i pokazanie. Stąd duże zainteresowanie takimi pudełkami, które... niestety nie urzekają urodą.
Ankieta
Ankieta nie pasuje do opisanych 5 modeli.
Macie scenica a nie masz go w wyborze, z wyborem 'inny' za dużo się kryje.
Citroen C4 Grand Picasso nie jest opisany a jest w ankiecie...
Minimalnie więcej pracy i by nie było się do czego przyczepić.
Mam VAN'a i jeździłem nie jednym z tych modeli, proponował bym jednak kombi , bardziej pakowane i lepiej się prowadzi czy to za zakrętach, czy to w dużym wietrze.
Macie scenica a nie masz go w wyborze, z wyborem 'inny' za dużo się kryje.
Citroen C4 Grand Picasso nie jest opisany a jest w ankiecie...
Minimalnie więcej pracy i by nie było się do czego przyczepić.
Mam VAN'a i jeździłem nie jednym z tych modeli, proponował bym jednak kombi , bardziej pakowane i lepiej się prowadzi czy to za zakrętach, czy to w dużym wietrze.
Auto do 20 tys. Co polecacie?
Roczne przebiegi pokonywane raczej nie będą duże. Auto ma służyć na jakieś wakacyjne i świąteczne wyjazdy. Tygodniowe zakupy w sklepie. Na co dzień poruszam się komunikacją miejską. Skłaniam się ku benzynie (mniej awaryjna i tańsza w eksploatacji) chociaż diesela nie skreślam. Szukałem audi a4 b6 ale znaleźć niezajechaną i bezwypadkową graniczy z cudem. Będę chyba szukał jakiegoś mniejszego francuza z małym przebiegiem i stosunkowo młodym rocznikiem gdzieś z polskiego salonu. Jakieś propozycje?
S-Max mi się podoba, ale wybrałem C4 Grand Picasso
Po prostu wydać 2 lata temu 10 tys. więcej na auto było mi szkoda. A tak - mam coś co jeździ, nie muszę się martwić, że mi je ukradną spod domu, a różnica wystarczyła na eksploatację (płyny, klocki, opony), ubezpieczenie, szyb przyciemnienie...
Zawsze z zazdrością spoglądam na S-Maxa, ale jak się nie ma co się lubi... :)
Zawsze z zazdrością spoglądam na S-Maxa, ale jak się nie ma co się lubi... :)