Widok

Rodzinny multivan do 40 tys. zł. Co wybrać?

Opinie do artykułu: Rodzinny multivan do 40 tys. zł. Co wybrać?.

Wybór samochodu rodzinnego to nierzadko bardzo burzliwy temat "rzeka". Jak to zwykle bywa, ilu kierowców - tyle opinii. Postanowiliśmy nieco ułatwić sprawę niezdecydowanym. Poniżej prezentujemy pięć naszych propozycji przestronnych aut familijnych z rynku wtórnego. Budżet, którym dysponujemy to 40 tys. zł. Co wybrać?

W życiu każdego mężczyzny nadchodzi ten moment, w którym z ułańską fantazją zwycięża zdroworozsądkowa troska o własną rodzinę. Marzenie o wyżyłowanym samochodzie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mazda 6

z silnikiem benzynowym 2 litry - rozrząd na łańcuchu, nie ma się co psuć. Rdza nieco podżera, ale za 20 koła można kupić dobrze wyposażony rocznik nawet 2007. Diesla przy małych przebiegach odpuść, A4 i A6 tym bardziej - za 20 tysi zajechane trupy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Renault Grand Scenic II rocznik 2004...

...zakupiony jako 4 letni wóz w 2008 roku. I wszystko było okej do pierwszej awarii... potem to jeden wielki dramat! Mój pierwszy diesel i ostatni. Wcześniej miałem, dwa ople w benzynie i hyundaia też benzyna też zakupiony jako czterolatek i to są moim zdaniem nie doceniane wozy w PL.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

minivan

minivan 7 osobowy ma służyć tylko do okazjonalnych przewózek 6 czy 7 osób. Czyli dla 5 osobowej rodziny minivan jest super. Za to Expert to gdy ma się 6 +
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

za wąska

Za wąska z tyłu i z tego co pamietam to nie ma 3 niezależnych foteli w 2 rzędzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ani duże, ani ładne, ani praktyczne.

4350mm długości to ledwo kompakt...

a krzysiu

to sie wszedzie znajdzie :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

vany są do d*py

co to w ogóle za samochód - van? Ni to dostawczak, ni osobówka, ni nie wiadomo co. Auto nie służy do wożenia babskich kapeluszy czy tony siateczek z pierdołkami na piknik za miastem (foteliki, stoliczki, lampeczki, grill za 39 zł, serweteczki, kiełbasa z biedronki i cola light). Amerykanie maja vany, bo żyją inaczej od nas - Europejczyków, mają też inne osobówki, bo mają inny styl zabudowy miejskiej i inną rzeczywistość komunikacyjną...

Jak ktoś ma pusto w czaszce, to i aucie musi mieć pusto i wozić powietrze za własną kasę - wtedy kupuje Vana.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 23

Taaa. Trzy niezależne fotele obok siebie w minivanie to dla anorektyczek. Normalny człowiek po dłuższej trasie będzie miał kształt pleców jak butelka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powinno starczyć na sensowny rower.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

vw t4

Tylko volkswagen multivan t4
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlaczego ta pani nie siedzi za kółkiem,

a facet nie jest z dzieckiem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kto powiedział, że to jedyne auto w rodzinie?

1. W trzecim rzędzie znajdzie się miejsce np. dla kuzynostwa tudzież dzieci znajomych, które można "porwać" na jednodniową wycieczkę. Albo zawieść stadko na imprezę/meczyk czy coś.
2. "Porządne auto kompaktowe" nie oferuje widoczności do przodu ponad dachami innych równie porządnych aut ;)
3. Mniej biedni mężczyźni kupią minivana żonie i do realizacji celów rodzinnych. Do swych celów indywidualnych kupią inne np. 911 ;-P
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

szukam aut poza nasza granicą i bynajmniej nie są to Niemcy. Zerknij na ceny na oto, all i sprawdź po ile chodzą takie 5 latki. Obawiam się, że w tym przedziale jest wielce prawdopodobne kupić niespodziankę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

instalację LPG
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo tak się utarło i kropka.

Dodge Grand Caravan to jest to !!!

Od 1997 roku jeżdżę kolejnymi wcieleniami tego auta. Teraz to mój czwarty. I nieprawda, ze są awaryjne, no chyba że ktoś kupił popowodziowy lub "składaka" ale to nie daje prawa do robienia mu złej renomy. Średnio robię po 60 tys km rocznie i naprawdę nie narzekam. Już od kilku lat nie muszę takim jeździć bo dzieciaki urosły i wyszły z domu ale uwierzcie mi nie ma lepszego auta. Komfort nie do porównania, no może z Amerykańskimi Japończykami. Obecnie mam wersję ze składanymi fotelami w podłogę, to coś wspaniałego. jak potrzebuję to zmienia się w bagażówkę w minutę. Ceny na rynku wtórnym są niskie, dostępność części bardzo dobra, ceny serwisów często poniżej europejskich aut. Ja zawsze mam benzyny z dużą pojemnością przerobione na LPG, średnie spalanie w przeliczeniu na benzynę to 7 litrów ! jak na 2 tonowe auto to rewelacja! Do tego 3 strefowa klima, DVD z grami i pełna elektryka drzwi. I to już za 20.000 zł ! Aby mieć to aucie to do każdego europejczyka musicie dopłacić z 15.000 ! Warto rozważyć :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

sandero dobry stosunek ceny do jakosci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

dobry rower
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry