Widok

Rodzinny multivan do 40 tys. zł. Co wybrać?

Opinie do artykułu: Rodzinny multivan do 40 tys. zł. Co wybrać?.

Wybór samochodu rodzinnego to nierzadko bardzo burzliwy temat "rzeka". Jak to zwykle bywa, ilu kierowców - tyle opinii. Postanowiliśmy nieco ułatwić sprawę niezdecydowanym. Poniżej prezentujemy pięć naszych propozycji przestronnych aut familijnych z rynku wtórnego. Budżet, którym dysponujemy to 40 tys. zł. Co wybrać?

W życiu każdego mężczyzny nadchodzi ten moment, w którym z ułańską fantazją zwycięża zdroworozsądkowa troska o własną rodzinę. Marzenie o wyżyłowanym samochodzie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie ma czegoś takiego

jak porządne auto kompaktowe:) przynajmniej nie dla rodziny liczącej więcej niż 2 osoby...minimum to klasa d, a wtedy minivany staja się ciekawym kompromisem, zwłaszcza jako drugi samochód.
i błagam, nie pisz o golfie :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Superb jest szersza, nie jestem pewien, czy o klasę niższa octavia też nie..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie napisałeś gdzie posadzić teściową.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

co kto lubi.

Moja siostra kupiła c3 picasso bo stwierdziła że po mieście nie musi jeździć wielkim autem.Za cenę powyższych 5 latków kupiła nowe auto.Wozi dwoje dzieci w wieku przedszkolnym .wózka nie musi już upychac.Osobiscie jak kupowała to się dziwilem ze nie wybrała używanego suva w tej cenie ale z perspektywy czasu widzę ze dobrze zrobiła. Co nowe to nowe auto.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Daj 5.000

i masz Nissana Primerę rocznik 2000 z silnikiem benzynowym 2 litry. Silnik nie do zarżnięcia. Jak dbasz, to lejesz i jeździsz. Rdzewieje, ale trudno, żeby 15 letnie autko nie rdzewiało... Części nie są makabrycznie drogie, w rozrządzie łańcuch, często nieźle wyposażone (automatyczna klima, poduszki, podgrzewane fotele i lusterka, komputer, czasem ksenony).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

c3 picasso to nie takie małe auto
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Superb jest węższa - sprawdziłem

Sprawdzałem. Mam Mondeo 2009 rok i dwa foteliki z tyłu w isofixach oraz podkładka po środku. Myślałem kupić 3 letnia Superb. Podjechałem do Plichty wyjąłem moje foteliki i próbowałem włożyć do Superba. Dwa po bokach zamontowałem a podkładka nie weszła! Normalnie tam gdzie podkładka dla mojego najstarszego dziecka w moim Mundku to może usiąść 80 kg dorosły. Nie komfort ale może. W superb nawet na wcisk nie wszedłem. Tak więc organoleptycznie Superb jest węższy w środku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

5 osobowa rodzina to 2 dorosłych i 3 dzieci. Dzieci jeżdżą w fotelikach (super kształt pleców) a do tego najlepsze są trzy niezależne fotele z tyłu - mazda 5 odpada
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

cHRYSLER

Tylko Chrysler Toun&Country, mam troje dzieci, doga argentyńskiego, męża ... również i ... to mój trzeci samochód, aczkolwiek szukałam zmiany, ale ... przestrzeń, chowane siedzenia w podłogę, dodatki wykończenia auta .... bezcenne ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko Grand Voyager

reszta to mniejsi bracia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

według mnie dwa fotele w drugim rzędzie to przy 5 osobowej rodzinie marnowanie miejsca (wolne przestrzenie pomiędzy. Chcąc jeździć w 5-tkę w CH ma się tylko tyle samo miejsca co w S-MAxie a wielkość zewnętrzna wizualnie plus spalanie wychodzi na korzyść S-M. No chyba że ktoś lubi amerykanów i chce naśladować ich styl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wszystko pieknie ,ale nie ma juz tico ktore by mialo podloge... sory taki mamy klimat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

drugim samochodem w naszej rodzinie z którego korzysta żona jest TAKSÓWKA. Super sprawa. Nie martwisz się o OC, przeglądy, dolewanie płynów, naprawy, wymiany opon na zimowe, szukanie miejsca do parkowania, rozgrzewanie samochodu itp. I to wychodzi taniej bo kursy po mieście tam gdzie żona zwyczajowo jeździ to około 12-15 zł. Auto za 40 000 traci na wartości 4 000 zł rocznie na ubezpieczenia i naprawy 3 000 rocznie. Paliwo 3500 rocznie to daje razem 10 500 zł na rok. TAKSI JEST TAŃSZA i wygodniejsza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

cóż można szukać w taki sposób satysfakcji po zakupie że się mówi moje jest najlepsze :) ale tak robią 6 latki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mitsubishi Grandis

super auto rodzinne, nic dodać nic ująć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

miałem rocznik 99
silnik 1.6 ideał
ale ocynk szlag trafił i się posypała Primera
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupiłem 2 miechy temu Renault Scenic I z 99 1.6 16v za 3200 i...

PUKI CO JEŻDŻĘ !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opisane auta nie są minivanami tylko zwykłymi wysokimi hatchbackami. Artykuł bez sensu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry