Widok

Rowerem jestem :) są tu inne rowery?

Matarnia Temat dostępny też na forum:
Hej.
Zasiedzialam sie. Zastyglam. Ja 33 latka.
Pora wyciagnac rower z piwnicy.
Zaczelam od kupna licznika w Lidlu :)
Moze jakies wstepne pedalowanie w najblizszy weekend ?
Gdziekolwiek. :) byleby towarzystwo sympatyczne.
Zastrzegam :) Nie jest to oglo matrymonialne.
Po prostu smuteczek mnie ogarnia bo nie mam z kim pojezdzic. :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Rysiek55+
Stłucz termometr, nie bdziesz miał gorączki, jak powiedział Wielki Gdańszczanin.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rysiek55+
Nie ucz Norwegów sportów uprawiać, bo oni tym się głównie zajmują w życiu. W wolnych chwilach się uczą albo pracują (do 15.00) a potem hajda. Raz wracałem rowerem z gór do centrum Oslo w piątek wieczorem i mnóstwo ich też wracało. I nagle strasznie lunęło, to się schowałem w bramie. Tylko ja się schowałem. Przeleć się, blisko masz. To raj dla rowerów.
Te 21s to na 100% na fulu z opuszczoną sztycą i sporą dozą szaleństwa(lub permenentnym braku adrenaliny jak kto woli)

Ktoś tam akurat jest o takich inicjałach - ale to nie ja
Nie wierzę w to powiedzenie jeśli chodzi o rowery, w których chłodzenie wzrasta z prędkością i wydzielanie ciepła też wzrasta z prędkością. to bardzo niestabilny stan w niskich temperaturach. Zatem dobre ubranie na zimne dni może być tylko wówczas, gdy poruszamy się z mniej-więcej takim samym wysiłkiem i ciągle z podobną, w dodatku stosunkowo małą prędkością. Dodatkowo przed wyjściem należałoby się solidnie rozgrzać, a potem ubrać, albo zacząć powoli jechać i rozbierać w miarę rozgrzewania. Rozbieranie/ubieranie w czasie jazdy jest w ograniczonym zakresie możliwe, ale mocno upierdliwe. Uważam, że to powiedzenie jak najbardziej tyczy się biegania, bo szybciej dochodzi się do stanu stabilnego, prędkości są na tyle małe i mało zróżnicowane, że wychłodzenie od dodatkowego wiatru nie jest istotne, łatwiej przeżyć początkowe marznięcie.
Nie wspominając o deszczu. Przejechałem swoje w deszczach i nigdy nie uważałem tego za przyjemne, nie mówiąc o czyszczeniu roweru.

Co do psa to rozumiem, bo zwykły owczarek niemiecki też się męczy przy wyższej temperaturze. W czasie upałów chodziłem ze swoją na biegi dopiero po zmroku. A na śniegu nigdy nie było dość zabawy, oczywiście zanim stare gnaty nie zaczęły jej doskwierać i śnieg okazał się wstrętny :(
Trochę? Zapewne na fullu, z regulacją sztycy i z pewną dozą ryzykanctwa.
Ja się prawie 3 minuty ten kawałek zsuwałem (owszem rower nieprzystosowany do takich tras i buty na płaskiej śliskiej podeszwie).
21 sekund? Komuś spadł gps na dół?
A poważnie to podziwiam odwagę i technikę, chociaż nikogo o inicjałach b-k nie znalazłem na tej liście :)
Rysiek55
Z greysterem jest ten problem, że pojęcie pogody ma dokładnie odwrotne niż Ty. W lecie jest do niczego. Leży do góry brzuchem najchętniej. Prędkość wzrasta ze spadkiem temperatury. Około zera, śnieg z deszczem albo lekki mróz to ideał. To rasa norweska. A Norwedzy powiadają: Nie ma złej pogody, jest tylko nieodpowiednie ubranie.
Gdzieś miejscami podprowadzałem, może tam właśnie. Pies wtedy nie ciągnie ale trzyma i czeka. Pierwszy raz tam byłem.
@bk
O tym mówię. Tu jechałem w dół. POWOLUTKU.
Tam się pod górę nie podjedzie raczej i nie chodzi o to, że zabraknie pary w łydzie (Twojej i psa) ale o stopnie z korzeni, miejscami ponad 50cm
Ha. Sprawdziłem na mapie. Byłem tam 10.04 tylko jechałem w górę. Od dębu pomnika przyrody.
Niebieski od doliny węży do asfaltu jest bardzo przyjemny, szczególnie ostatnie 150 metrów.
No pięknie. Muszę tam być. A zjazd niebieskim na "normalną" drogę (Dolina Schwabego?) jest też taki a dodatkowo idzie grzbietem, czyli masz 3 kierunki do wyboru żeby sp... aść :)))
Dokończ bez psa.
Z psem to to bez wyciągu zjazdówką po skrzycznem można jeździć ;)
Trochę treningu i mozna w tym miejscu zjechać ciut szybciej :)
https://www.strava.com/segments/5738788
Tu jest czyjeś foto:
http://www.panoramio.com/photo/108275143?source=wapi&referrer=kh.google.com
Zaczyna się niewinnie. tam w dole jest normalna droga.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No gdybym miał jechać 50 km po takim terenie jak te 2,5 km, które dały mi w kość to bym żadnej średniej nie wyrobił :)
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=pbanwbbmkxdifmvf
km 11.3-13.7, szczególnie ostatnie 150m.
Ja mówiąc "wycieczka po TPK" myślę o całości, a zawsze znajdzie się kawałek, na którym oddech robi się głębszy. Generalnie jak jest twarde podłoże to nie mam zwyczaju zsiadać z roweru, ale kiedy mi się kółko w miejscu kręci i walę się na bok, a jak je dociążę to przednie leci do góry i się zwalam na plecy, wtedy rezygnuję i patrząc czy nikt nie widzi pcham.

Czekam tylko na nową owijkę i pogodę i trekingowy jak greyster: do budy!
Jaka liga? Ja i moja greysrer mamy statystycznie po 35 lat. Ona ma 1,5. Ze zjazdami faktycznie największy problem, ciężko przyswaja komendę "powoli". Tę Źródlaną muszę kiedyś obadać.
11.04 zielonym od Oliwy do Źródlanej Doliny. To ostatnie zejście do Źródlanej Doliny (wg poziomic 50%) mnie zabiło i wróciłem do domu Szwedzką Groblą (autostrada).
Może Wy tam zjeżdżacie/podjeżdżacie, dla mnie jest nieosiągalny nawet zjazd. Inna liga :(
W rezultacie pieszych kawałków i zatrzymywania się, żeby popatrzeć na gps średnia licznikowa (za każdy postój 3s niezależnie od czasu stania w miejscu) wyszła 17.9 na 25 km.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokończę późną jesienią. Dla greystera już jest za ciepło :)))
@~bk
Ja się nie ścigam. Cenię Wolność. Nie szybkość
do góry