Widok

Rowerowe Zawody na Orientację

Rowerowe Zawody na Orientację
Witam :)))
W imieniu organizatorów jak i własnym zapraszam na Otwarte Zawody w Rowerowej Jeździe na Orientację "NEPTUN 2004", które odbędą się w Otominie koło Gdańska w dniu 5 września 2004. Impreza połączona jest z Mistrzostwami Woj. Pomorskiego w RJnO. Regulamin dostępny jest na stronie www.neptun.gda.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jarek.mtb napisał(a):
> Pamiętaj, że to zawody "otwarte" nie tylko dla "InOwców".

to ze otwarte to nie znaczy ze sie nie podporzadkowujemy do zasad a przy okazji nie znajomosc zasad nie jest zadnym tlumaczeniem !! to w twojej gesti lezy by sie dowiedziec co wolno a czego nie wolno !!
Jarek.mtb napisał(a):

> Niestety map z lasami na biało, a łąkami na s****zkowato nie

> widziałem w sprzedaży :-/, ciekawe czemu? ;-)

map takowych nie ma wsprzedarzy gdyz sa to specjalistyczne mapy do biegow na orientacje i mozna takowe tylko dostac na potrzeby imprezy na orientacje a tak zwany szary czlowiek ma bardzo male szanse by dostac taka mape gdzie indziej niz na InO
Jedną z map na ktorych rozegraja się te zawody mam i mogę ci zeskanować i podesłać (co prawda są na niej pozaznaczane jakieś punkty ale mam nadzieje, że nie będzie Ci to przeszkadzać)
Poza tym las na tych mapach bywa nie tylko biały ale i zielony - a im bardziej zielony tym gęstszy ot cała zasada. Poza tym na zadnej znanej mi mapie nie ma zaznaczonych tylu ściezek i innych elementów topograficznych jak na mapach typu IOF (Inernational Orienteering Federation).

Pozdr/Jankes
----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
Jankes napisał(a):

> Jedną z map na ktorych rozegraja się te zawody mam i mogę ci
> zeskanować i podesłać (co prawda są na niej pozaznaczane jakieś

Bardzo bym prosił o podesłanie na maila! Z góry dziękuję.
Pozdrower,
Jarek
Jak nie zapomnę to poszukam i zeskanuję.
Pozdr/J
----
{Woody Allen}
Niestey wygląda na to, że najwyżej możesz zostać mistrzem Gdańska (chyba, że źle zgaduję twój wiek). Mistrzostwa Woj. Pomoskiego są tylko dla uczniów i rozgrywane są w kategoriach do 16 lat (moze do 18).
Pozdr/Jankes
----
{Woody Allen}
Sens startu w tym momencie dla mnie zmalał niemal do zera ;-) - za stary jestem na Mistrzostwa Województwa. Co za dół ;-).
A tak na serio to nie chodziło mi o tytuł mistrza, ale o to, czy będzie kilka różnych imprez w tym terenie naraz i czy będą różne punkty. To wprowadza dodatkowe utrudnienie - szczególnie dla mnie nieobeznanego z INO. Na pierwszych takich zawodach pierwszy napotkany punkt skasowałem nie oglądając się na jego oznaczenia i zaowocowało to dyskwalifikacją - to był punkt chyba z trasy pieszej, czy jeszcze jakiejś innej. Mam zamiar o tym pamiętać następnym razem, ale może znów wyleci mi to z głowy ;-).
Pozdrower,
Jarek
Napewno będzie kilka tras - różne dla różnych kategorii wiekowych i różne dla K i M. Część punktów może byc wspólna - ale jestem pewnien że nie każdy lampion z kasownikiem postawiony w lesie będzie Twoim lampionem. Poza tym istotnia jest kolejność potwierdzania punktów więc na to też trzeba uważać.
W tym dniu nie będzie żadnej imprezy biegowej na tym terenie.
Po południu mają być marsze na orientację ale one z reguły rozgrywane są na innych lampionach (biało czerwona kartka A4 przyczepiona do drzewa albo do czegoś innego).
Pozdr/Jankes
----
{Woody Allen}
do góry