Widok

Rowerowe Zawody na Orientację

Rowerowe Zawody na Orientację
Witam :)))
W imieniu organizatorów jak i własnym zapraszam na Otwarte Zawody w Rowerowej Jeździe na Orientację "NEPTUN 2004", które odbędą się w Otominie koło Gdańska w dniu 5 września 2004. Impreza połączona jest z Mistrzostwami Woj. Pomorskiego w RJnO. Regulamin dostępny jest na stronie www.neptun.gda.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
TJ / rowery.trojmiasto.pl napisał(a):

> ;) marzyciel...

"Wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń" ;-)

Mam kolejne pytanko.

Czy można używać innych map, niż te, które zapewnia organizator. W zeszłym roku na tych zawodach (w Sopocie) nie było wogóle o tym mowy, a i teraz w regulaminie nie ma o tym ani słowa. Rozumiem, że co nie jest zabronione jest dozwolone. Czy mam rację?? Bo w zeszłym roku posiłkowałem się inną mapką, bo ta dana przez organizatora była bardzo dziwna - kompletnie nie mogłem się przyzwyczaić do tego, że las był koloru ... białego, a łąki, ogródki działkowe, itp. koloru ... brązowo - s****zkowatego. Nie wiem, czy to było specjalne, ale bardzo się przez to gubiłem i dlatego chciałbym mieć tę mapę w rękach wcześniej, coby się przyzwyczaić i nie musieć korzystać z innych. Stąd moje pytanie w poście powyżej.

Pozdrower
> Chodzi mi o to, czy będą odrębne klasyfikacje dla Otwartych
> Zawodów ... i dla Mistrzostw Województwa.

IMO chodzi jedynie o nazewnictwo. Impreza jedna i ta sama.

> Wiesz jak już
> wystartuję, to wolę wygrać Mistrzostwa Województwa niż jakieś
> marne Otwarte Zawody ;-).

;) marzyciel...
> Chodzi mi o to, czy będą odrębne klasyfikacje dla Otwartych
> Zawodów ... i dla Mistrzostw Województwa.

IMO chodzi jedynie o nazewnictwo. Impreza jedna i ta sama.

> Wiesz jak już
> wystartuję, to wolę wygrać Mistrzostwa Województwa niż jakieś
> marne Otwarte Zawody ;-).

;) marzyciel...
Chcę jeszcze dodać, że z pobieżnej lektury regulaminu nie wynika podział na Mistrzostwa i Otwarte Zawody, więc o co chodzi? Co to znaczy, że Mistrzostwa "połączone są" z Otwartymi zawodami"? Czekam na odpowiedź!

Acha i kolejna sprawa, czy ktokolwiek wie gdzie mogę dostać mapy 1:15.000 "Otomin" i "Bursztynowa Góra", na których będą rozgrywane te zawody. Próbowałem uzyskać te mapy przed pierwszym terminem tych zawodów (chyba w maju), ale pomimo wielu telefonów do neptuna, a potem do Floty (gdzie mnie skierowano w neptunie) oraz do Geodety Wojewódzkiego takich map nie uzyskałem. Mam pytanko, czy już nawet mapa jest tajemnicą?? Takie miałem wrażenie z rozmów telefonicznych z ludźmi z Neptuna. A przecież oni też wystartują (zazwyczaj ktoś z nich startuje) i nie wierzę, że nie ma dostępu do mapy (nie mówię o tej z zaznaczonymi punktami). Ja już badałem teren, ale na mapach 1:25.000 i 1:10.000. Różnice są potężne i chciałbym to wszystko dopracować z mapą, na której będzie wytyczona trasa.

Pozdrower,
Jarek
TJ / rowery.trojmiasto.pl napisał(a):

> Jarek.mtb napisał(a):
>
> > Czy to znaczy, że będą odrębne klasyfikacje, odrębne trasy??
> > Nie rozumiem i proszę o wyjaśnienie, bo jestem zainteresowany
>
> czy to nie znaczy, że trasy będą RÓŻNE , czytaj: uzależnione od
> kategorii? :)))

Może źle się wyraziłem:
Chodzi mi o to, czy będą odrębne klasyfikacje dla Otwartych Zawodów ... i dla Mistrzostw Województwa. Wiesz jak już wystartuję, to wolę wygrać Mistrzostwa Województwa niż jakieś marne Otwarte Zawody ;-). Czy trzeba mieć jakieś licencje, itp., żeby wystartować w Mistrzostwach?? Bo pachnie mi to podobną ściemą do tego co się stało na Mistrzostwach Europy w Wałbrzychu.
Jarek.mtb napisał(a):

> Czy to znaczy, że będą odrębne klasyfikacje, odrębne trasy??
> Nie rozumiem i proszę o wyjaśnienie, bo jestem zainteresowany

czy to nie znaczy, że trasy będą RÓŻNE , czytaj: uzależnione od kategorii? :)))
Czy to znaczy, że będą odrębne klasyfikacje, odrębne trasy?? Nie rozumiem i proszę o wyjaśnienie, bo jestem zainteresowany
do góry