Widok
Rowery Decathlon
Klaniam,
Jednak bycmoze swita mi nadzieja na sprzeta w Chinach i to chyba nie jakiegos ping-ponga czy inszego Tigera...
W Guangzhou jest sklep firmowy Decathlon. Zatem moze moja radosc przedwczesna ale moze cos z tego bedzie.
I tu pytanie: czy ktos ma jakies info na temat tych sprzetow? Bo nie liczac tu i uwdzie testow Rockridera i testu bajkow do 1300PLN w "MR" nie znalazlem zadnych informacji o Decathlonach. A strona decathlon.com wymienia tylko sprzet a nie daje opisow, danych, zdjec...
Gruzz!
I.
Jednak bycmoze swita mi nadzieja na sprzeta w Chinach i to chyba nie jakiegos ping-ponga czy inszego Tigera...
W Guangzhou jest sklep firmowy Decathlon. Zatem moze moja radosc przedwczesna ale moze cos z tego bedzie.
I tu pytanie: czy ktos ma jakies info na temat tych sprzetow? Bo nie liczac tu i uwdzie testow Rockridera i testu bajkow do 1300PLN w "MR" nie znalazlem zadnych informacji o Decathlonach. A strona decathlon.com wymienia tylko sprzet a nie daje opisow, danych, zdjec...
Gruzz!
I.
Scarface napisał(a):
> No tak, ale jak przytargasz? :)
> Tozłożysz na czesci? Czy jakoś całość zapakujesz i wyślesz?
Hmmm.... No my sie nie rozumiemy... Ja tu jestem i raczej nie planuje wracac do Polski na wiecej niz wakacje lub swieta. Zatem nie planuje rowniez nic "targac" ze soba. Jak juz bede w Kraju-Raju to wtedy poskladam sobie cos w oparciu o Birie. Bedzie stalo i czekalo. Jak wpadne to pouzywam :)
Ale wracajac do tematu. Na ile sie zorientowalem Rockridery maja rozne oznaczenia cyfrowe. Najpelniejsze, choc niezwykle skromne info znalazlem na stronie Decathlo US. RR-y 5.2, 5.3, 5.4 sa tam z miniaturowymi zdjeciami i garscia opisow. Poniewaz faktycznie ceny nie zabijaja bede staral sie halsowac w kierunku 5.4. I tu kilka pytan:
1. Co to jest "Crankset - CPI alu 3 chainwheels 22/32/42" Jak mniemam chodzi tu o korbe. Mam racje czy nie? Material wyglada na aluminium. To dobrze czy zle?
2. Nic nie znalazlem na temat sterow, suportu...
Reszte poszukam sobie w sieci w mysl opisow. Jak by ktos sam chcial polookac i moze znajdzie cos wiecej niz ja to zapodaje:
http://www.decathlon-usa.com/us/products/pro_index.asp
Gruzz!
I.
> No tak, ale jak przytargasz? :)
> Tozłożysz na czesci? Czy jakoś całość zapakujesz i wyślesz?
Hmmm.... No my sie nie rozumiemy... Ja tu jestem i raczej nie planuje wracac do Polski na wiecej niz wakacje lub swieta. Zatem nie planuje rowniez nic "targac" ze soba. Jak juz bede w Kraju-Raju to wtedy poskladam sobie cos w oparciu o Birie. Bedzie stalo i czekalo. Jak wpadne to pouzywam :)
Ale wracajac do tematu. Na ile sie zorientowalem Rockridery maja rozne oznaczenia cyfrowe. Najpelniejsze, choc niezwykle skromne info znalazlem na stronie Decathlo US. RR-y 5.2, 5.3, 5.4 sa tam z miniaturowymi zdjeciami i garscia opisow. Poniewaz faktycznie ceny nie zabijaja bede staral sie halsowac w kierunku 5.4. I tu kilka pytan:
1. Co to jest "Crankset - CPI alu 3 chainwheels 22/32/42" Jak mniemam chodzi tu o korbe. Mam racje czy nie? Material wyglada na aluminium. To dobrze czy zle?
2. Nic nie znalazlem na temat sterow, suportu...
Reszte poszukam sobie w sieci w mysl opisow. Jak by ktos sam chcial polookac i moze znajdzie cos wiecej niz ja to zapodaje:
http://www.decathlon-usa.com/us/products/pro_index.asp
Gruzz!
I.
O cholipka....
Ja ciagle szukam i mam nowego faworyta:
http://www.decathloncycle.com/produit/Gamme_2005/vtt/produit/produit_129075.asp?prod_id=129075&lang=&famille=vtt_suspendu&rayon=vtt
Ale nie bylo latwo najsc te strone. Przez jakies forum i info o czymstam-czymstam...
Wyglada na to ze tych Francuzikow jaest naprawde spoooro.
Nio i tu konkret. Wiadomo ze Zabojady dadza sie pokroic w kostke za swoje produkty. Ale ja podchodze do sprawy spoko. Moze lepiej bedzie poszukac czegos z Gianta (w koncu jestem o krok od Tajwanu i gdzies musi sie udac kupic cos innego niz ten chinski chlam a'la Tiger 2000) i nie zawracac sobie bani Decathlonami???
Gruzz!
I.
Ja ciagle szukam i mam nowego faworyta:
http://www.decathloncycle.com/produit/Gamme_2005/vtt/produit/produit_129075.asp?prod_id=129075&lang=&famille=vtt_suspendu&rayon=vtt
Ale nie bylo latwo najsc te strone. Przez jakies forum i info o czymstam-czymstam...
Wyglada na to ze tych Francuzikow jaest naprawde spoooro.
Nio i tu konkret. Wiadomo ze Zabojady dadza sie pokroic w kostke za swoje produkty. Ale ja podchodze do sprawy spoko. Moze lepiej bedzie poszukac czegos z Gianta (w koncu jestem o krok od Tajwanu i gdzies musi sie udac kupic cos innego niz ten chinski chlam a'la Tiger 2000) i nie zawracac sobie bani Decathlonami???
Gruzz!
I.
Giant miał też trochę wpadek, np. taki lżejszy full z zeszłego roku, jak to się nazywało? katastrofa. NRSy pękają i mimo różnych opinii gorzej amortyzują niż wiele innych z konkurencji, sprawdziłem. Jeśli chodzi o niższą klasę cenową to zdecydowanie lepiej wziąć Meridkę. Wyżej też jest pełno lepszych rowerów.
No ale Gjand jest na bilboardach :)
No ale Gjand jest na bilboardach :)
Ivan,
Być może ku Twej uciesze, Rockrider 8.1 został wybrany liderem w kategorii Power i Econo (obu jednocześnie!) przez Magazyn Rowerowy w testach rowerów "długodystansowych" do 4000zł.
Trochę mu "brakło" do tej ceny, bo kosztuje wg katalogów 2899zł... ;-)
Zacytuję podsumowanie recenzji rodzimej gazety:
"Niewiele jest rowerów gotowych dościgania ad hoc. Rockrider 8.1 nie wymaga inwestycji ani żadnego tuningu. Takie są fakty, z którymi nie ma sensu dyskutować. 8.1 nasz wirtualny maraton kończy w pierwszej dziesiątce"
Nie wiem ile dystrybutor zapłacił za tę reklamę, ale tak czy siak na tle innych wypada pierwszorzędnie!
Być może ku Twej uciesze, Rockrider 8.1 został wybrany liderem w kategorii Power i Econo (obu jednocześnie!) przez Magazyn Rowerowy w testach rowerów "długodystansowych" do 4000zł.
Trochę mu "brakło" do tej ceny, bo kosztuje wg katalogów 2899zł... ;-)
Zacytuję podsumowanie recenzji rodzimej gazety:
"Niewiele jest rowerów gotowych dościgania ad hoc. Rockrider 8.1 nie wymaga inwestycji ani żadnego tuningu. Takie są fakty, z którymi nie ma sensu dyskutować. 8.1 nasz wirtualny maraton kończy w pierwszej dziesiątce"
Nie wiem ile dystrybutor zapłacił za tę reklamę, ale tak czy siak na tle innych wypada pierwszorzędnie!
Wielce dziekuje Wiesiu!
Jak by to rzec w koncu jakas poparta konkretem odpowiedz :)
Ale jeszcze powracajac do pytania poprzednio wzmiankowanego a na ktore nie uzyskalem odpowiedzi:
Caly czas aktualne....
Gruzz!
I.
Jak by to rzec w koncu jakas poparta konkretem odpowiedz :)
Ale jeszcze powracajac do pytania poprzednio wzmiankowanego a na ktore nie uzyskalem odpowiedzi:
Caly czas aktualne....
Gruzz!
I.
Klaniam,
Mam nadzieje ze ze uda mi sie to kupic w .. Guangzhou w sklepie Decathlon :)
Ale tak poza tym to sklep Decathlona znajduje sie chyba w Warszawie, na Wolominie. Cos mi takiego przbieglo przez galy jak przegladalem strone "rowerowy Wolomin" Poza tym to Decathlon chyba nie handluje swoimi towarami poza firmowa siecia sklepow. Taka rowerowa biedronka albo inszy leader price. Tyle ze jakosc zdecydow wyzsza :)
Gruzz!
I.
Mam nadzieje ze ze uda mi sie to kupic w .. Guangzhou w sklepie Decathlon :)
Ale tak poza tym to sklep Decathlona znajduje sie chyba w Warszawie, na Wolominie. Cos mi takiego przbieglo przez galy jak przegladalem strone "rowerowy Wolomin" Poza tym to Decathlon chyba nie handluje swoimi towarami poza firmowa siecia sklepow. Taka rowerowa biedronka albo inszy leader price. Tyle ze jakosc zdecydow wyzsza :)
Gruzz!
I.
Klaniam,
Ale przeciez wyprawa do 100-licy z Tripolis to nie jest jakies mega wyzwanie. Z tego co pamietam to ostanio jeszcze dzialaly pomaranczowe bilety na experesy i IC. A to bylo chyba jakies 36PLN. Na miejscu maly objazd i powrot juz na rowerze ze tak powiem z blatu :) No ostatecznie mozna sprzeta wrzucic do pociaga. Widzialem nawet specjalne perzedzialy do przewozu rowerkow. Mozna sie pogimnastykowac :)
Gruzz!
I.
Ale przeciez wyprawa do 100-licy z Tripolis to nie jest jakies mega wyzwanie. Z tego co pamietam to ostanio jeszcze dzialaly pomaranczowe bilety na experesy i IC. A to bylo chyba jakies 36PLN. Na miejscu maly objazd i powrot juz na rowerze ze tak powiem z blatu :) No ostatecznie mozna sprzeta wrzucic do pociaga. Widzialem nawet specjalne perzedzialy do przewozu rowerkow. Mozna sie pogimnastykowac :)
Gruzz!
I.
Aga_S napisał(a):
> hej!
> no ja w trojmiescie nie natknelam sie niestety na zaden rowerek
> decathlon-a, a w Warszawie jest faktycznie jakies ich
> przedstawicielstwo, tyle ze jeszcze tam nie dzwonilam, chociaz
> sciagac rower bez "przymiarki" do niego troche bez sensu...
> pozdro
Hi there!
Pewnie to musztarda po obiedzie, ale że drążę temat Decathlona 8.1, to się dopiszę.
Aga, jeśli jeszcze szukasz roweru i nadal jesteś zainteresowana D 8.1, to model na 2006 rok jest tańszy o 200 zł od zeszłorocznego. Ponadto ma hamulce Hayes Nine zamiast Sole, które generalnie wysiadały po jakichś 2000-3000 km... Nowe siodełko Fi'zik Nisene jest całe czarne, podobnie jak rama, a więc pasuje do wszystkiego, a do... tyłka na pewno, bo to jedno z lepszych siodełek wyścigowych ever. Ze względu na hamulce dobrze jest mieć gdzieś w pobliżu serwis, gdzie wymienią olej i okładziny z raz do roku. I co tam jeszcze? Neoprenowa osłona pod łańcuch zapinana na ramie na... suwak!!! Suport Truvative'a sztywny jak pal Azji T., reszta napędu też na poziomie. Amorek, o ile się nie mylę, ma 100 mm skoku, doskłonałe tłumienie powrotu, blokadę, co prawda, bez dźwigni na wiośle, ale da się zblokować nawet na dużym spidzie.
Za 2700 chyba nic się lepszego nie złoży. Waga rozmiaru M(?) - ok. 12,6 kg - nie najgorzej. Ogólnie rower jest dobrze wyważony, agresywny, sztywny, zmusza do szybkiej jazdy - dla ludzi, którzy lubią depnąć i wyprzedzać... wyprzedzać... wyprzedzać...
Pozdro i szacun,
Yary
> hej!
> no ja w trojmiescie nie natknelam sie niestety na zaden rowerek
> decathlon-a, a w Warszawie jest faktycznie jakies ich
> przedstawicielstwo, tyle ze jeszcze tam nie dzwonilam, chociaz
> sciagac rower bez "przymiarki" do niego troche bez sensu...
> pozdro
Hi there!
Pewnie to musztarda po obiedzie, ale że drążę temat Decathlona 8.1, to się dopiszę.
Aga, jeśli jeszcze szukasz roweru i nadal jesteś zainteresowana D 8.1, to model na 2006 rok jest tańszy o 200 zł od zeszłorocznego. Ponadto ma hamulce Hayes Nine zamiast Sole, które generalnie wysiadały po jakichś 2000-3000 km... Nowe siodełko Fi'zik Nisene jest całe czarne, podobnie jak rama, a więc pasuje do wszystkiego, a do... tyłka na pewno, bo to jedno z lepszych siodełek wyścigowych ever. Ze względu na hamulce dobrze jest mieć gdzieś w pobliżu serwis, gdzie wymienią olej i okładziny z raz do roku. I co tam jeszcze? Neoprenowa osłona pod łańcuch zapinana na ramie na... suwak!!! Suport Truvative'a sztywny jak pal Azji T., reszta napędu też na poziomie. Amorek, o ile się nie mylę, ma 100 mm skoku, doskłonałe tłumienie powrotu, blokadę, co prawda, bez dźwigni na wiośle, ale da się zblokować nawet na dużym spidzie.
Za 2700 chyba nic się lepszego nie złoży. Waga rozmiaru M(?) - ok. 12,6 kg - nie najgorzej. Ogólnie rower jest dobrze wyważony, agresywny, sztywny, zmusza do szybkiej jazdy - dla ludzi, którzy lubią depnąć i wyprzedzać... wyprzedzać... wyprzedzać...
Pozdro i szacun,
Yary
Ivan napisał(a):
> Ale jeszcze powracajac do pytania poprzednio wzmiankowanego a
> na ktore nie uzyskalem odpowiedzi:
>
> 1. Co to jest "Crankset - CPI alu 3 chainwheels 22/32/42" Jak
> mniemam chodzi tu o korbe. Mam racje czy nie? Material wyglada
> na aluminium. To dobrze czy zle?
To rzeczywiście chodzi o korbę. Alu to na pewno aluminium. Tylko pytanie, czy chodzi o same korby, czy również zębatki są alu, czy też ze stali. Taki opis wskazuje, że ze stali, ale mogą ukrywać fakt, że ze stali. Zębatki z alu są lżejsze, droższe, ale mniej trwałe (szybciej się ścierają). Ja miałem kiedyś stalowe (starły się po 6kkm) a teraz mam alu (przejechały 1,5 kkm i są ok, ale to jeszcze nic nie znaczy). Także trudno określić co lepsze. Na pewno jak chcesz rower lekki to alu, jak tani to sta.
Pozdrower,
> Ale jeszcze powracajac do pytania poprzednio wzmiankowanego a
> na ktore nie uzyskalem odpowiedzi:
>
> 1. Co to jest "Crankset - CPI alu 3 chainwheels 22/32/42" Jak
> mniemam chodzi tu o korbe. Mam racje czy nie? Material wyglada
> na aluminium. To dobrze czy zle?
To rzeczywiście chodzi o korbę. Alu to na pewno aluminium. Tylko pytanie, czy chodzi o same korby, czy również zębatki są alu, czy też ze stali. Taki opis wskazuje, że ze stali, ale mogą ukrywać fakt, że ze stali. Zębatki z alu są lżejsze, droższe, ale mniej trwałe (szybciej się ścierają). Ja miałem kiedyś stalowe (starły się po 6kkm) a teraz mam alu (przejechały 1,5 kkm i są ok, ale to jeszcze nic nie znaczy). Także trudno określić co lepsze. Na pewno jak chcesz rower lekki to alu, jak tani to sta.
Pozdrower,
Jarek.mtb napisał(a):
> To rzeczywiście chodzi o korbę. Alu to na pewno aluminium.
> Tylko pytanie, czy chodzi o same korby, czy również zębatki są
> alu, czy też ze stali. Taki opis wskazuje, że ze stali, ale
> mogą ukrywać fakt, że ze stali. Zębatki z alu są lżejsze,
> droższe, ale mniej trwałe (szybciej się ścierają). Ja miałem
> kiedyś stalowe (starły się po 6kkm) a teraz mam alu
> (przejechały 1,5 kkm i są ok, ale to jeszcze nic nie znaczy).
> Także trudno określić co lepsze. Na pewno jak chcesz rower
> lekki to alu, jak tani to sta.
> Pozdrower,
Klaniam,
Wielkie dzienx za odp. Przyznam ze nie liczylem na fakt iz ktos odgrzeje moja poperzednia watpliwosc.
Aktualnie sprawa wyglada tak ze ze w Rockride'rze 5.4 korba to Aluminium Suntour XCC 22x32x42 a w 8.1 Truvativ Blaze 22x32x44 ISIS. Niby mozna zawsze przy kupnie pokusic sie o wymiane ale w Chinach nic moze nie byc tak oczywiste i proste, chocby ze wzgledu na bariere jezykowa. Co innego w naszym Kraju-Raju. Chyba nie powinno byc sekow.
Gruzz!
I.
> To rzeczywiście chodzi o korbę. Alu to na pewno aluminium.
> Tylko pytanie, czy chodzi o same korby, czy również zębatki są
> alu, czy też ze stali. Taki opis wskazuje, że ze stali, ale
> mogą ukrywać fakt, że ze stali. Zębatki z alu są lżejsze,
> droższe, ale mniej trwałe (szybciej się ścierają). Ja miałem
> kiedyś stalowe (starły się po 6kkm) a teraz mam alu
> (przejechały 1,5 kkm i są ok, ale to jeszcze nic nie znaczy).
> Także trudno określić co lepsze. Na pewno jak chcesz rower
> lekki to alu, jak tani to sta.
> Pozdrower,
Klaniam,
Wielkie dzienx za odp. Przyznam ze nie liczylem na fakt iz ktos odgrzeje moja poperzednia watpliwosc.
Aktualnie sprawa wyglada tak ze ze w Rockride'rze 5.4 korba to Aluminium Suntour XCC 22x32x42 a w 8.1 Truvativ Blaze 22x32x44 ISIS. Niby mozna zawsze przy kupnie pokusic sie o wymiane ale w Chinach nic moze nie byc tak oczywiste i proste, chocby ze wzgledu na bariere jezykowa. Co innego w naszym Kraju-Raju. Chyba nie powinno byc sekow.
Gruzz!
I.
Jarek.mtb napisał(a):
> > Aluminium Suntour XCC 22x32x42 a w 8.1 Truvativ Blaze
> 22x32x44
> > ISIS.
>
> Ja bym za nic nie kupował korby Suntoura.
Klaniam,
To jest opinia. A moze poprosze o jakies konkrety na poparcie tego dosc radykalnego osadu...
Do rB. No praca panie... A z rowerami to owszem sa ale same makrokeszowe. I to w najgorszym mozliwym rodzaju :-/ Polecam uwadze strone chinskiego Gianat
http://www.giant-bicycles.com/ch/000.000.000/000.000.000.asp
Przyslowiowy lament ch..a nad przepascia :-/
Gruzz!
I.
> > Aluminium Suntour XCC 22x32x42 a w 8.1 Truvativ Blaze
> 22x32x44
> > ISIS.
>
> Ja bym za nic nie kupował korby Suntoura.
Klaniam,
To jest opinia. A moze poprosze o jakies konkrety na poparcie tego dosc radykalnego osadu...
Do rB. No praca panie... A z rowerami to owszem sa ale same makrokeszowe. I to w najgorszym mozliwym rodzaju :-/ Polecam uwadze strone chinskiego Gianat
http://www.giant-bicycles.com/ch/000.000.000/000.000.000.asp
Przyslowiowy lament ch..a nad przepascia :-/
Gruzz!
I.
To za ile jest w Chinach taka rama XtC albo NRS?
http://www.giant-bicycles.com/ch/035.000.000/035.000.000.asp?range=117
http://www.giant-bicycles.com/ch/035.000.000/035.000.000.asp?range=117
Ivan napisał(a):
> Jarek.mtb napisał(a):
>
> > > Aluminium Suntour XCC 22x32x42 a w 8.1 Truvativ Blaze
> > 22x32x44
> > > ISIS.
> >
> > Ja bym za nic nie kupował korby Suntoura.
>
> Klaniam,
> To jest opinia. A moze poprosze o jakies konkrety na poparcie
> tego dosc radykalnego osadu...
>
Jeszcze nie widziałem dobrej korby Suntoura, z której ktokolwiek byłby zadowolony (wszelkie opinie znajomych, opinie w prasie, itp.). Poza tym zęby 22x32x42 robi się raczej tylko w korbach totalnie turystycznych (makrokeszowych). Teraz standartem jest blat 44 jak w Truativie.
Dodam, że nigdy nie byłem nieszczęśliwym posiadaczem korb Suntoura ;-).
Pozdrower,
Jarek
> Jarek.mtb napisał(a):
>
> > > Aluminium Suntour XCC 22x32x42 a w 8.1 Truvativ Blaze
> > 22x32x44
> > > ISIS.
> >
> > Ja bym za nic nie kupował korby Suntoura.
>
> Klaniam,
> To jest opinia. A moze poprosze o jakies konkrety na poparcie
> tego dosc radykalnego osadu...
>
Jeszcze nie widziałem dobrej korby Suntoura, z której ktokolwiek byłby zadowolony (wszelkie opinie znajomych, opinie w prasie, itp.). Poza tym zęby 22x32x42 robi się raczej tylko w korbach totalnie turystycznych (makrokeszowych). Teraz standartem jest blat 44 jak w Truativie.
Dodam, że nigdy nie byłem nieszczęśliwym posiadaczem korb Suntoura ;-).
Pozdrower,
Jarek
Jarek.mtb napisał(a):
> Jeszcze nie widziałem dobrej korby Suntoura, z której
> ktokolwiek byłby zadowolony (wszelkie opinie znajomych, opinie
> w prasie, itp.). Poza tym zęby 22x32x42 robi się raczej tylko w
> korbach totalnie turystycznych (makrokeszowych). Teraz
> standartem jest blat 44 jak w Truativie.
> Dodam, że nigdy nie byłem nieszczęśliwym posiadaczem korb
> Suntoura ;-).
> Pozdrower,
> Jarek
He... he... to juz jest jakies cos... Anyway Truvativ i zarazem 8.1 bardziej mi odpowiada. No chyba ze sie uda zmienic korbe przy kupnie ale w Kitaje moze byc roznie :-/
diablo - co do cen to sie zorientuje ale ... jak Ty to stad sciagniesz :))))))
Gruzz!
I.
> Jeszcze nie widziałem dobrej korby Suntoura, z której
> ktokolwiek byłby zadowolony (wszelkie opinie znajomych, opinie
> w prasie, itp.). Poza tym zęby 22x32x42 robi się raczej tylko w
> korbach totalnie turystycznych (makrokeszowych). Teraz
> standartem jest blat 44 jak w Truativie.
> Dodam, że nigdy nie byłem nieszczęśliwym posiadaczem korb
> Suntoura ;-).
> Pozdrower,
> Jarek
He... he... to juz jest jakies cos... Anyway Truvativ i zarazem 8.1 bardziej mi odpowiada. No chyba ze sie uda zmienic korbe przy kupnie ale w Kitaje moze byc roznie :-/
diablo - co do cen to sie zorientuje ale ... jak Ty to stad sciagniesz :))))))
Gruzz!
I.
diablo napisał(a):
> To za ile jest w Chinach taka rama XtC albo NRS?
> http://www.giant-bicycles.com/ch/035.000.000/035.000.000.asp?range=117
Sprawdzilem, ale Zoltki powiedzialy ze ramki beda na sklepie dopiero kolo 27-28 maja i wtedy podadza mi cene. Taka uklada :-/
Gruzz!
I.
> To za ile jest w Chinach taka rama XtC albo NRS?
> http://www.giant-bicycles.com/ch/035.000.000/035.000.000.asp?range=117
Sprawdzilem, ale Zoltki powiedzialy ze ramki beda na sklepie dopiero kolo 27-28 maja i wtedy podadza mi cene. Taka uklada :-/
Gruzz!
I.