Widok

Rowery Decathlon

Klaniam,
Jednak bycmoze swita mi nadzieja na sprzeta w Chinach i to chyba nie jakiegos ping-ponga czy inszego Tigera...
W Guangzhou jest sklep firmowy Decathlon. Zatem moze moja radosc przedwczesna ale moze cos z tego bedzie.
I tu pytanie: czy ktos ma jakies info na temat tych sprzetow? Bo nie liczac tu i uwdzie testow Rockridera i testu bajkow do 1300PLN w "MR" nie znalazlem zadnych informacji o Decathlonach. A strona decathlon.com wymienia tylko sprzet a nie daje opisow, danych, zdjec...
Gruzz!
I.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wielce dziekuje Wiesiu!
Jak by to rzec w koncu jakas poparta konkretem odpowiedz :)

Ale jeszcze powracajac do pytania poprzednio wzmiankowanego a na ktore nie uzyskalem odpowiedzi:

1. Co to jest "Crankset - CPI alu 3 chainwheels 22/32/42" Jak mniemam chodzi tu o korbe. Mam racje czy nie? Material wyglada na aluminium. To dobrze czy zle?

Caly czas aktualne....
Gruzz!
I.
Ivan,

Być może ku Twej uciesze, Rockrider 8.1 został wybrany liderem w kategorii Power i Econo (obu jednocześnie!) przez Magazyn Rowerowy w testach rowerów "długodystansowych" do 4000zł.
Trochę mu "brakło" do tej ceny, bo kosztuje wg katalogów 2899zł... ;-)

Zacytuję podsumowanie recenzji rodzimej gazety:
"Niewiele jest rowerów gotowych dościgania ad hoc. Rockrider 8.1 nie wymaga inwestycji ani żadnego tuningu. Takie są fakty, z którymi nie ma sensu dyskutować. 8.1 nasz wirtualny maraton kończy w pierwszej dziesiątce"

Nie wiem ile dystrybutor zapłacił za tę reklamę, ale tak czy siak na tle innych wypada pierwszorzędnie!
Giant miał też trochę wpadek, np. taki lżejszy full z zeszłego roku, jak to się nazywało? katastrofa. NRSy pękają i mimo różnych opinii gorzej amortyzują niż wiele innych z konkurencji, sprawdziłem. Jeśli chodzi o niższą klasę cenową to zdecydowanie lepiej wziąć Meridkę. Wyżej też jest pełno lepszych rowerów.
No ale Gjand jest na bilboardach :)
ZECYDOWANIE GIANT.Na Tajwanie mają jedne z najlepszych fbrykyk na świecie.Robią tam Gianty.Scotty,Treki i inne niezłe ramy.Ciekawostką jest to ,że najlepszymi spawaczami są kobiety.Nasi spawacze będący tam na kontraktach byli zdumieni co potrafią te drobne kobiety-istny majstersztyk.
A Gjandy sa robione na Tajwanie? myślałem że w Chinach
O cholipka....
Ja ciagle szukam i mam nowego faworyta:
http://www.decathloncycle.com/produit/Gamme_2005/vtt/produit/produit_129075.asp?prod_id=129075&lang=&famille=vtt_suspendu&rayon=vtt

Ale nie bylo latwo najsc te strone. Przez jakies forum i info o czymstam-czymstam...
Wyglada na to ze tych Francuzikow jaest naprawde spoooro.
Nio i tu konkret. Wiadomo ze Zabojady dadza sie pokroic w kostke za swoje produkty. Ale ja podchodze do sprawy spoko. Moze lepiej bedzie poszukac czegos z Gianta (w koncu jestem o krok od Tajwanu i gdzies musi sie udac kupic cos innego niz ten chinski chlam a'la Tiger 2000) i nie zawracac sobie bani Decathlonami???
Gruzz!
I.
no to tak...

francuz dałby się pokroić, że dekatlon to najlepszy rower świata, i że ma najlepszy osprzęt szimano na świecie... a tak naprawdę to po prostu rowerki trzymające poziom - w swoich klasach (bo robią i makroszity i wypasy)
Scarface napisał(a):

> No tak, ale jak przytargasz? :)
> Tozłożysz na czesci? Czy jakoś całość zapakujesz i wyślesz?

Hmmm.... No my sie nie rozumiemy... Ja tu jestem i raczej nie planuje wracac do Polski na wiecej niz wakacje lub swieta. Zatem nie planuje rowniez nic "targac" ze soba. Jak juz bede w Kraju-Raju to wtedy poskladam sobie cos w oparciu o Birie. Bedzie stalo i czekalo. Jak wpadne to pouzywam :)

Ale wracajac do tematu. Na ile sie zorientowalem Rockridery maja rozne oznaczenia cyfrowe. Najpelniejsze, choc niezwykle skromne info znalazlem na stronie Decathlo US. RR-y 5.2, 5.3, 5.4 sa tam z miniaturowymi zdjeciami i garscia opisow. Poniewaz faktycznie ceny nie zabijaja bede staral sie halsowac w kierunku 5.4. I tu kilka pytan:
1. Co to jest "Crankset - CPI alu 3 chainwheels 22/32/42" Jak mniemam chodzi tu o korbe. Mam racje czy nie? Material wyglada na aluminium. To dobrze czy zle?
2. Nic nie znalazlem na temat sterow, suportu...
Reszte poszukam sobie w sieci w mysl opisow. Jak by ktos sam chcial polookac i moze znajdzie cos wiecej niz ja to zapodaje:
http://www.decathlon-usa.com/us/products/pro_index.asp

Gruzz!
I.
Całkiem przyzwoity sprzęt i ceny przystępne .
No tak, ale jak przytargasz? :)
Tozłożysz na czesci? Czy jakoś całość zapakujesz i wyślesz?
:)))))))))))
moze kolega niezorientowany ale ja wlasnie JESTEM w Chinach
Gruzz!
I.
A jak przytargasz to z CHin?
do góry