Widok

Rowery Mevo

Liczyłem, ze skoro mają zbudowac u nas wkrótce drogę rowerową wzdłuż Lotniczej / Lipowej / DK20 i utworzą one trójkąt który się spotka w Żukowie, to postawią nam gdzieś stojak na rowery Mevo, ale oczywiście w naszej gminie władze podały dwie lokalizacje oddalone od siebie o... 300metrów ?

Stojaki staną w Żukowie koło rond (czyli nigdzie), zamiast np. właśnie w Baninie i Chwaszczynie, gdzie by sobie można do 3miasta fajnie śmigać rowerkiem (będzie napęd elektryczny!!!).

image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok. może z tym "nigdzie" przesadziłem, to urząd i szkoła, ale mimo to - największe wsie powinny dostać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja pier...le następny ped**arz jeszcze na prund, wymagania i pretensje, niech dowali już śniegu na maxa i do zobaczenia!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

zbliża się zima
może lepiej przydał by się stojak na narty Mevo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polityka rowerowa Żukowa to kpina w żywe oczy. Jednej normalnej ścieżki nie są w stanie zbudować. Ciekawe czy panowie Kankowski i Szymkowiak choć jeden raz przejechali się drogą rowerową z Żukowa do Pępowa. To jak ta ścieżka jest zaprojektowana dowodzi, że ostatni rower jaki widzieli to ten na I Komunię.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

i co jeszcze? dróg normalnych niema a ten o rowerach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

i co jeszcze? Ano to, że jeżeli wydają pieniądze, to niech zrobią coś porządnie, a nie na odwal, żeby tylko kasę wydać, a pożytek z tego żaden.
Chcesz stać w korkach to stój, twój wybór. Dróg asfaltowych w dobrym stanie trochę jest, ścieżki rowerowej w dobrym stanie nie ma żadnej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale po co budować ścieżki skoro kalesoniarka np przy lotnisku i tak snuje się po jezdni? Czemu cykliści nie mają obowiązku OC? Już wiele razy widziałem przypadek gdzie rowerzysta wyrządził szkodę a wtedy płacz i lament bo nie ma z czego zapłacić... Czemu rodzice ciągają z sobą dzieci bez karty które nie mają prawa poruszać się rowerem po żadnej drodze? Wiosną w żonę kolegi jadąca na rolkach wjechał rowerem jakiś 7 latek,który się trochę podrapał i poobijał a ona skręciła nogę w kolanie. Może każdy by wyleczył się we własnym zakresie ale rodzice chłopca strasznie zaczęli się awanturować więc znajomy wezwał policję i karetkę policjanci sporządzili notatkę wypadku z dzieckiem bez uprawnień na trakcie pieszo rowerowym jako sprawca. W sądzie znajomym zostało przyznane zadośćuczynienie za uszczerbek na zdrowiu i długi czas rekonwalescencji w wysokości 60 tys zł płatny w ciągu roku przez rodziców chłopca. I w tym momencie OC dziecka nie pokrywa szkody bo rodzice świadomie pozwalali dziecku łamać prawo... Ta opowieść tak ku przestrodze...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

Cos kręcisz. Co niby robiła kobita na rolkach na ciągu pieszo rowerowym a dzieciak poruszał się po ścieżce rowerowej pod opieka rodziców. Jakie niby musi mieć uprawnienia 7letnie dziecko aby poruszać się po ścieżce rowerowej pod opieka rodziców? Może tez musi mieć uprawnienia aby wyjść z domu do szkoły? I w dodatku sąd przyznał rację kobiecie na rolkach. Wszystko to jakieś niespójne i nielogiczne
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajna historyjka, długo nad nią myślałeś? Rowerzysta na ścieżce rowerowej nie ma obowiązku posiadania karty rowerowej. Co więcej, dziecko do lat 10 jeśli jest pod opieką rodzica to ma prawo jechać nawet chodnikiem, i jest w tym wypadku traktowane jako pieszy. Jeśli czegoś nie wiesz to przestań zmyślać... tylko niepotrzebnie wprowadzasz ludzi w błąd. Ja w wieku 14 lat miałem wypadek gdzie jechałem ścieżką rowerową, wymusił mi samochód, nie miałem karty rowerowej i jakoś nikt mi nic nie zrobił...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeciez juz po wyborach i wszyscy maja wyrabane w Gminie :) Nawet najbardziej aktywny i wspaniay Tomasz Szymkowiak zamilkl dziwnym trafem dzien po wynikach :) Dymanie w zywe oczy :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Twierdzi, że odpoczywa po intensywnej kampanii. I tak mu zejdzie z tym wypoczynkiem do następnych wyborów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A po co budować nowe drogi skoro kierowców przestrzegających przepisów jest może 1%?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nic nie zmyślam tylko tak zasądził sąd a na ciągu pieszo-rowerowym ktoś na rolkach ma chyba równe prawa...
Nie wiem jak jest z kartami rowerowymi ale po coś chyba się je wydaje a co do wieku to już nie wiem...
Ale za dziecko odpowiadają rodzice a miejsce zabaw dzieci powinno być wyznaczone np plac zabaw itp...Mimo wszystko sytuacja prawdziwa...
A wracając do ścieżek nikt się nie wypowiedział dlaczego kalesoniarze jeżdżą ul Nowatorów zamiast przygotowanym dla nich miejscem? Podobnie w Chwaszczynie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ludzie glosowaliscie na nich wiec chodzi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto głosował, ten głosował. Ja za cholerę nie pojmuję tego syndromu sztokholmskiego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podaj sygnaturę sprawy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O karte rowerową może się ubiegać dziecko (nie wiem dokładnie ile musi mieć lat) ale chyba pow. 10 i uprawnia do poruszania się po jezdniach bez opieki rodziców. Nikt mi nie wmówi, że dziecko jadące rowerem w tow. rodziców po ścieżce przeznaczonej dla rowerzystów nie może tego robić bo nie ma uprawnień. Pytanie dlaczego baba jechała na rolkach - zapewne szusowała cała szerokością dróżki- po ścieżce rowerowo- pieszej?. Ani ona rowerzystka ani piesza. Dla rolkarzy są skateparki lub inne wynalazki. Sorry ale w świetle sprawy, którą przytoczyłeś to raczej ona powinna te 60 tys. zapłacić. Natomiast jeżeli jest tak jak mówisz to faktycznie czas jak najszybciej zmienić te sądownictwo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przypomnę, że budowa dróg dojazdowych do PKM i całej infry rowerowej miała ruszyć w tym roku, ale pan "niedasie" Szymkowiak" i pan "wiemwszystko" Kankowski jak zwykle dali popis swojej indolencji. Wybory minęły, więc jestem skłonny założyć się o skrzynkę browaru, że w przyszłym roku ta inwestycja także nie ruszy.
Nie mówiąc już o tym, że to wszystko powinno być gotowe w momencie uruchomienia PKM.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

No niestety takie były fakty policja była na miejscu i na podstawie min ich notatki jak też dokumentacji z leczenia sąd podjął taką a nie inną decyzję...
Kolejny raz zadam to samo pytanie dlaczego osoby na rowerach jadą jezdnią gdy wzdłuż niej biegnie ścieżka rowerowa i stoją odpowiednie znaki zakazu i nakazu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry