Widok

Rowerzyści na chodniku czesc3

No jak vwidac,młodzież ma fan i jeszcze kradną...po umieszczeniu drugiego baneru/kartonu ,chyba poszła fama wśród uczniów okolicznych szkół bo każdy chciał mieć foto.A grupie leni nawet udało sie ukrasc to co ktos wykonał w słusznej sprawie.MŁodzieży wystarczy: karton,pedzel i farba,zeby zrobic taki "cud"do selfi...Ale mamy nadzieje,ze powiesicie to w swojej szkole w widocznym miejscu i może ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież mogą ostrożnie jechać po szerokim chodniku ustępując zawsze pieszym.

Ten karton to niech sobie twórca w swoim przedsionku postawi.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 63

A robią tak?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zależy kto.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

hahaha proponuje spędzić w tym miejscu jeden dzień i dalej na ulicy partyzantów. Dostawcy rowwrowi glovo tez jezdza jak oszolomy ta ulica... jakby to byla sciezka rowerowa , mojej sasiadce potracili pieska, w drugim bloku została poszkodowana starsza Pani. Ukrucic ta rowerowo hulajnogowa Patologie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ukraść? Czy może posprzątać ulicę ze śmieci? Jak ja widzę, jak ktoś przykleja na drzwiach do klatki schodowej ulotki w stylu: wyprzedaż dywanów - też je wyrzucam do kosza.
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 19

Wyprzedaż dywanów w szczególności.

Ten magazyn ogłasza wyprzedaż z powodu zamknięcia co roku. To aż śmieszne.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tu rowerów ani hulajnóg nie widzę
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może złoci piesi najpierw niech sami zaczną prawidłowo poruszać się w przestrzeni publicznej, respektując innych :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 21

Nie da sie

Muszę usc chodnikiem zygzakiem, żeby na samochód nie wpaść - przy morskiej na chodnikach porusza się więcej samochodów niż pieszych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podziwiam, że autorowi chce się to robić i tutaj opisywać. Rowery i tak będą jeździć po chodnikach, czy tego chcemy czy nie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

No telenowela normalnie.

Nikt w tej historii nie ma racji i wszystkich należy obsobaczyć od góry do dołu... tyle że najdziecinniej tutaj się zachowuje właśnie osoba dorosła.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Heh

Taki jesteś praworządny, a upubliczniasz czując wizerunek bez zgody i go oczerniasz. Mam nadzieję, ze rodzice tego chłopaka wyjaśnią ci, czym jest hipokryzja, w postaci pozwu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

Litości, jeszcze pozwów tu brakuje.

Tę błazenadę trzeba zakończyć a nie pogłębiać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Koleś ma ostrą paranoję

Skoro do szkoły latał skarżyć dyrektorowi, ze ktoś mu kartonik popsuł, jakby sam był w podstawówce. Raczej skonczy się pozwem, do tego wniosek o zakaz zbliżania bym dorzucił, tak dla bezpieczeństwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sumie to zdjęcia pokazują dla czego dzieciarnia jedzie chodnikiem.

Ano bo połowa drogi jest zawalona zaparkowanymi autami i jadąc drogą trzeba się wciskać między auta w ruchu i na postoju, gdzie nigdy nie wiesz czy w tych drugich ktoś nie siedzi z planem otworzenia drzwi albo dołączenia się do ruchu gdzie pilnują tylko czy jakieś auto nie jedzie (to znane zjawisko gdzie jak szukasz wzrokiem aut to przy braku uwagi możesz przypadkowo zignorować przeszkody nie będące autem pomimo że technicznie je widzisz).
W dodatku kto to widział żeby droga miała jeszcze gorszą nawierzchnię niż chodnik? (no dobra, auta są znacznie lepsze w niszczeniu nawierzchni, więc to typowe zjawisko)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

W sumie to mają rację

Ja rowerem jeżdżę i jeśli jest droga dla rowerów to jadę drogą dla rowerów a jak nie ma to jadę po jezdni. Nie rozumiem dlaczego rowerzyści wybierają do jazdy chodniki. Im więcej będzie nas na drogach tym kierowcy będą bardziej uważać. Bo teraz pojedynczych rowerzystów traktują jak intruzów. Żeby to zmienić trzeba masowo korzystać rowerami z jezdni bo rowery to pojazdy. A chodniki zostawić pieszym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też jako rowerzysta unikam chodników jak ognia, bo właśnie na nich czuję się jak intruz. Za to kierowcy myślą, że jezdnia jest tylko dla nich i nie raz zostałem odtrąbiony jadąc prawidłowo m.in. Kołobrzeską, Czyżewskiego czy Chrobrego w Gdańsku. Większość jak tylko widzi rower na jezdni, to za najważniejszy cel bierze sobie jak najszybsze wyprzedzenie, bez względu czy jest to skrzyżowanie, rondo, przejście dla pieszych lub brakuje miejsca przede mną do powrotu na prawy pas.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

no... niby nie rozumiesz ale doskonale opisujesz powód:

Bo kierowcy często nie uważają, a jak uważają to potrafią traktować nas jak intruzów. Oznacza to że jazda z samochodami jest zwyczajnie niebezpieczna. Zgadzam się że masowa jazda rowerami drogą mogła by to poprawić, ale mało kto wsiada na rower w celu poprawiania kultury kierowców, zwykle robimy to tylko po to by dostać się z punktu A do punktu B, najlepiej nie ryzykując przy tym życiem. Ja osobiście mając wybór trasy wybieram tę na której czuję się bezpieczniej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie mogę zrozumieć,
Co sprawia że jeden człowiek,
Nienawidzi drugiego,
Pomóż mi to zrozumieć
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tragedia

Chyba brakuje ci słonca.Nie nakręcaj sie.Nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma,Twoj "baner"jest w śmietniku w tunelu skm.Jesli jest dla ciebie wazny,smialo mozesz go wyciagnac,nie jest zniszczony
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma co się denerwować. Z jednej strony ludzie to wyśmiali, ale podświadomie odebrali komunikat. Dzięki temu, że młodzież zrobiła sobie z tego bekę baner zyskał no popularności. I nawet porobili sobie zdjęcia żeby nie zapomnieć treści.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kazik, a może byś zainwestował w słownik i "siempouczył" zamiast być takim zgorzkniałym człowiekiem. Daj żyć sobie i innym .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry