Widok

Różany Stok

Różany Stok Karczemki Temat dostępny też na forum:
Inwestycja powstaje w zacisznej części miasta, z dala od śródmiejskiego zgiełku, w dzielnicy zabudowanej domami jednorodzinnymi i kameralnymi budynkami wielorodzinnymi. Wokół nie brakuje naturalnych terenów spacerowych i rekreacyjnych.

Jednocześnie osiedle położone jest blisko dużego węzła drogowego, skąd komfortowo dotrzeć można do centrum Gdańska, wszystkich części Trójmiasta, a także ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
No takie było bicie piany że wszystko sprzedało się odrazu...
Zaraz ktoś napisze że chodzi o podpisanie aktu notarialnego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo chętnie opowiem o postępach prac i jakości tych prac. Jestem wykonawcą robót dachowych i elewacyjnych. Tel. 575005185

Z uwagi na szerszy zasięg oddziaływania wpisów na forum aniżeli tylko w stosunku do nabywców lokali na osiedlu Różany Stok, inwestor uznał, że wyjaśnienie tej istotnej kwestii, jaką jest obrona jego dobrego imienia, wymaga skomentowania sprawy w tym miejscu. Jednocześnie zwracam uwagę, iż dotąd zawarte zostały umowy rezerwacyjne, nie zaś umowy o przeniesienie własności, stąd też w moim wpisie mowa była o tych właśnie umowach.

Z poważaniem
Piotr Wiśniewski
radca prawny

Małgorzata Zborowska
Kancelaria Radcy Prawnego
ul. Wały Piastowskie 24, lok. 13
80-855 Gdańsk
tel./fax: 58 308-44-65
http://www.kancelaria-mz.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i miałem rację.... Z umowami... Jest sprostowanie...
Życzę aby odbiory poszły bez problemu... Zdecydowanie i tak zalecam skorzystanie usług kogoś kto się zna...
Zresztą i tak nie zobaczy się wszystkiego odrazu... Mieszkam w żółtym szeregu i dopiero teraz po 5 latach mieszkania wychodzą niespodzianki...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co w tym dziwnego ?? Jak na kogoś plują, to chce sie obronić, może ma jeszcze w planach następne inwestycje...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy mi się wydaje czy termin odbiorów miał być jakoś pod koniec roku 2017???

Chyba koniec 2018..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

od tygodnia jestem szczęśliwą właścicielką (odbiór techniczny, akt własności). także obawy wyrażane przez innych " zatroskanych" ( nie klientów developera) były przedwczesne. ja jestem zadowolona, kończę już wykańczanie wnętrza i lada dzień przeprowadzka :) pozdrawiam sąsiadów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Deweloper nieprofesjonalny

Mimo opóźnień wynikających po części z winy wykonawcy - firmy wspólnika spółki DG Corp, deweloper nie poniósł konsekwencji finansowych. Lokale oddane, a część prac nie została zakończona. Nie wiadomo czy i w ogóle zostanie zakończona.

Poniżej własne przykłady braku profesjonalizmu:
- Chodnik został ukończony częściowo. Resztę nie wiadomo czy ukończy.
- Deweloper nie sprzątnął w pełni po swoich pracach. Syf na osiedlu po zakończeniu prac.
- Nie działające światła zewnętrzne - elektryk naprawia tygodniami (robota na kilkanaście minut)
- Brak kluczy do skrzynek od gazu - odpowiedź pełnomocnika - można sobie kupić
- Nieprzekazane klucze do śmietników. Śmietniki oddane długo po odbiorze lokalu.
- Odpadając elementy elewacji - już dawno miały być naprawione.
- Brak jakichkolwiek oznaczeń numerów lokali oraz skrzynek na listy. Montując skrzynkę należy wywiercić dziury w elementach podlegających gwarancji. Montaż na własną rękę grozi utratą gwarancji.

To tylko przykłady świadczące o braku profesjonalizmu. Jako nowa firma myślę, że deweloper powinien zwracać uwagę na takie szczegóły. Radzę przemyśleć na spokojnie współpracę z deweloperem.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5