Widok

Rozwód

Hydepark Temat dostępny też na forum:
Cześć.Nie wiem czy dział odpowiedni , ale innego lepszego nie widziałam.

Czy ktoś z Was się rozwodził bez orzekania o winie i jest w stanie odpowiedzieć na pytanie : czy strony muszą się stawić na rozprawie? Czy jest mozliwość wysłania radcy/ adwokata ? Czy obecność jest obowiązkowa? Czy są szanse na zamkniecie sprawy na pierwszej rozprawie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
poczytaj..
http://rozwod-wroclaw.pl/rozwod-z-orzekaniem-o-winie-czy-bez-orzekania/
Szansa jest zawsze i wydaje mi się że może reprezentować Cię adwokat. Ale najlepiej zapytaj właśnie adwokata jeśli jest taka możliwość to on na pewno Ci o tym powie.
U mnie sąd orzeczenie o rozwodzie wydał na pierwszej rozprawie.Trwało to jakieś 15 minut.Sędzina chwilę dociekała czy oby na pewno tego chcemy i było po nerwach.Powodzenia:)
A jak długo czeka się w Gdańsku na sprawę rozwodową?
Dzisiaj złożyłam pozew jestem jeszcze tym "ogłuszona" i zapomniałam z przejęcia zapytać w Sądzie
Lepiej być osobiście i pilnować , bo mogą sie przytrafić niespodzianki pod nieobecność. Teraz to nie wiem jak sie przeprowadza tok na rozprawie rozwodowej ale jak sama dopilnujesz to nie pozalujesz. W adwokata za bardzo nie wierz. Jednego musisz być pewna ze chcesz tego rozwodu i nie ustepowac w niczym tak Sadowi czy stronie przeciwnej. niezależnie od tego czy, rozwodzicie sie w zgodzie czy w zlosci. nie ustepowac Nikt nie zadba lepiej o twój interes jak ty sama.

> Czy obecność jest obowiązkowa? Czy są szanse na zamkniecie sprawy na pierwszej rozprawie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy dziecko może być świadkiem na sprawie rozwodowej? Czy lepiej nie mieszać dzieci do spraw dorosłych?
Ja cierpię dolę. Powiedz, że to bajt, plizzz?
taaa najlepsze jakieś z domu dziecka taka sierotka bez rodziców 4-5 lat i niech na rękach jeszcze kotka trzyma.... tylko musi mieć wszystko wykute na bank ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ Powiedz, że to bajt

Może jakieś tłumaczenia dla miastowych tego leśnego slang-u ;]
Dziecko świadkiem ...Że się tak zapytam nieśmiało...po kiego walca?!?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak nie wiadomo o co chodzi...... ;) wczoraj się urodziłaś :P
Tak wdrciu,jestem z dalekiej przeszłości gdzie dzieci chroniło się przed takimi traumami.
Tu nie chodzi o dzieci kobieto ;P
Wiem,wiem. To jest czas zażartej walki,co tam dzieci.Podobno głosu nie mają. :-(
Dzieci bym nie wciągał w sprawy dorosłych jeszcze w sprawy rodziców - wystarczająco przeżywają rozpad rodziny. Lepiej zatrudnić adwokata, który poprowadzi sprawę tak, że dzieci ochronisz przed traumą sądową, a i ty będziesz spokojniejsza o przebieg rozprawy. Na wszystkie zadane przez ciebie pytania możesz uzyskać odpowiedz na portalach prawniczych, nie brakuje ich w sieci. Ja nawet często korzystam w związku z prowadzoną działalnością z usług takiego portalu LexAgit który oferuje pomoc też w sprawach rozwodowych. Nawet mają na stronie wskazówki
http://www.lexagit.pl/napisac-odpowiedz-pozew-rozwodowy/ poczytaj i zapoznaj się z opcją porozmawiania z prawnikiem w systemie online. Naprawdę warto.
Dzieci lepiej nie wciągać, ale rzeczywiście istnieje taka możliwość: http://pozeworozwodblog.pl/czy-dziecko-moze-byc-swiadkiem/
> Czy dziecko może być świadkiem na sprawie rozwodowej? Czy lepiej nie mieszać dzieci do spraw dorosłych?

Oczywiście, że może. A nawet musi. Trzeba koniecznie mieszać dzieci do rozwodu.

Bo nic nie da mamusi takiej satysfakcji jak 13-letnie dziecko zeznające przeciwko ojcu.
A to, że poza traumą rozwodu, który zostawia trwały ślad w psychice dziecka, doda się jeszcze straszliwe przeżycie, które zapamięta do końca życia, to się przecież nie liczy.

Liczy się, że wygrałaś.
Po trupach, z okaleczonym na stałe dzieckiem, ale wygrałaś.

Jeżeli popełniliście błąd biorąc ślub, to musicie sobie sami z tym problemem radzić. Jeżeli jedynym rozwiązaniem jest rozwód to też zamknijcie to we własnym gronie. Odłamki w tej wojnie i tak lecą na dzieci. Nie dokładaj jeszcze więcej.

Wniosek jest jeden :
Dziecko jest dla ciebie pociskiem, który ma trafić/zabić ojca. Oznacza to, że wcale nie kochasz tego dziecka i nie dorosłaś do tego by móc je kochać.

Dlatego ja na miejscu sędziego, w takich sprawach, w których matka posługuje się dzieckiem na sali sądowej od razu przyznawałbym opiekę ojcu, bez żadnych dalszych dowodów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Skydiver, rozumiem, że masz złe doświadczenia, ale nie wrzucaj do jednego wora wszystkich rozwodzących się matek. Można kulturalnie i bez używania "pocisków", naprawdę.
Skydiver...trochę za daleko poszedłeś ale fakt że wykorzystywanie dzieci w grach między rodzicami jest haniebne .

Inne tematy z forum Inne

Jasnowidz Inka - jaka sprawdzalność? (182 odpowiedzi)

Czy był ktoś kiedyś u tej Pani? Czy się sprawdziło? Jakie wrażenia na jej temat. Proszę o opinie...

wróżka. 100 % sprawdzalności. najlepsza w polsce. wróżbita paweł jaśniak tarot. kto zna? (12 odpowiedzi)

Od 3 miesięcy szukam wróżki. Pisałam z dwiema, ale nie porwały mnie. Ktoś poleca mi Pana Pawła...

do góry