Widok

Rozwód

Hydepark Temat dostępny też na forum:
Cześć.Nie wiem czy dział odpowiedni , ale innego lepszego nie widziałam.

Czy ktoś z Was się rozwodził bez orzekania o winie i jest w stanie odpowiedzieć na pytanie : czy strony muszą się stawić na rozprawie? Czy jest mozliwość wysłania radcy/ adwokata ? Czy obecność jest obowiązkowa? Czy są szanse na zamkniecie sprawy na pierwszej rozprawie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak wdrciu,jestem z dalekiej przeszłości gdzie dzieci chroniło się przed takimi traumami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak nie wiadomo o co chodzi...... ;) wczoraj się urodziłaś :P
Dziecko świadkiem ...Że się tak zapytam nieśmiało...po kiego walca?!?
@ Powiedz, że to bajt

Może jakieś tłumaczenia dla miastowych tego leśnego slang-u ;]
taaa najlepsze jakieś z domu dziecka taka sierotka bez rodziców 4-5 lat i niech na rękach jeszcze kotka trzyma.... tylko musi mieć wszystko wykute na bank ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja cierpię dolę. Powiedz, że to bajt, plizzz?
Czy dziecko może być świadkiem na sprawie rozwodowej? Czy lepiej nie mieszać dzieci do spraw dorosłych?
Lepiej być osobiście i pilnować , bo mogą sie przytrafić niespodzianki pod nieobecność. Teraz to nie wiem jak sie przeprowadza tok na rozprawie rozwodowej ale jak sama dopilnujesz to nie pozalujesz. W adwokata za bardzo nie wierz. Jednego musisz być pewna ze chcesz tego rozwodu i nie ustepowac w niczym tak Sadowi czy stronie przeciwnej. niezależnie od tego czy, rozwodzicie sie w zgodzie czy w zlosci. nie ustepowac Nikt nie zadba lepiej o twój interes jak ty sama.

> Czy obecność jest obowiązkowa? Czy są szanse na zamkniecie sprawy na pierwszej rozprawie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jak długo czeka się w Gdańsku na sprawę rozwodową?
Dzisiaj złożyłam pozew jestem jeszcze tym "ogłuszona" i zapomniałam z przejęcia zapytać w Sądzie
U mnie sąd orzeczenie o rozwodzie wydał na pierwszej rozprawie.Trwało to jakieś 15 minut.Sędzina chwilę dociekała czy oby na pewno tego chcemy i było po nerwach.Powodzenia:)
Szansa jest zawsze i wydaje mi się że może reprezentować Cię adwokat. Ale najlepiej zapytaj właśnie adwokata jeśli jest taka możliwość to on na pewno Ci o tym powie.
poczytaj..
http://rozwod-wroclaw.pl/rozwod-z-orzekaniem-o-winie-czy-bez-orzekania/

Inne tematy z forum Inne

Własna firma (43 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście jest dobre miejsce dla prowadzenia małej firmy? Mam tu na myśli możliwość...

Ile trwa budowa hali (6 odpowiedzi)

Chcielibyśmy wybudować niewielką halę magazynową dla firmy. Ile może trwać budowa takiej hali?

Prywatny detektyw - szukam (82 odpowiedzi)

Szukam dyskretnego detektywa z licencją - czy możecie kogoś polecić? Mam problem i szukam kogoś...

do góry