Widok
Dzięki za przybliżenie realij polskiego rynku pracy.W sumie to nie zależy mi na jakiś kokosach w Polsce tylko o to żeby godnie żyć,a co do powrotu to bardzo już chciałbym wrócić człowiek za granicą tęskni za krajem i w moim przypadku jest tak że wolę mniej zarabiać ale być u siebie ale najważniejsze żeby te życie było godne a nie w ubustwie
Właśnie zauważyłem to w ofertach pracy jak sprawdzałem to praktycznie każdy pracodawca podkreśla to że są dodatkowe premie.Wiem że dochody zależą od branży danej tylko właśnie chciałem się dowiedzieć czy pracodawcy dają zazwyczaj najniższą krajowa stawkę czy jednak parę złotych więcej bo z ofert człowiek nie zobaczy bo praktycznie w każdej ofercie nie ma podane ile na godzinę lub na miesiąc tylko napisane że atrakcyjne wynagrodzenie
Przeciętny chodziło mi o człowieka który nie ma skączonych studiów w danym kierunku tylko ma wykształcenie średnie.Ja np w chwili obecnej jeżdżę na wózkach widłowych chodź nie wiem czy bym chciał w tym zawodzie dalej pracować kiedy wrócę do Polski.Tez napewno nie chodzi mi o jakieś specjalistyczne zawody typu lekarz lecz bardziej o takie co można zrobić sobie kurs pod konkretny zawód
Szczerze to zarobki są od najniższej krajowej do 15 000 i więcej na rękę, zależy co robisz, co potrafisz jaki masz zawód itd.
Chcesz średnią zerknij w dane GUS.
Przeciętny pracownik ochrony, budowlaniec, inżynier, informatyk, lekarz specjalista, prawnik czy kto ?
Nie ma czegoś takiego jak przeciętne nie podając nawet branży,
Chcesz średnią zerknij w dane GUS.
Przeciętny pracownik ochrony, budowlaniec, inżynier, informatyk, lekarz specjalista, prawnik czy kto ?
Nie ma czegoś takiego jak przeciętne nie podając nawet branży,