Widok

S-6 NOWA OBDODNICA.

CZY TO KONIEC ROZWOJU BOJANA.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie, droga nie zakłóci rozwoju biegnie obok. Większego hałasu niż tego od płyt nie będzie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
Zakloci. Droga przebiegnie prawie przez centrum bojana. W bojanie stana magazyny, centra dystrybucyjne, fabryki a mieszkancy uciekna od halasu i spalin. Tak jest wszedzie wzdluz takich tras. To jest nie do uniknienia. Obecne domy stana sie ruderami albo zostana sprzedane za grosze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10
Plan zagospodarowania przestrzennego nie przewiduje takiej zabudowy, popatrz na plany potem strasz. w Niemczech jest więcej takich dróg i nie przeszkadzają w rozwoju podmiejskich wiosek. Idąc twoim tokiem myślenia wokół obwodnicy nikt nie powinien budować osiedli. Pod Warszawą wygląda podobnie jak u nas za kilka lat, domy powstają. Bojano to kiepskie miejsce na magazyny i centra logistyczne(gdyby ktoś wpadł na pomysł zmiany planu zagospodarowania przestrzennego).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
cywilizacja jest potrzebna, szybciej dojedziemy do pracy, ja mam już dość korków, są one wszędzie przy drogach dojazdowych do Bojana jestem ZA
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Skoro tak potrzebujesz cywilizacji, to czemu wyprowadziłeś się poza aglomerację miejską?

Ja przeniosłem się do Bojana kilkanaście la temu, w poszukiwaniu ciszy i spokoju. Nie są mi na rękę poutwardzane drogi, myjnie, biedronki i inne wg niektórych niezbędne do życia "udogodnienia" w tym miejscu. Niestety boom spowodowany łatwo dostępnymi kredytami hipotecznymi spowodowął sprowadzenie się w te okolice mnóstwa osób które nie umieją się odnaleźć w wiejskiej rzeczywistości i lobbują by zrobić z Bojana kolejną dzielnicę Gdyni. Bo dla nich jedyny urok wsi, to fakt że mogą pochwalić się znajomym że mają dom z 1001 m2 działką (a to że na 30 lat kredytu to nieważne).

Niebawem zakończę transkację sprzedaży i z żalem wyprowadzam się stąd. Mam nadzieję że w nowym miejscu które wybrałem, nie sięgnie mnie ta "cywilizacja" przez następne 30 lat.

@ssr

Plan zagospodarowania ma to do siebie, że lubi się zmieniać...10 lat temu nie było mowy o tym żeby w Bojanie powstała Biedronka. Plan zagospodarowania nie zakładał w ogóle takie ewentualności. Wtedy też mówiono że Bojano to kiepskie miejsce na dyskont...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
dubel - do usunięcia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Za ile sprzedales dom i jaki duzy ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie ma zjazdów z S6 w Bojanie, w Koleczkowie jest, wiec to Koleczkowo ma gorzej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może na emeryturze fajnie jest mieszkać w polu, ale mając dzieci chodzące do szkoły i dodatkowe zajęcia i dojeżdżając do pracy fajnie mieć udogodnienia. W Bojanie jest jeszcze wiele pół hen daleko od centrum, gdzie nawet na rowerze trudno dojechać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
bardziej chodzi o spaliny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli taka hutnicza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli nowa hutnicza
Mylisz się, przewidywał przebieg trasy obecnie nazywanej S6, a okolice kościoła przeznaczone były na usługi i handel. W Szemudzie do niedawna mieli mapę z lat 90 i obecny plan niewiele się różni. Jedyna różnica to planowana droga tuż przy otulinie Parku (pod lasem za Majora Bojana).
czy ktoś zna dokładne daty.
podobno pis nie ma kasy ,wiec będzie puzniej
Póki co wszystko wskazuje na to, ze odcinek S6 Trasa Kaszubska bedzie w terminie a odsunieta w czasie bedzie Obwodnica Metropolitalna (problem z decyzja srodowiskowa) i S6 na odcinku Lębork-Słupsk
Oto szczegóły:

Harmonogram Inwestycji

Planowany harmonogram prac i czynności związany z etapem przygotowania i realizacji Inwestycji aktualny na dzień 28.09.2016r:

termin podpisania Umowy na wykonanie Koncepcji Programowej 13.03.2015r.
termin ogłoszenia przetargu w systemie Projektuj i Buduj 30.09.2015r.
termin spotkań informacyjnych listopad, grudzień 2015r.
termin wykonania Koncepcji Programowej 04.2016r.
termin odebrania Koncepcji Programowej 07.2016r.
planowany termin podpisania Umowy z Wykonawcą robót w systemie Projektuj i Buduj 04.2017r.
planowany termin wykonania Projektu Budowlanego 02.2018r.
planowany termin uzyskania Decyzji ZRID 07.2018r.
planowany termin rozpoczęcia ustalania wartości odszkodowań dla wywłaszczanych nieruchomości 07.2018r.
planowany termin rozpoczęcia robót 07.2018r.
planowany termin oddania do ruchu 11.2020r.
A jak ktoś chce się przejechać to już można:

http://trasakaszubska.pl/?page_id=409
Poki co nie bralbym tego na powaznie do konca... niestety odtatnie wypowiedzi ministra Szmita nie napawaja optymizmem co do budowy S6. Swiatelkiem w tunelu moze byc to, ze kilka dni temu WSA cofnal decyzje srodowiskowa dla OMT. Nie ma co sie oszukiwac brakuje kasy a na pierwszy ogien zostala wzieta budowa S6 i OMT. Optymistyczna opcja jest taka, ze powstanie S6 na odcinku Gdynia-Lebork i fragment OPAT do portu. Pid znakiem zapytania jest OMT i S6 Lebork-Slupsk. Niestety ministerstwo zmienilo priorytetety
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Niedziela czynu społecznego (7 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę zapraszam wszystkich towarzyszy i wszystkie towarzyszki do zamiatania...

do góry