Widok

SKLEP ZERO dla uchodźców

Dziś w Galerii Madison w Gdańsku p.1 zostanie otwarty SKLEP ZERO dla uchodźców. Wszystko za zero. Otwarty od pon do sob 12-18. Ubrania, buty pościel, inne.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super akcja

Popieram.
popieram tę opinię 134 nie zgadzam się z tą opinią 81

lepiej dać niż czekać aż zaczną kraść
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 23

Ciesz się że Ty nie musisz uciekać z kraju, jeszcze...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 21

inny temat

odpowiadasz nie na temat.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Swięte słowa, ale on zapewne należy do tych, którzy robią kolejki przed Biurem Paszportowym żeby ucieć jak najdalej
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jeszcze trochę i będziesz musiał ale nie z powodu wojny
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jesteś polskim trollem

Nie wiem, którzy gorsi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Prawda w oczy kole?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jaka prawda?

Że jesteś niepasującym nad sobą prostakiem, który za jedyny argument ma groźby?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dlaczego obrażasz Polaków w ich własnym kraju Szaszka?

I my was mamy kochać? Za co?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma jak uprzywilejowane grupy. To się nazywa segregacja. Proponuję zbojkotować Madisona. Znam osoby które potrzebują takiej pomocy i nie dostają, za ubrania dla dzieci i chleb prawie po rękach całowali. I proszę nie wyskakiwać z tym że tam bomby itp bo to bokiem wychodzi.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 6

To wyskoczę z tym,

ze u nas jest praca, jak się ktoś na dziecko decyduje, powinien być w stanie je utrzymać.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 13

A ja wyskoczę z tym..

.. że wojna trwa w kilku miastach na wschodzie Ukrainy, zachód jest bezpieczny i spokojnie mogą się tam zgłosić po pomoc. Wczoraj wróciłem ze Lwowa, cisza i spokój jakby się nic nie działo. A nie, sorry.. tam nie dostaną specjalistycznej opieki medycznej od ręki, za dach nad głową trzeba zapłacić, nikt nie oferuje 500+ 300+ i innych socjali, ani ciuchów z metkami i reszty gratisów które mają w Polsce.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

Właśnie minęła mnie raczej nowa Toyota RAV 4 z dwoma "trumnami" na dachu na ukraińskich blachach. Ciekawe uchodźca czy turysta?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zazdrościsz?

Wyobraź sobie, że nim wybuchła tam wojna, ci ludzie mieli domy, pracę i możliwość zarabiania na samochody. Ty też masz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Przegięcie
popieram tę opinię 166 nie zgadzam się z tą opinią 117

W jakim sensie?udzie uciekli nieraz bez niczego a w swoim kraju zarabiali 400-600 zł

Więc jak oni się mają urządzić od 0 w PL?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 37

nie przesadzaj z urzadzaniem,poprostu przetrwac czas wojny i potem to raczej powinni wracać do siebie.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dlatego!

Dlatego napisałem że jest to super akcja i popieram.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 19

Niektórzy już znaleźli pracę i jakoś dają sobie radę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

A niektórzy nie

Przyjechała masa dzieci i starszych ludzi. Oni nie pójdą do pracy, a jeść trzeba. Zresztą nikt ci nie każe pomagać, ale przynajmniej nie przeszkadzaj tym, którzy to robią.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 18

Spoko dostana 500 ,300 i wiele innych plusow
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Podobna mentalność do polskiej, zaraz wymienią zł na JEWRO i po powrocie będą bogaci.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

I myślisz, że się z tego utrzymają, jak polskie dziecioroby?

Poza tym starsi ludzie nie dostają żadnych plusów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Hahaha

Polaków nie muszą obrażać żadne saszki, skutecznie robią to sami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na Ukrainie ci starsi emeryci i renciści jak chcieli przeżyć to muslei pracować ale raczej nie masz pojęcia co tam było
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Za to ty na pewno masz

Każdy twoj post jest tak pełen dogłębnej wiedzy, jakbyś był jednocześnie ukraińskim dzieckiem, matką, staruszką i żołnierzem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Otworzyć sklepy w niedzielę, kasjerek brakuje, a nasze z NSZZ... niech sobie siedzą w domu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prawda jest taka ze tylko garstka biednych uciekla a wiekszosc kase ma i żeruje na innych ..
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oczywiście. Wystarczy popatrzeć ile nagle aut na UE się pojawiło i wcale to nie są stare ogóry tylko w większości świeże auta.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

ile zarabiali?

nie wiesz nie gadaj. bo zarobki trza oceniać na ilość garczków. ale ty typowy Polak i liczysz tylko jedno ile się ściągnie bez wydatków. to że ich waluta walnęła do zera ale to samo jest z nasza walutą.
A zarobki ich były takie same jak nasze tylko że cena waluty wyższa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ich waluta rąbnęła do zera???

Haha. Spójrz sobie na kursy, jak ładnie się umacnia. To jest ogólnodostępna informacja, poki co bez cenzury. Tylko złoty i rubel mają permanentne spadki. Teraz sobie odpowiedz kto tam tak ładnie finansuje tą ukrainkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak samo jak Polacy w Anglii do roboty
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale twoj dziadek być może

Zamykał Żydów w stodole i podpalał. Nasz naród lepszy nie jest, wiec zanim innych wytknięta palcem, przyjrzyj się własnej historii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

A może Ty trochę więcej poczytaj o histirii Polski

No chyba, że jesteś Niemcem, to zgadzam się, że twój dziadek palił ludzi w stodole
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A dlaczego urządzić? To to są uchodźcy ekonomiczni

Czy wojenni? Zaraz dostaną zapomogi od morawieckiego, a punkty dla uchodźców mają obowiązek ich przyjąć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A z czym masz problem? Ktoś chce i się podzieli, inny otrzyma pomoc. Ciebie to nic nie kosztuje.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 13

Ale to jest typowy polski katolik
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

Nieee

Ateiści to najporządniejszej ludzie, jakich znam. Katolicy to najwięksi hipokryci. W niedziele w kosciele przykazanie miłości, w poniedziałek kradnie z roboty papier do ksero, we wtorek zdradza małżonkę, w środę pluje jadem na uchodzcow, w czwartek obgaduje sąsiadów, bo mają lepszy wóz itp.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ale co cię interesuje czy zdradza. Taki ateista, a nos w sos wtyka. Niech sobie zdradza co drugi dzień, z kim ma ochotę. Ubywa ci przez to? Albo, że sąsiadów obgaduje
Ubyło ci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi to rybka, to nie ja mam 10 przykazań przestrzegać, hipokryto:)

Najwyraźniej nawet nie znasz ich treści, panie katolik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zamień się z nimi

Cwaniaku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 23

Trzyma, mnie nikt za dach nad głową nie zapłaci, muszę ciężko pracować na rachunki.

Nie dość, że muszę płacić "alimenty+" na nieswoje bombelki i opłacać kupno głosów wyborczych niepracującej patologii, to teraz mi jeszcze dokoptowali ukraińską rodzinkę do wydatków.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zmień pracę

Chyba że taki z ciebie fachowiec, że nikt nie przyjmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ruch wahadłowy SKM

Przez awarie na odcinku Gdynia Orłowo ruch pociągów skm odbywa się wahadłowo. Są spore opóźnienia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Paranoja.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 8

Czy ja będąc polka i nie mam co jesc mogę iść

Po 1 chlep i konserwę chociaż ?
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 7

Przyjdź do mnie ja ci dam

chleb i konserwe,na Chełm zapraszam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie dostaniesz. Bezdomny na morenie chciał coś z półki dla Ukraińców i nie dostał. Ale jak potrzebujecie to spróbujcie wziąć może was nie pogonią. Nigdy nie było takich akcji dla potrzebujących Polaków.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2