Widok
SKLEP ZERO dla uchodźców
Dziś w Galerii Madison w Gdańsku p.1 zostanie otwarty SKLEP ZERO dla uchodźców. Wszystko za zero. Otwarty od pon do sob 12-18. Ubrania, buty pościel, inne.
więcej
więcej
A ja wyskoczę z tym..
.. że wojna trwa w kilku miastach na wschodzie Ukrainy, zachód jest bezpieczny i spokojnie mogą się tam zgłosić po pomoc. Wczoraj wróciłem ze Lwowa, cisza i spokój jakby się nic nie działo. A nie, sorry.. tam nie dostaną specjalistycznej opieki medycznej od ręki, za dach nad głową trzeba zapłacić, nikt nie oferuje 500+ 300+ i innych socjali, ani ciuchów z metkami i reszty gratisów które mają w Polsce.
To takt. Nasi politycy dali nam ostatnio "w pysk" .
Nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi. Są rejony w Polsce gdzie bieda piszczy, tysiące dzieci są wykluczone z systemu przez zdalną edukcję, mnóstwo rodzin poniżej progu ubóstwa a tu nagle prawie milion wolnych mieszkań mają samorządy dla uchodźców. A co z ludźmi, którzy ucierpieli w nawalnicach w Polsce przed tą inwazją na Ukrainę? Oj niedobrze się dzieje...
Nie mam nic przeciwko pomocy.. ale roi się od uchodźców. Rozumiem, że uciekają że swojego kraju przed wojna, szukają schronienia. Ale czy to na prawdę potrzebuje aż takich akcji ? U nas ludzie nie mają co jeść, ledwo sami wiążą koniec z końcem. Mam tylko jedno pytanie , czy ktoś by nam pomógł w taki sposób ? Dodam, że osoby będące z Ukrainy ( niektórzy) zero wdzięczności.