Widok

SKM FALA

spieszyłem się na SKMke i kupiłem bilet w systemie fala na dworcu płacąc kartą za 5,50zł - pobrało mi 45zł, czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego to tak działa?
to jest normalne, że zaznaczam bilet za 5,50 a system oszukuje mnie jak chce?
dlaczego ten produkt do bezprawnego wyciągania pieniędzy jeszcze istnieje na rynku?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten system jest specjalnie tak skonstruowany żeby pobierać pieniądze.

Tak samo specjalnie bilety się nie kasują po to żeby wystawiać opłaty dodatkowe. Ale ciesz się że twoje pieniądze nie pójdą na marne. Zaraz będzie nowa ścieżka rowerowa
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 5

I dobrze niech placa wyborcy tuska

Za swoje durne wybory
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Durna to twoja opinia
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

to pewnie preautoryzacja. bez paniki. bank zwróci środki

mogło dojść do zablokowania kwoty w ramach tzw. preautoryzacji. Takie blokady są dokonywane przez operatorów kart płatniczych, takich jak Visa lub Mastercard. Wysokość preautoryzacji zależy od banku, w którym posiadasz rachunek.
Zwrot zablokowanych środków odbywa się zwykle po północy, skrajnie może potrwać nawet 14 dni. To zależy od regulaminu banku. Minęło trochę czasu z tego co piszesz. Sprawdź konto. Będzie dobrze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

może zaznaczyłeś kuszetkę albo zestaw obowiązkowy kawa i wuzetka
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziekuje wam wyborcy nabici w butelke

Cieszę się ola
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

prawdobodobnie zamrozili 39,50 zł

z regulaminu fali:
''System FALA stosuje procedurę preautoryzacji, która może powodować chwilowe zamrożenie środków na koncie bankowym. Zamrożenie to nie jest zablokowanie, a jedynie tymczasowa blokada, mająca na celu zabezpieczenie transakcji. Kwota zamrożenia może wynosić od 1 zł do 50 zł, w zależności od banku i jest zawsze zwracana na konto''
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czyli tzw. szwindel. Pieniądze w tym czasie niby zamrożone ale bank cały czas "obraca tą kwotą " Zgłoś do Rzecznika Konsumenta.
ps. jakimś dziwnym trafem mam różne aplikacje , czy kolejowe itp i nie pobierają dodatkowych kosztów czy jakimś dziwnym trafem zamrażanie transakcji.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Miałem tak samo, kilka dni później zwrócono mi 45 zł i do tej pory nie wiem czy miałem bilet czy nie. Teraz unikam tego g...a i korzystam tylko ze SkyCash
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie unikaj, bo preautoryzacja bankowa jest tylko za pierwszym razem

Tak wygląda wciskanie na siłę czegoś, co nie działa.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

papuga, samodzielnie działaj

to za karę

to za karę że wczoraj nie byłeś na marszu równości
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

mowa o marszu polaryzacji ? pipipiiii póki nie ma ustawy nienawiści, mhhhh znaczy jednostronnej propagadny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak glosowales to i tak masz

Jacek lysy placek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry