Widok

SKM Trójmiasto

W dniu dzisiejszym 18.06.2024 w pociągu podmiejskim SKM między stacjami Gdańsk-Stocznia a Gdańsk-Politechnika około godz.13:07 doszło do niecodziennego zdarzenia które mogło mieć bardzo tragiczne skutki w wyniku tego wybryku.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Głupie pytanie głupia odpowiedź.

Ma. I zamiast patrzeć się do przodu, wypatruje czy ktoś nie zawisł mu na drzwiach. Weź odetnij i ternet.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

W latach 70-tych to było coś normalnego w tramwajach i kolejkach SKM .

Pamiętam jak obwieszony ludźmi latem jechał tramwaj na Stogi czy do Brzeźna . I nikt nie robił z tego problemu . I praktycznie nie było żadnych wypadków .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie pociągając również by ich zabiła, wystarczy chwilka i po nich ;]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dzbany!

Ale znajda się inne dzbany, które im na tej transmisji live będą brawo bili.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sam sprobuj

Masakra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze, że nie było słupa blisko torów. Byłaby miazga i płacz rodziców.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kto bogatemu zabroni

Nie twoje dzieci to się nie interesuj. Każdy ma prawo zginąć jak chce. A nagroda Darwina czeka
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

zrozumie tylko ktoś niespełna różumu chciałeś napisać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

pomyśl

Jakby włączyć hamulec bezpieczeństwa to te winogronka na pewno by odpadły, a i w wagonach wielu ludzi by się potłukło i połamało. Bardzo nieprzyjemne jest hamowanie awaryjne z zaskoczenia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Anki

To jest ściema. Na filmiku widać , że wagon się nie porusza. "Blok w tle się nie porusza, a nie ogarnięci wypisują głupie komentarze .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Selekcja naturalna

Jak się gra w głupie gry, to się wygrywa głupie nagrody. Idealni kandydaci do nagrody Darwina
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nieprawda

Nie pisz bzdur, w latach 60-siątych nagminne było wskakiwanie do jadącego pociągu, co niejednokrotnie kończyło się tragicznie. Mało tego, niektórzy się jeszcze popisywali, wykonywali różne i**otyczne akrobacje czego nie można zauważyć obecnie. Nie można na podstawie jednostkowej głupoty oceniać całą młodzież, co wręcz uwielbiają starsi, którym pamięć bardzo zawodzi. Ja korzystam z SKM-ki codziennie (40 km-trasa) i przypominam sobie takiego i**otycznego zachowania.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

No jak dobrze, że dodałeś to, że praktycznie nie było wypadków.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

He ,He ,pamiętam jak w 1972 roku jechałem tak z Gdańska na Przymorze tzw. 800 elektryczną . Przyczyna była prozaiczna , musiałem dojechać a w środku nie było miejsca czyli według komentujących musiałem być i**otą lub zrezygnować z nauki .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hamulec?

Pociągnięcie za hamulec doprowadziłoby do tragedii
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teraz wrzucą to do sieci

I będą zgrywać twardzieli. Nic z nich nldobtego nie wyrośnie. Rodzice, albo zarobieni, albo sebiksowaci.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

selekcja naturalna

szkoda mi tylko ludzi którzy musieliby stać na zablokowanych peronach gdyby któryś z nich się spie...lił.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

A pomyślałeś

Że po zaciągnięciu hamulca awaryjnego następuje gwałtowne hamowanie i mocne szarpnięcie?
Właśnie to mogło przyczynić się do tego żeby spadli
Lepiej było poczekać aż pociąg dojedzie do kolejnej stacji 2-3 minuty aż pociąg łagodnie wyhamuje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

W mojej ocenie każda forma jazdy SKM to już kakaderstwo

Patrząc na opóźnienia i warunki, wszyscy korzystający z tej formy transportu narażają się na uraz fizyczny lub psychiczny
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry