Widok

SKM Zaspa straszy

Opinie do artykułu: SKM Zaspa straszy.

Przystanek kolejowy Gdańsk Zaspa powstał wraz z osiedlem z wielkiej płyty zwanym Zaspą. Przez kilkadziesiąt lat różnica jest taka, że osiedle wypiękniało, nabrało estetyki, a kolejowy peron kolejki straszy. Nic nie wskazuje na to, aby rychło doczekał się kapitalnego remontu. Nierówna posadzka na peronie, dziury, paskudne tablice informacyjne, koszmarne ławki, brak zieleni, wszystko szare i ponure, przygnębiające. Do tego koszmarne schody prowadzące na kładkę nad torami kolejowymi. Tak ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dworce

Dworce i przystanki to są ogólnie brzydkie w Polsce, więc wymienianie takich szkaradztw może zająć kilka dni a nawet tygodni. A może by tak o czymś ładnym powiedzieć? Mi się np. bardzo podoba nowy PKS w Elblągu. No i fajny jest gruby zawiadowca z wąsem. Tu pozwolę sobię zacytować: "Autobus do Świętego Gaja... (tu ryk ze śmiechu na całym dworcu) cholera, przepraszam Gaju odjedzie ze stanowiska nr. 4" :))

nie jest tak żle

obejrzycie sobie przystanki skm-ki przed wejherowem , to skm zaspa w waszych oczach okaże sie przesliczna i spełniająca normy uni

budy na pasie startowym i ta droga w opłakanym stanie to DRUGA ZASPA

centrum znajduje sie po drugiej stronie kładki i to jest właśnie The Real Zaspa.Te część z targowiskiem nazywa się drugą Zaspą-chyba nie trzeba mówić dlaczego.Nie piszcie tak jakby cała Zaspa była slumsem!o na molo nawet ludziska z Oruni przyjeżdzają na spacerek tudzież z pieskiem pochasać.

wiem co mówie:)

Ola to , ze z tymi peronami powinno sie cos zrobic
wiadomo od dawna. Pytanie tylko, za co? Jesli tabor
jest w takim stanie i z takich lat jaki jest, to czego
tu wymagac od zarzadu skm-ki? Dobrze, ze cokolwiek
jeszcze jezdzi:)

"Fikander vali galluxa". Sam sie idioto walnij -
z rozpedu, w czolo. Nie zycze sobie zniewazania w ten
sposob mojej osoby. I jeszcze jedno, zamiast obrazac
piszacych na tym portalu zaproponuj, dodaj cos od siebie.
To przeciez takie proste. Klawiatura nie sluzy tylko
do przelewania swoich chorych frustracji. Amen.

perony w całym 3mieście powinni

wyburzyć i postawić coś nowego! To jest żenada! Poza tym powinni zorganizować tam trochę wiecej bezpieczeństwa. Ja gdy mam jechać naszą skm'ką to już jestem chora!!!

SKM Zaspa

Przystanek tak wygląda bo to chyba pracownicy PKP a teraz SKM to wszystko niszczą. Ale to chyba robi mająca poczucie piękna i estetyki nasza kochana ,sfrustrowana i nad wyraz posiadająca wyczucie wysublimowanego piękna młodzierz. / myśle tu o bazgrołach na murach i, podrapanych szybach w wiatach,tramwajach,autobusach,kolejkach SKM ,powywracanych koszach na śmieci, a wszystko okraszone piękną polszczyzną zaczerpniętą z naszej literatury, kiedy to przeczytali, tylko k...., ch....,spier...,......itd,itp...? a może się myle ??./

Na początku było Lotnisko

Zanim powstało osiedle Zaspa, było tu lotnisko. Tak też nazywał się przystanek SKM Gdańsk-Lotnisko.

MI SIE PODOBA

nie uważam żeby przystanki skm były aż takie STRASZNIE I BRZYDKIE - ten na zaspie komponuje sie z naszym osiedlem:] szarym blokowiskiem - mi sie takie jak najbardziej podobają!!!

Jak ja lubię dziennikaży... To nie jest błąd..

Jaki dziennikarz taka ortografia... Przystanek Gdańsk-Zaspa nie powstał razem z osiedlem. Od wojny (II światowej) był to przystanek Gdańsk-Lotnisko. Pamiętam sporą dyskusję jak zmienić nazwę, gdy lotnisko przeniesiono do Rębiechowa. W konkursie w WW wygrała nazwa Zaspa, choć nie miała żadnego uzasadnienia geograficznego. Jesioro Zaspa jest trochę dalej i na trasie do Nowego Portu. I to by było na tyle ;-).

Fikander vali galluxa

Przepraszam, że pisze takie bzdury.

Poprawiło to Ci humor?

NIE TYLKO SKM STRASZY

Już powstaje nieopodal deptaka nadmorskiego stacja paliw, jakby k####wa to było tam najważniejsze. Już wyobrażam sobie tłumy spacerowiczów z wózkami i rowerzystów przemykających między dystrybutorami.
Nie lepiej było wybudować jakiś basen kryty, aby można się było opłukać wracając z nadmorskiej kąpieli?

Wek

dlaczego chlopie piszesz takie bzdury? (nie pisz ze nie jestes chlopem bo chodzisz w kamaszach)

BURN ZCK

Może i lubisz ale nie umiesz pisać.

Co do drogi itd.

Jak tu już pisałem Płażyński gdy był wojewoda sprzedał pas z przyległościami dla Niemców. Niemcy odstąpiły innej sp. a ta druga pewnie postawi drugi Lidl a może gorszą stodołe i wybuduje droge, chodnik(bo i koło kosioła ks.Nogi to i tego brak) i sciezke rowerową.

hihi

a ja lubie pisac i niszczyc przystanki SKM na zaspie tez pisalem ławki i wszystko co sie dalo ........

kazdy peron w Gdańsku straszy, jak w koszmarach...

nawet do tych "tajemniczych" kolejek aż strach wsiadać!!

Gallux,
jak nastroje??

Władze umyły ręce i postawiły na Jana Pawła tam gdzie są płyty znaki uwaga nierówności i ograniczyły prędkość. Gratulujemy sprawnych działań!

Mieszkam na Zaspie

Korzystam z SKM Zaspa codziennie.Faktem jest, że jest w opłakanym stanie a most nad torami to koszmarny brzydal.I pewnie nic się w tym względzie nie zmieni, w każdym razie nieprędko...Podobno cierpliwość jest cnotą?A więc cierpliwości...

Właśnie... na odcinku ulicy Jana Pawła z płyt, na pomoście nad torami na Zaspie i na peronie - czas się zatrzymał... i władze mają to w d...
do góry