Widok

SKM do Letnicy? Tylko dla elit

Na dzisiejszą konferencję "Transport publiczny na Pomorzu" goście (czyli posłowie, senatorzy i samorządowcy) wybrali się specjalnie podstawionym pociągiem ze stacji Gdańsk Śródmieście. Może pora zrobić coś też dla normalnych ludzi?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś naj....... Pomyliłem kolejki i zamiast

Na żabianke pojechałem do new portu jak elyta się okazuje
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

A w obecnych czasach

modne jest chwalenie się swoją niewiedzą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czasy się zmieniły, a mieszkańców przybyło.

Szybka kolej vs auto lub wleczący się tramwaj to alternatywa, którą należy wspierać. W takim Berlinie nikt nie smęci, że S-Bahn lub U-Bahn jest niepotrzebny.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKM do Pruszcza

Ja się pytam gdzie jest?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tramwaj?

Ciekawe którędy, żaden baran nie pomyślał aby dać nitkę torów przez Płażyńskiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadza si,ę ale nie mieszkało tam tyle ludzi co teraz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Licytacja kto kogo bardziej okradł w tym przypadku nie ma sensu. Oboje kradną kradli i kraść będą, a rozdawnictwo i dodruk pustego pieniądza w ilości 100 mld zostawmy tym na sreberku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cyrk na czterech kółkach i kpina z miszkańców. No chyba że przecięte wstęgi i odtąd będzie dla wszystkich a nie dla polityków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tory zostały rozebrane

Aż do Nowego Portu, przystanek Zaspa Towarowa również
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ta stacja to taka sama głupota jak przysranek tramwajowy przy stadionie.

Przystanek przy stadionie w letnicy pomieści trzy tramwaje naraz w każdym kierunku ale ...
No właśnie , ale kursy tramwajów w dniu rozgrywek wstrzymane są do 40 min po zakończeniu meczu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkałem w Letnicy (dawniej potocznie mówiono Letniewo, od urodzenia czyli od 1959 roku i pamiętam jak ta szybka kolej jeździła w godzinach porannych i popołudniowych wożąc ludzi do pracy i młodzież do szkół z Nowgo portu po przez Letniewo do dworca głównego jakoś to wtedy nikomu nie przeszkadzało. Teraz a właściwie od prawie 4 lat nie Mieszkałem w Letnicy ale w obecnej ci którzy mieszkają w tej dzielnicy szczególnie tą część tzw nowej Letnicy to właśnie ten przystanek kiedyś nazywał się Zaspa Towarowa przydałby się mieszkańcom a dużo obecnie ich tam mieszka więc miasto Gdańsk powinienno dotrzymać słowa i odremontować ten przystanek. Tak uważam TP wszystko dla ludzi rozmawiał z niektórymi z tej nowej części dzielnicy jest duży problem komunikacyjny

30 lat temu

Jak były tylko bloki przy Wyzwolenia. Co za porównanie.

tylko nieudaczniki zlikwidowali skm do nowego portu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

zabawy to nie wszystko

najważniejsze dobre samopoczucie. Tego po konferencji będzie wbród
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

PKM południe

powinna obsługiwać kolejka olsztyńska na bilety miejskie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Linia PKM

Myślę, że glupi pomysł o zlikwidowaniu tej linii można odczarować w tym samym czasie co otwarcie PKM południe. Niektóre składy mogłyby jeździć od Kowal przez cenctrum do Nowego Portu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry