Widok
SKM opóźnienia w kierunku Gdańska
SKM w kierunku Gdańska opóźnione po 10 minut. Obecnie stoimy w Chyloni, więc opóźnienie może wzrosnąć. A niby zmiany od 7 listopada miały te opóźnienia niwelować.
więcej
więcej
Totalna dezinformacja na peronie w Chyloni
Kierownik mówi, że z drugiego peronu odjedzie szybciej pociąg do Wrzeszcza. Cześć ludzi została w pociągu, ale dlaczego przepuszczamy pociąg. Nie powiedział czy przepuszczamy tylko jeden pociąg czy 5. Cześć ludzi została na peronie... kiedy ktoś za to poleci???!!!
Codzienny pasażer .
SKM nie jeździłem 20 lat . Powróciłem we wrześniu ,Jeżdżę codziennie na trasie Wejherowo- Gd,Wrzeszcz.W moim odczuciu nic się nie zmieniło.Najbardziej przestarzały tabor w Polsce . Stare składy nie mają wentylacji mechanicznej , Poziom dwutlenku węgla przekracza jakiekolwiek normy . W ten sposób jedna osoba przeziębiona zaraża od razu pół przedziału. Codziennie jest jakiś problem typu opóźnienie czy awaria .
W 21 wieku żadna komunikacja aglomeracyjna na świecie nie jest dochodowa i trzeba do niej dopłacać. Ale bez tego typu komunikacji miasta nie funkcjonują . NIe można w milionowej skupisku ludzi wszystkich wsadzić w samochody. W spółce SKM nic się nie zmieniło . Oni tkwią dalej w PRL . Jakoś obsługi nie przystoi 3miastu. Smutno mi z tego powodu . Gdańsk i Gdynia mają inne aspiracje .
W 21 wieku żadna komunikacja aglomeracyjna na świecie nie jest dochodowa i trzeba do niej dopłacać. Ale bez tego typu komunikacji miasta nie funkcjonują . NIe można w milionowej skupisku ludzi wszystkich wsadzić w samochody. W spółce SKM nic się nie zmieniło . Oni tkwią dalej w PRL . Jakoś obsługi nie przystoi 3miastu. Smutno mi z tego powodu . Gdańsk i Gdynia mają inne aspiracje .
Widzę, że komunikacją miejską jak zwykle lepiej i bardziej eko
i na czas :D Także tłoczcie się w zbiorkomach, moknijcie na rowerach, a ja sobie będę autem jeździć. Wolę zapłacić więcej i jechać sam, niż w ścisku, mimowolnie słuchając gwaru, czując smród potu, a nierzadko papierosów i alkoholu. No i jeszcze moje ulubione - przebijanie się by wysiąść, jak co drugi półprzytomny, bądź ze słuchawkami na uszach, przez co "przepraszam" nie działa i jeszcze trzeba się o was ocierać. Bleh.
tylko regio i TLK/IC
Podróżując po Trójmieście nigdy nie wybieram SKM, bo to po prostu nie ma sensu. Lepiej wybrać szybsze regio ale TLK / Intercity też jest okej, bilet kosztuje jedyne 4 zł - taniej niż SKM, a i komfort większy. SKM powinni dawno przekazać marszałkowi, żeby zrobił z tym porządek. Trzeba jakąś petycję napisać o zlikwidowanie zarządu bo to jest nieporozumienie.