Widok

SKM stoi, pasażerowi trzeba było pomóc

Pociąg SKM 7:26 stoi w Rumi Janowo ( nie pojedzie ) potrzebna pomoc dla pasażera...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zamiast do Chyloni dojechać i tam poczekać na karetkę to blokować ruch brawo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może najpierw trzeba coś zrobić, żeby móc chorego wynieść z kolejki? Nie wpadło Ci do głowy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Życie ludzkie jest ważniejsze niż to czy się spóźnisz do pracy. Nie wiem skąd się biorą tacy idioci piszący te komentarze

Art. 162 Kodeksu karnego (KK) penalizuje nieudzielenie pomocy osobie znajdującej się w bezpośrednim niebezpieczeństwie utraty życia lub ciężkiego uszczerbku na zdrowiu. Za ten czyn grozi kara do 3 lat pozbawienia wolności.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tramwajem lub pociągiem to ciężko ale autobusem już jak najbardziej, bywały takie przypadki i ludzie chwalili i nikt nie miał z tym problemu. Najwięcej krzyczą internetowi wojownicy którzy nawet nie byli w tym pociągu i opóźnienie ich nie dotyczyło.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak widac

Dla wielu te 8 minut jest cenniejsze niz ludzkie zycie. Kiedyś ludzie zydow ukrywali narazajac zycie swoje i swojej rodziny. Dzis nie sa w stanie poswiecic 8 minut dla drugiego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Okropne komentarze

Co sie z nami stało, ze zycie ludzkie jest mniej ważne niż spoznienie się do pracy?
Czy czlowieka z dusznascia, zawałem, udarem mozna tak zwyczajnie wyniesć na peron? A gdyby to bylo Wasze dziecko - nie mielibyscie zalu, ze wyniesli z pociagu i polozyli na lawce na peronie? Karetka szukala ale zajęlo to sporo czasu bo z chorym nikt nie został? Kazdy sie spieszyl do pracy.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kto to jest "kierowca pociągu"?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie można. Trzeba działać zgodnie z procedurami. A ludzie pojechali następną 8min później
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miliony...

Tak. Mają stać i czekać.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy w drugą stronę też ma obowiązywać ta sama zasada?

Czy Ciebie też mamy zostawić i jechać dalej, kiedy sam będziesz potrzebować pomocy?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiedz to mojemu szefowi, nie mi.

Pociąg nie jest izbą przyjęć, a ja płacę horrendalne pieniądze za przewóz mnie z punktu A do punktu B, a nie czekanie jak w szpitalu. A skoro jesteś taki emtatyczny to "wyczuć" (tak jak to piszecie) taką osobę z pociągu i poczekaj z nią na karetkę i pozwól jechać innym pasażerom. Zrobiłbyś tak? Pewnie nie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Masz w sobie choć odrobinę empatii? Wyobraź sobie, że mogłeś być to ty. I co wtedy też może wyrzucimy cię z pociągu i pojedziemy dalej. Co za patologia.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie twierdzę, że "wywalić"

Ale, żeby czekał w pociągu to jest dla mnie nie pojęte. Jak tacy wszyscy dobrzy samarytanie jesteście to niech się znajdzie ktoś i z taką osobą poczeka na peronie. Serio, jesteśmy dorośli, kierowca pociągu nie musi odpowiadać za wszystkich w pociągu. Jak się przeziębie bo na mnie inny pasażer nakaszle, to kierowca też ma iść ze mną do lekarza?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Wynieść osobę poszkodowaną z pociągu i niech jedzie dalej, a nie że teraz wszystkie SKM opóźnione razem z setkami pasażerów.

Pociąg to nie izba przyjęć.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 43

To na peronie nie mozna pomóc?

Tysiące ludzi ma stać i czkać ?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 68
do góry