Widok
SKM stoi, pasażerowi trzeba było pomóc
Pociąg SKM 7:26 stoi w Rumi Janowo ( nie pojedzie ) potrzebna pomoc dla pasażera...
więcej
więcej
Nie twierdzę, że "wywalić"
Ale, żeby czekał w pociągu to jest dla mnie nie pojęte. Jak tacy wszyscy dobrzy samarytanie jesteście to niech się znajdzie ktoś i z taką osobą poczeka na peronie. Serio, jesteśmy dorośli, kierowca pociągu nie musi odpowiadać za wszystkich w pociągu. Jak się przeziębie bo na mnie inny pasażer nakaszle, to kierowca też ma iść ze mną do lekarza?
Powiedz to mojemu szefowi, nie mi.
Pociąg nie jest izbą przyjęć, a ja płacę horrendalne pieniądze za przewóz mnie z punktu A do punktu B, a nie czekanie jak w szpitalu. A skoro jesteś taki emtatyczny to "wyczuć" (tak jak to piszecie) taką osobę z pociągu i poczekaj z nią na karetkę i pozwól jechać innym pasażerom. Zrobiłbyś tak? Pewnie nie.
Okropne komentarze
Co sie z nami stało, ze zycie ludzkie jest mniej ważne niż spoznienie się do pracy?
Czy czlowieka z dusznascia, zawałem, udarem mozna tak zwyczajnie wyniesć na peron? A gdyby to bylo Wasze dziecko - nie mielibyscie zalu, ze wyniesli z pociagu i polozyli na lawce na peronie? Karetka szukala ale zajęlo to sporo czasu bo z chorym nikt nie został? Kazdy sie spieszyl do pracy.
Czy czlowieka z dusznascia, zawałem, udarem mozna tak zwyczajnie wyniesć na peron? A gdyby to bylo Wasze dziecko - nie mielibyscie zalu, ze wyniesli z pociagu i polozyli na lawce na peronie? Karetka szukala ale zajęlo to sporo czasu bo z chorym nikt nie został? Kazdy sie spieszyl do pracy.
Życie ludzkie jest ważniejsze niż to czy się spóźnisz do pracy. Nie wiem skąd się biorą tacy idioci piszący te komentarze
Art. 162 Kodeksu karnego (KK) penalizuje nieudzielenie pomocy osobie znajdującej się w bezpośrednim niebezpieczeństwie utraty życia lub ciężkiego uszczerbku na zdrowiu. Za ten czyn grozi kara do 3 lat pozbawienia wolności.