Widok
SKRADZIONO 2 ROWERY PILNE
WITAM DZIS KOLO GODZ 13.15 ZOSTALY SKRADZIONE 2 ROWERY SPOD SKLEPU LIDL WE WRZESZCZU NAPRZECIW GALERII BALTYCKIEJ, ZLODZIEJ PRAWDOPODOBNIE PRZECINA ZABEZPIECZENIA ROWEROWE, JEST SZYBKI, SKRADZIONE ROWERY TO GIANT X SPORT 4.0 KOLORU BIALO SREBRNO GRANATOWEGO ORAZ TREK 6000 KOLORU SREBRNEGO Z NAKLEJKAMI, JEZELI KTOKOLWIEK WIDZIAL TE ROWERY PROSZE O KONTAKT MAIL: grindcoredeath@gmail.com , tel. 663324915
Ludzie mają za dużo pieniędzy chyba skoro tak sobie rowery zostawiają. Jak nie macie co z nimi robić chętnie przyjmę i kupię sobie fajniutki rower i nawet na chwilę nie spuszczę z niego oczu.
To ja mam stary rower ponad 10-letni i nie zostawiam go nigdzie.
Polska to nie zagranica, tutaj ciężko jeżdżąc na rowerze załatwiać sprawy/zakupy.
To ja mam stary rower ponad 10-letni i nie zostawiam go nigdzie.
Polska to nie zagranica, tutaj ciężko jeżdżąc na rowerze załatwiać sprawy/zakupy.
jakie ciężko? Dziesiątki, jak nie setki tysięcy ludzi w PL codziennie to robią. W 3mieście też. Wystarczy trochę wyobraźni, ot choćby prosta zasada, powtarzana tu wielokrotnie - używanie zapięcia w cenie zbliżonej do roweru, który się zapina (albo odwrotnie).
Tymczasem ostatnio przy lidlu widziałem "markowy" rower przypięty nie dość, że cienką linką, to tylko za przednie koło (na szybkozamykacz oczywiście).
Za granicą rowery też kradną. Mimo że za tą zachodnią mało kto używa "na mieście" chodliwych górali - tak jak to u nas w modzie.
pozdr
Tymczasem ostatnio przy lidlu widziałem "markowy" rower przypięty nie dość, że cienką linką, to tylko za przednie koło (na szybkozamykacz oczywiście).
Za granicą rowery też kradną. Mimo że za tą zachodnią mało kto używa "na mieście" chodliwych górali - tak jak to u nas w modzie.
pozdr
bylem na policji od razu po zdarzeniu, policja pojechala sprawdzac nagrania, ale z tego co powiedzieli ten monitoring to dupa, sam widzialem kamery z lidla tylko sa przy wejsciu a miejsce gdzie przyczepia sie rowery nie jest objete monitoringiem, pozniej przy galerii baltyckiej kamery co sa przed wejsciem nie lapia tej sciezki rowerowej, policja sama sie smieje z tych monitoringow, a nawet z tych miejskich, na ktore wydano tyle pieniedzy, szkoda slow
http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCBkModel.jsp?spid=41047&menuItemId=0
Także nie 100k zł za ramę, ale jakieś 27k zł za cały rower + dodatki.
Nie widzę w tym nic złego, zwłaszcza że to zdjęcie raczej nie z biednej Polski a któregoś bogatszego kraju (może Niemcy/Szwajcaria, sądząc po napisach na aucie).
Ja bym takim sprzętem nie pogardził. Wygodne to musi być, do tego wytrzymałe i lekkie. A że kosztuje tyle co nowy samochód to inna inszość :P
Także nie 100k zł za ramę, ale jakieś 27k zł za cały rower + dodatki.
Nie widzę w tym nic złego, zwłaszcza że to zdjęcie raczej nie z biednej Polski a któregoś bogatszego kraju (może Niemcy/Szwajcaria, sądząc po napisach na aucie).
Ja bym takim sprzętem nie pogardził. Wygodne to musi być, do tego wytrzymałe i lekkie. A że kosztuje tyle co nowy samochód to inna inszość :P
" ZLODZIEJ PRAWDOPODOBNIE PRZECINA ZABEZPIECZENIA ROWEROWE, JEST SZYBKI, SKRADZIONE ROWERY TO GIANT X SPORT 4.0 KOLORU BIALO SREBRNO GRANATOWEGO ORAZ TREK 6000 KOLORU SREBRNEGO Z NAKLEJKAMI, JEZELI KTOKOLWIEK WIDZIAL "
Co prawda nie kopie się leżącego ale linka nie jest zabezpieczeniem przed złodziejem który przecina ją jednym cięciem nożyc.
Tak lakoniczne opisy rowerów zupełnie nic nie dadzą.
Jeśli zginęły dwa rowery to przypuszczalnie było dwóch złodziei i to jest najciekawsze w tym przypadku. Warto to mieć na uwadze gdyby ktoś chciał zrobić prowokację.
Co prawda nie kopie się leżącego ale linka nie jest zabezpieczeniem przed złodziejem który przecina ją jednym cięciem nożyc.
Tak lakoniczne opisy rowerów zupełnie nic nie dadzą.
Jeśli zginęły dwa rowery to przypuszczalnie było dwóch złodziei i to jest najciekawsze w tym przypadku. Warto to mieć na uwadze gdyby ktoś chciał zrobić prowokację.
moze jakis inny okoliczny monitoring objal nietypowo ciagnacego drugi rower, jadac na pierwszym, goscia ... w kazdym razie warto pytac.
a swoja droga: spiąć się, nie odpuscić (zeby nie bylo dla policmajstrow, ze to "tylko rowery") i rzeczywiscie zlapać tego skurczybyka. a potem NAPRAWDE przykladnie ukrać i podac wszystkie informacje ludowi wraz z fotami - żeby naznaczony byl przez lata i pokolenia go nie zapomniały.
moze to by innych oduczylo sięgania po cudze. ech!
a swoja droga: spiąć się, nie odpuscić (zeby nie bylo dla policmajstrow, ze to "tylko rowery") i rzeczywiscie zlapać tego skurczybyka. a potem NAPRAWDE przykladnie ukrać i podac wszystkie informacje ludowi wraz z fotami - żeby naznaczony byl przez lata i pokolenia go nie zapomniały.
moze to by innych oduczylo sięgania po cudze. ech!
http://i51.tinypic.com/2hrnbmd.jpg ZDJECIE ROWEROW