Widok

SKRADZIONO 2 ROWERY PILNE

Rowery Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
WITAM DZIS KOLO GODZ 13.15 ZOSTALY SKRADZIONE 2 ROWERY SPOD SKLEPU LIDL WE WRZESZCZU NAPRZECIW GALERII BALTYCKIEJ, ZLODZIEJ PRAWDOPODOBNIE PRZECINA ZABEZPIECZENIA ROWEROWE, JEST SZYBKI, SKRADZIONE ROWERY TO GIANT X SPORT 4.0 KOLORU BIALO SREBRNO GRANATOWEGO ORAZ TREK 6000 KOLORU SREBRNEGO Z NAKLEJKAMI, JEZELI KTOKOLWIEK WIDZIAL TE ROWERY PROSZE O KONTAKT MAIL: grindcoredeath@gmail.com , tel. 663324915
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
To już chyba kolejny raz tam giną rowery. Proponuję postawić jakiś rower na pułapkę, zaczaić się w samochodzie na parkingu, a gdy gość już odepnie nasz rower to wpuścić mu solidny w*****ol.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
A karą niech będzie ucięcie jajek sekatorem. Tak, żeby zawsze bolało, kiedy wsiądzie na rower.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludzie mają za dużo pieniędzy chyba skoro tak sobie rowery zostawiają. Jak nie macie co z nimi robić chętnie przyjmę i kupię sobie fajniutki rower i nawet na chwilę nie spuszczę z niego oczu.
To ja mam stary rower ponad 10-letni i nie zostawiam go nigdzie.
Polska to nie zagranica, tutaj ciężko jeżdżąc na rowerze załatwiać sprawy/zakupy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
jakie ciężko? Dziesiątki, jak nie setki tysięcy ludzi w PL codziennie to robią. W 3mieście też. Wystarczy trochę wyobraźni, ot choćby prosta zasada, powtarzana tu wielokrotnie - używanie zapięcia w cenie zbliżonej do roweru, który się zapina (albo odwrotnie).

Tymczasem ostatnio przy lidlu widziałem "markowy" rower przypięty nie dość, że cienką linką, to tylko za przednie koło (na szybkozamykacz oczywiście).

Za granicą rowery też kradną. Mimo że za tą zachodnią mało kto używa "na mieście" chodliwych górali - tak jak to u nas w modzie.

pozdr
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ten parking jest monitorowany. Ochrona ma nagrania, więc zgłoś to policji, żeby zabezpieczyli dowody z monitoringu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
I nie słuchać jakiś ściem. Policjanci mają tam jechać niezwłocznie i wziąć te nagrania... bo po kilku godzinach/dniach są już nadpisywane przez kolejne.
bylem na policji od razu po zdarzeniu, policja pojechala sprawdzac nagrania, ale z tego co powiedzieli ten monitoring to dupa, sam widzialem kamery z lidla tylko sa przy wejsciu a miejsce gdzie przyczepia sie rowery nie jest objete monitoringiem, pozniej przy galerii baltyckiej kamery co sa przed wejsciem nie lapia tej sciezki rowerowej, policja sama sie smieje z tych monitoringow, a nawet z tych miejskich, na ktore wydano tyle pieniedzy, szkoda slow
No i co z tego, że nie widać momentu kradzieży? Prawdopodobieństwo nagrania sprawcy jest bardzo duże, zwłaszcza że znasz dokładnie czas w jakim przyjechałeś na parking. No chyba, że kamera nie zarejestrowała ciebie z rowerem jak przyjeżdżałeś, to rzeczywiście lipa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
policja pojechala zabezpieczac nagrania, zobaczymy co zrobia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A masz może jakieś zdjęcia? Jednak wzrokowo łatwiej skojarzyć rower, niż po firmie/modelu ;)
Po prostu przestańcie przypinać rowery tymi cholernymi linkami z D.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
http://www.harpagan.pl/forum/index.php?topic=122.0

:)
:O
widziałem już tą fotę, ale za każdym razem ręce opadają...
----------------------------------------
www.mtb3x.pl || hamujesz - przegrywasz
Dlaczego ręce opadają? Słabe zabezpieczenie? Czy może to że rower ma koszyk i jest zrobiony na bardzo wygodny: pełna amortyzacja, wygodna kierownica, szerokie siodło.
To, że to miejski S-works :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rama za 100000zł, a do tego kierownica warta 20 ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCBkModel.jsp?spid=41047&menuItemId=0

Także nie 100k zł za ramę, ale jakieś 27k zł za cały rower + dodatki.

Nie widzę w tym nic złego, zwłaszcza że to zdjęcie raczej nie z biednej Polski a któregoś bogatszego kraju (może Niemcy/Szwajcaria, sądząc po napisach na aucie).

Ja bym takim sprzętem nie pogardził. Wygodne to musi być, do tego wytrzymałe i lekkie. A że kosztuje tyle co nowy samochód to inna inszość :P
" ZLODZIEJ PRAWDOPODOBNIE PRZECINA ZABEZPIECZENIA ROWEROWE, JEST SZYBKI, SKRADZIONE ROWERY TO GIANT X SPORT 4.0 KOLORU BIALO SREBRNO GRANATOWEGO ORAZ TREK 6000 KOLORU SREBRNEGO Z NAKLEJKAMI, JEZELI KTOKOLWIEK WIDZIAL "

Co prawda nie kopie się leżącego ale linka nie jest zabezpieczeniem przed złodziejem który przecina ją jednym cięciem nożyc.
Tak lakoniczne opisy rowerów zupełnie nic nie dadzą.
Jeśli zginęły dwa rowery to przypuszczalnie było dwóch złodziei i to jest najciekawsze w tym przypadku. Warto to mieć na uwadze gdyby ktoś chciał zrobić prowokację.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
zlodziej byl jeden bo ludzie widzieli typa jak na jednym rowerze jechal a drugi trzymal za kierownice i tak z nimi spieprzal, pobieglem w ta strone co ludzie mowili ale niesety gnoja nie widzialem, dzis postaram sie wrzucic zdjecia rowerow,

Oświeć nas

czym je przypiąłeś (jaki model zabezpieczenia).
moze jakis inny okoliczny monitoring objal nietypowo ciagnacego drugi rower, jadac na pierwszym, goscia ... w kazdym razie warto pytac.

a swoja droga: spiąć się, nie odpuscić (zeby nie bylo dla policmajstrow, ze to "tylko rowery") i rzeczywiscie zlapać tego skurczybyka. a potem NAPRAWDE przykladnie ukrać i podac wszystkie informacje ludowi wraz z fotami - żeby naznaczony byl przez lata i pokolenia go nie zapomniały.
moze to by innych oduczylo sięgania po cudze. ech!
http://i51.tinypic.com/2hrnbmd.jpg ZDJECIE ROWEROW
a może by tak Lidl zainteresował się, że jego klienci są nagminnie okradani? Brak kamer na stojaki rowerowe? A może ktoś jest zainteresowany, zeby nie było widać na nagraniach złodzieja?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Po co fantazjujesz i snujesz jakieś teorie spiskowe?

Przykre jest, że zginęły rowery (nie po raz pierwszy zresztą), ale najpierw to własciciele muszą zadbać, by zastać je po powrocie. Lidl pierwszy krok zrobił - jest do czego przypiąć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po jaką cholerę zostawiacie rowery bez odpowiednich zabezpieczeń a później lament. Wiadomo, że kradną to jeszcze złodziejom ułatwiacie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
a ja się pytam po jaką cholerę w ogóle zostawiać rowery bez opieki??? zwłaszcza że kolegów było dwóch... bez urazy ale za głupotę trzeba płacić!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Kryminalne Trójmiasto

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...

do góry