Widok

SKRADZIONO ROWER CENTRURION CROSS LINE 200

Rowery Kryminalne Trójmiasto Temat dostępny też na forum:
Witam

Skradziono mi rower Centurion model z 2012r. Nawet nie zdarzylam go splacic...

Numer ramy P11AAZ470032, rama 48cm, zakupiony w Gdyni w sklepie Cyklo w zeszlym roku. Dodatkowo dokupilam blotniki czarne.

Kradziez nastapila na osiedlu 4 pory roku w Gdansku w nocy miedzy 11/12.08.2013.

Oczywiscie nagroda za znalezienei roweru. Prosze o kontakt 798849648
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Odzyskanie kasy z lombardu nie powinno chyba być problemem, paserstwo w Polsce jest przestępstwem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak już rower odzyskany to musisz Kaśka w jakieś porządne zabezpieczenie zainwestować .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
no brawo !!!
ciekawe , na jakiej zasadzie ten gość z lombardu przyjął ten rower ;
taki " świeży" rower i bez papierów .
to jakiś niezły lombard jest .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Odzyskamy kasę. Wierzyłam, ze odzyskam rower i tak sie stało dzięki Tobie:) a teraz Ty uwierz, ze Lombard zapłaci:) zadzialamy i będzie ok:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie chcial znaleznego. Sam został oszukany kupując kradziona rzecz w Lombardzie. On pomógł mi teraz moja kolej.

Nie każdy myśli o kasie!
Rower został skradziony, ale uczciwy człowiek mi go oddał i teraz ja pomogę mu odzyskac kasę z Lombardu, bo tam tez był mój rower.

Zdziwicie sie ale ten chłopak nie chciał kasy to jest dopiero uczciwość:)

Jednak są ludzie dla których są wazniejsze rzeczy niż pieniądze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Witam Wszystkich! Kupiłem go w lombardzie 12.08.Jeździłem spokojnie ciesząc się z rowerku do momentu kiedy przeczytałem ogłoszenie Kasi .Wrócił tam gdzie powinien być .Być okradzionym to marne uczucie.Kasy pewnie nie odzyskam -jest taka opcja. Mogę spojrzeć sobie w oczy i to jest dla mnie ważne.Pozdrawiam:-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
To jednak rower nie został skradziony , lecz tylko się zgubił ?
Super ,że rowerek odzyskany . Pewnie nagroda też była nie mała :) ten kto oddał rower super człowiek i na pewno ucieszyło go znaleźne

Odzyskany!!!!! Centurion jest znowu w mich rękach:) jesteś WIELKI

Dzięki za bycie dobrym, uczciwym człowiekiem:)
Przejrzec serwisy aukcyjne na okoliczność całego roweru, lub części. Wybrać się w niedzielę na giełdę w Pruszczu /?/. Może zapytać jakiegoś miejscowego cwaniaka gdzie i za ile znaleźć swój rower.

Policja coś zdziała jak przypadkiem trafi na ten rower. Nikt go nie będzie szukał.
A macie jakiś pomysł na szukanie? Co moznaby zrobić żeby mieć poczucie, ze zrobiło sie wszystko aby odnaleźć rower.

Policję już zaliczylam. Nie miałam ze sobą zdjęcia roweru, ale jak powiedziałam ze doniose, bo to może pomoc to policjant powiedział, ze nie ma takiej potrzeby. jakby miala przy sobie to ok ,a tak to nie.pytanie czy jest monitoring na osiedlu odpowiedziałam, ze dzwonilam do wspólnoty i akurat na moim budynku nie ma. Zapytałam czy to ja mam dalej sie dowiadywac o monitoring. Dostałam odp: Jak Pani woli. Kserowal jakieś dokumenty, idiota, a nie skierował papieru gdzie jest napisana wartość roweru. Musiałam go w tym wesprzeć delikatnie mówiąc.

Idioci Policjanci!!!! Skoro do was już sie pofatygowalam to chce żebyście sie zajęli ta sprawa. Paranoja.
Jak rower będzie za 500 zl to jaki biker to kupi? Nawet jesli bedzie za 2000 zl to niekoniecznie biker go kupi tylko cwok jakis.
No tak Kasiu , teraz już wiesz jak zabezpieczyć następny rower.
Szkoda tylko, że ta wiedza tyle kosztuje ;)
Jedna kwestia, że kradną.
Druga, ze ktoś te kradzione rowery/części kupuje. Po prostu musimy oduczyć się kupna "okazyjnych" rowerków na bazarze czy w serwisach aukcyjnych. Przekażmy tę ideę dalej.

Kompletny laik nie kupuje do jeżdżenie do szkoły czy pracy roweru za 2k. Ten skradziony rower kupi biker.

Tak jak niewielu już kupuje samochodowego radia spod pazuchy z wiszącymi kablami, tak musimy się odzwyczaić od "okazji" Następna okazja to może być Twój rower.
teraz mysle zeby miec w rowerze nadajnik GPS, ale to przy kolejnym rowerze. tak, tak Polak madry po szkodzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
droższych rowerów po prostu się nigdzie nie zostawia ;
starego grata to można , ale coś bardziej cennego na pewno nie .
co do Kasi to faktycznie przykro _ niezbyt miło jest spłacać coś , czego już się nie ma .
3maj się dziewczyno .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

racja

Aśka, masz rację ale tak czy siak warto zabezpieczyć swoją własność ; na tyle, ile można .
Nie rozumiem dlaczego tych chwastów społecznych jeszcze nie wypleniono. Wystarczy zastawić pułapkę - drogi niezabezpieczony rower, z ukrytym nadajnikiem GPS aby gładko poprowadził do dziupli. Można też rower obserwować z odległości, np. z któregoś piętra w bloku. Na wyposażeniu dobry aparat z obiektywem typu luneta aby cyknąć złodziejowi parę zdjęć. Gdy widzimy na mapie gps że rower się zatrzymał na czyjejś posesji, telefon do policji i 1 szkodnika mniej.
Nie dodalam zdjecia roweru, ale podaje link do strony.

http://cyklo.pl/pl,prod,cross_line_200___2012_,13,,62.html

Dodatkowo zainstalowalam sobie blotniki czarne aluminiowe.

HELP ME!
do góry