Widok
SKRADZIONY ROWER MERIDA
Dziś między 12:00 a 13:00 skradziono mi rower spod nowego gmachu ETI na Politechnice Gdańskiej.
Cechy charakterystyczne:
-czerwono czarna rama: Merida Kalahari 570 22"
-amortyzator: ROCK SHOX PIKE 426
-siodełko: DaBomb szaro czarne
-koła na obręczach: Sun Rhino Lite XL (tył) , Mavic XM 321 (przód).
-opony: Shwalbe Fat Albert (tył), Maxiss Minion DH (przód)
-piasta przód: Reborn
-przerzutka tył: s**** X-7
-Gripy: s**** X-7
-platformowe pedały
Zdjęcie:
http://eros.vlo.gda.pl/~mrkaktus/TEMP/SNB10421.JPG
Był on przypięty specjalnym łańcuchem z metalową łuska i dodatkowo gumą/plastikiem przezroczystym na tym (zapięcie za 50zl z wysepki). W tym przedziale czasowym z jakiegoś powodu było wyłączone nagrywanie z kamer tego gmachu, a "ochroniarz", siwy dziadek siedział i czytał gazetę.
Zapięcie nigdzie nie leżało przecięte więc pewnie złodziej wcześniej wybadał sprawę i miał klucz ;/.
Jeżeli zobaczylibyście gdzieś taki rower dajcie znać.
kuktus@gmail.com
Cechy charakterystyczne:
-czerwono czarna rama: Merida Kalahari 570 22"
-amortyzator: ROCK SHOX PIKE 426
-siodełko: DaBomb szaro czarne
-koła na obręczach: Sun Rhino Lite XL (tył) , Mavic XM 321 (przód).
-opony: Shwalbe Fat Albert (tył), Maxiss Minion DH (przód)
-piasta przód: Reborn
-przerzutka tył: s**** X-7
-Gripy: s**** X-7
-platformowe pedały
Zdjęcie:
http://eros.vlo.gda.pl/~mrkaktus/TEMP/SNB10421.JPG
Był on przypięty specjalnym łańcuchem z metalową łuska i dodatkowo gumą/plastikiem przezroczystym na tym (zapięcie za 50zl z wysepki). W tym przedziale czasowym z jakiegoś powodu było wyłączone nagrywanie z kamer tego gmachu, a "ochroniarz", siwy dziadek siedział i czytał gazetę.
Zapięcie nigdzie nie leżało przecięte więc pewnie złodziej wcześniej wybadał sprawę i miał klucz ;/.
Jeżeli zobaczylibyście gdzieś taki rower dajcie znać.
kuktus@gmail.com
a wtedy opis zlodzieja: "facet na rowerze z pelargonią na głowie" od razu by go mieli...wkoncu wielu nie jezdzi z bukietem na czuprynie.
Do do meridy to na pewno ten siwy dziadek ukradł i udaje glupa teraz....radzilbym z niego wydusic to i owo...bo kto by wylaczyl kamere w chwili nikczemnej kradziezy??
P.S. jesli chesz od poczatku skladac rower to ja Tobie z miłą chęcia sprzedam PIKE'a i pare dupereli... albo cały rower. hm?
Do do meridy to na pewno ten siwy dziadek ukradł i udaje glupa teraz....radzilbym z niego wydusic to i owo...bo kto by wylaczyl kamere w chwili nikczemnej kradziezy??
P.S. jesli chesz od poczatku skladac rower to ja Tobie z miłą chęcia sprzedam PIKE'a i pare dupereli... albo cały rower. hm?
Niekompetentny Laik napisał(a):
>U nas nikt nie wyda na
> zamek 3 stów albo więcej.
Jakbym miał, to bym wydał. Niestety nie miałem i zapłaciłem 129 za U-Lock'a.
Brat wydał 200 za lepszego.
Też mogłem kupić ten lepszy, ale wolałem złożyć gorszy rower na miasto niż ryzykować utratę jedynego roweru.
Fakt że nie widziałem NY w akcji, u nas niestety królują linki.
>U nas nikt nie wyda na
> zamek 3 stów albo więcej.
Jakbym miał, to bym wydał. Niestety nie miałem i zapłaciłem 129 za U-Lock'a.
Brat wydał 200 za lepszego.
Też mogłem kupić ten lepszy, ale wolałem złożyć gorszy rower na miasto niż ryzykować utratę jedynego roweru.
Fakt że nie widziałem NY w akcji, u nas niestety królują linki.
cena za rower >2 tyś zł to i blokada za 300-400 zł to chyba nie jest droga ?! A co dopiero rower za 4000 zł jakich wiele !
wiem że się czasami żałuje złotówki na różncy wody mineralnej vs. wody źródlanej ale mieć rower a nie mieć to jest różnica.
Zresztą co by tu nie gadać ... nawet rower za 500 zł (drugi rower do jazdy na zakupy) i blokada za ... 500 zł to chyba też nie jest dziwactwo.
Jeśli ktoś uważa że jest to niech kupuje "robocze" rowery co tydzień i później policzy czy było warto oszczędzać.
wiem że się czasami żałuje złotówki na różncy wody mineralnej vs. wody źródlanej ale mieć rower a nie mieć to jest różnica.
Zresztą co by tu nie gadać ... nawet rower za 500 zł (drugi rower do jazdy na zakupy) i blokada za ... 500 zł to chyba też nie jest dziwactwo.
Jeśli ktoś uważa że jest to niech kupuje "robocze" rowery co tydzień i później policzy czy było warto oszczędzać.
A poza tym co to za przyjemnosc jechac na jakims szicie z tesko. Mozna sobie zlozyc rowerek na starym alivio i stx rc i jakims uzywanym szpeju z allegro (za 100 zl kupilem alu rame kettlera made in germany) i rowerek chodzi jak ta lala. Do tego mam ulocka za 120 zl i smigam po miescie bez wiekszego stresu.
to jestescie w błedzie ja wydałem 350 zeta naza zapiecia 300zeta na najlepszego uloka jaki jest dla rowerów i 50zeta na mocna linke dodatkowo stawiam rower miejscach gdzie złodzieje rowerów nieszukaja czyli pod klatka,polibudą czy centrum handlowym.Pamietajcie ze na parkingu strzezonym tez mozna postawic rower i czesto jest za uprzejmoscia zadamo.
powstaja tez latem niestety głuwnie ale moze beda i całoroczne prakingi dla rowerów strzezone.
powstaja tez latem niestety głuwnie ale moze beda i całoroczne prakingi dla rowerów strzezone.