Widok

SMRÓD W KOWALACH??

Mam zamiar przeprowadzic sie na Kowale z drugiego konca Polski,ale doszły mnie słuchy,że tam strasznie smierdzi z pobliskiego wysypiska:(( Czy ktos moze mi napisac jaka jest prawda i jak sie mieszka na tym osiedl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mieszakam tam ponad 10 lat - nic nie śmierdzi :-) głupoty gadają ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
heh zalzey jak wiatr zawieje doslownie. zalzey ktora czesc na zachodniej od obwodnicy czasem niezle daje ale osiedle olimp juz nie chociaz tam wilgoc w domach stoi9budowane na terenach podmoklych bylo)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na szczęście na osiedlu (na wschód od SWiętokrzyskiej) bardzo rzadko dolatują zapachy z wysypiska. Tak naprawde to jak chcesz uniknąc zapachów to jedynie Gdynia lub Sopot a w Gdańsku Jelitkowo, Zabianka

Pas nadmorski Brzeżno, Nowy Port oraz bliższe Orunia, Orunia Grn to fetor z Lotosu, oczyszczalni Wschód i słynnej hałdy fosforanów
Południowy-południowy zachód czyli Morena, Chełm do Wrzeszcza to wysypisko. Kokoszki i Wiszące Ogrody to z kolei przyszłe sąsiedztwo... Celulozy.

Kowale i Nowy Horyzont to relatywnie jedne z milszych okolic do mieszkania w Gdańsku/okolicach. Sensowna jest jeszcze Osowa no i Jelitkowo. To ostatnie pod warunkiem że pracujesz w domu (ciężko wyjechac i dojechac gdziekolwiek z rana)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
ZAMIERZAM KUPIC MIESZKANIE NA PArterze z ogrodkiem na os. Olimp - czy wiecie cos o tym ze bylo to budowane na terenach podmoklych i czy jest tam wilgoc w mieszkaniach? bede bardzo wdzieczna za odp ( mam dzieci i ich tez wole nie narazac)
wilgoć nie większa niż na innych osiedlach - mieszkam na parterze , ogródek mam - już 6 lat , nie mogę narzekać ..fakt były tu kiedyś tereny podmokłe ale ja tego jakoś specjalnie nie odczuwam
tylko czsami nie kupuj na Olimpie na ul.Zeusa tam jest ostra afera z odbiorem mieszkan ludzie czekaja ponad rok a nastepny blok nie zapowiada sie lepiej ....uwazaj ..ostatnio była afera była w lokalnej gazecie DB.JA natomiast mieszkam na OSIEDLU NOWY HORYZONT nie daleko kowal ale ciut blizej oruni...osiedle tez blisko obwodnicy,fajnie zagospodarowane na osiedlu jest sklep,apteka,sklep zoo,kwiaciarnia,kosmetyczka, fryzjer,stomatolog,przedszkole ,klub sportowy,korty tenisowe,myjnia reczna ,poczta,i inne.polecam tego developera ..oddaje mieszkania w terminie co do dnia i godziny,,,,mam tu wielu znajomych i nikt nie mial nie milych niespodzialnek.Raczej zapoachow z wysypiska nie czuc.....
mieszkam na Heliosa i też mi przeszkadza smród........
A jak z zapachem na osiedlu domków arkadia park i okolice ulicy sadowej? Proszę o opinię
do góry