Widok

SPD obustronne czy jednostronne?

Przymierzam sie do kupna pedałów SPD, ale zastanawiam się czy lepiej kupić obustronne SPD, czy jednostronne SPD z drugą stroną platformą przystosowaną do jazdy w zwyklych butach. Czy ktoś ma jednostronne SPD + platforma i moze powiedzieć jak sie mu sprawują

Z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesc kiedys kupilem sobie pedaly z jednostronnym spd bo myslalem ze bede jezdzil czasem w normalnych butach. Teraz zaluje bo uzywam tylko strony z spd. a strona z platforma mi tylkko przeszkadza w znalezieniu wpiecia. Gdybym mial teraz kupowac pedaly napewno kupil bym z obustronnym spd. pozdrawiam
koniecznie kup ale CZTEROSTRONNE (no ubijaki kup)

czekamy na wejscie pedalów sześciostronnych :D
te jedno stronnne do gujano pasuja chyba do jednego modelu butów ( mowie o shimano) ale jest znacznie lzejsze poza tym od biedy tez mozna na nich jezdzic w zwyklych butach
jak cos moge sprzedac nakladki do pedalów shimano spd. takie cos zeby uzywac zwyklego buta dla mniej zorientowanych:D:D:D:D
Najrozsądniej będzie gdy kupisz po prostu pedały SPD obustronne (np. Shimano PD-M520 lub PD-M540) i do tego nakładki (platformy), pozwalające - kiedy jest taka potrzeba - jechać w zwykłym obuwiu. Koszt takiej platformy (kompletu) to 25,-zł.
pssst oddam za dyszke ;)
możesz oddać nawet za darmo...

shimano deore lx spd PD-M 324 X

Wiem, że można nakładać na SPD nakładki, ale wedlug mnie (teoretycznie) jest lepiej kupić pedały np. shimano deore lx spd PD-M 324 XT (z jednej strony SPD, a z drugiej zwykły pedał). Czy ktoś śmiga na takich pedałach? Jak mu się sprawdzają?
wypinają sie dobrze. bloto mi tez ich nie blokuje. ciężko znalezc wpiecie. jak juz wczesniej piasalem NIE polecam.

do dona

dzięki za poradę!

Inne tematy z forum Rowery

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry