Widok

STARE UBRANIA - gdzie i komu oddać?

Moda i uroda Temat dostępny też na forum:
Czesc ! Czy wiecie moze gdzie lub komu mogłabym oddać stare ubrania ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

od ponad 30lat zajmuję się pomocą samotnym matkom i rodzinom wielodzietnym...moje otoczenie,,sasiedzi, współpracownicy wiedzą o tym a ja szukam ludzi potrzebujących i zawożę im te rzeczy ..bywają meble, całe wyposażenia mieszkania, odzież, żywność....ludzie oddają wszystko i ludzie potrzebują wszystkiego .....podpowiem Wam...koscioły gdzie jest akcja charytatywna, domy pomocy dla osób samotnych , wykluczonych... ja znalazłam na stronie -ośrodki pomocy w trójmieście...jest ich pełno....a zdaża mi się powstrzymywać ludzi przed wyrzucaniem rzeczy do kontenerów...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Blondynka czy brunetka to tez czlowiek a ty kim jestes
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nigdy nie wyrzucam rzeczy, tylko jeśli są juz naprawdę zniszczone i nie nadają się do użytku. Ubrania zawsze oddają, ostatnio zdecydowałam na Pomaganie przez ubranie, książki do biblioteki, a inne rzeczy znajomym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz wystawić informację o tym w internecie. Najlepiej na lokalnych forach, jak to w sumie.

Ja zwykle wrzucam je do tych specjalnych kontenerów na odzież. Nie mam czasu robić zdjęć, wrzucać na strony, a potem jeszcze biegać na pocztę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie zniszczone rzeczy które mogą kogos zadowolić sprawa pilna gdzie oddac oprócz PCK na terenie Rypina

Na de Gaulla we Wrzeszczu jest taki punkt prowadzony przez Fundację, działa na zasadzie sklepu z odzieżą używaną. Zyski ida chyba na posiłki dla dzieci, o ile dobrze pamiętam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można ich się pozbyć na OLX.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kilka razy natknęłam się w Internecie na akcję Pomaganie przez ubranie. Chyba właśnie dla niej oddam niepotrzebne ubrania. Brał ktoś udział ostatnio?

Na olx nie polecam. Kiedyś oddałam całą torbę ubrań po Córce za darmo niby potrzebujacej Pani a po paru dniach sama wystawiła moje ubrania na sprzedaż.

Witam czy ma pani jakies ciychy do odania damskie

Czy ma pani jeszcze ciuchy do odania
Witam potszebuje ciuchuw damskich

To dalej działa?
Chciałabym pomóc...

Mozesz wystawic na trojmiejskich grupach albo np. wrzucic do kontenera PCK. Przynajmniej my mam taki na ulicy :P

Janka napisz do mnie mi sie wszystkiego pszyda

W jakim rozmiarze?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak potszebuje ciuchuw dalej jest podany muj nr prosze mi napisac

S M L

S m
do góry