Widok

Stokke xplory - pomoc dla fanek i niezdecydowanych :)))

Witam wszystkich zainteresowanych wózkami stokke:)
poczytałam trochę na forum i widzę,że brak jest konkretnych info na temat tego wózka:( chętnie pomogę, doradzę i odpowiem na wasze pytania :) użytkuje stokke od ponad dwóch lat i nie zamieniłabym go na żaden inny więc może komuś pomogę przy wyborze.

zapraszam również inne użytkowniczki do wklejania zdjęć swoich stokke!!!

image

image

image

pozdrawiam i zapraszam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monika na 100% będzie to wózek wraz z tapicerką. Samych tapicerek jak na razie w Polsce nie sprzedają można trafić na angielskim Ebayu ale cena oscyluje w granicach 1000-1200zł
W spacerówce jest wkładka redukująca dla niemowląt nie mniej jednak ja bym noworodka w niej za szybko nie woziła. Jest to siedzisko kubełkowe. Gondola sprawdza się jednak super :)
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki Agus za odpowiedz :) strona ebay to ebay.uk? wlasnie sie zastanawiam nad gondola ale z drugiej strony czy jest sens placic za nia na 2-3miesiace?? widzialam ze woza dziewczyny odrazu w spacerowkach nawet kubelkowych tyle ze nie ma tam dziecko zupelnie na plasko tylko tak jak w foteliku samochodowym ale za to fotelik samochodowy besafe stokke rozklada sie na plasko zupelnie i mozna by bylo w pierwszych miesiacach wozic w nim noworodka... a czy orientujesz sie Agusia jak to jest z siedziskiem stokka w aucie? slyszalam ze mozna go stosowac jako fotelik w aucie czy to prawda???
Monika nie nie prawda nie ma możliwości mocowania tego siedziska w aucie, pierwszy raz o tym słyszę. Ja gondolę użytkuję prawie trzy miesiące, na razie młoda jeszcze w śpiworku i kombinezonie i ma jeszcze sporo miejsca. Myślę,że do maja spokojnie pojeździ. Co do fotelika ja mam Maxi Cosi szkoda byłoby mi wydać tysiaka na fotelik do roku.
image
image

image
Gondola jest konieczna, wygodna dla malucha i służy mu do 6 mies.Co do ceny to gdy ja kupoeałam zestaw gondola+ spacerówka to różnica między nim a samą spacerówką była 300 zł czyli prawie nic przy cenie 3700zł, więc warto bez zastanowienia.Fotelik maxi cosi do 12 mies. jest najbezpieczniejszy wg. testów ma 5* więc polecam sama taki miałam i był super.
Ta nowa kolekcja na stronie stokke będzie w poniedziałek.Mój faworyt to różowy, ale mam już z nowej kolekcji beżowy, więc nie kupię drugiego żałuję.
dzieki dziewczyny za wszystkie informacje :) ja nie wiem jaki kolor nie moge sie zdecydowac bezowy granatowy czy rozowy ale moj maz stwierdzil ze rozowy nie bardzo... :((( szkoda ze te tapicerki sa takie drogie mozna by bylo czesto zmieniac a tak... 1000zl to duzo....mimo to wozek super...
pati wklej foto swojego stokka bezowego jaki masz palak? bo widze na filmach youtube a w sklepie inny palak w sklepie jest palak na zamek...a i spiworek kiedys byl taki kolorowy w srodku w koleczka a teraz widze ze jest gladki w srodku...szkoda...
wiecie ze pan w mama i ja mi odradzam stokka bo jak twierdzil dziecko szybko z niego wyrasta...a czytam ze wy dziewczyny mowicie ze dziecko dlugo z niego korzysta... juz sama nie wiem...
Ja kupowałam nowego beżowego stokke jak moja mała miała półtora roczku.Mam zamiar jeżdzić nim do trzech lat, w kwietniu córcia kończy 2 latka i bez problemu ma dużo miejsca, często śpi na spacerze i jest jej wygodnie.Mam do niego winter kit biały na zimę super sprawa polecam, zdjęcia umieściłam wcześniej.Kolor beżowy dla dziewczynki sprawdza się super, polecam.Kupowałam w mama i ja.W 4kids jest lepiej bo dają extra gratisy,np. śpiwór zimowy, ale za póżno na to wpadłam. Myślałam żeby sprzedać beżowy zestaw( gondola nowa nie używana) i kupić różowy ale ...jeszcze na 100% nie wiem.
Monika moja córka jeździła w Stokke do zeszłego roku do kwietnia więc miała nieco ponad 3 lata. Doskonale się mieściła i to w śpiworku. Nie bardzo wiem dlaczego sprzedawca tak mówił ale ja jako użytkowniczka się z tym nie zgodzę. Oczywiście jeśli dziecko jest słusznych rozmiarów to wiadomo ciężko o jakikolwiek wózek :)
Producent Stokke podaje wiek do 4 lat.
image
image

image
no wlasnie tez sie zdziwilam gdyz stokke i tak wydaje sie miec dosc wysokie oparcie...
ciekawa jestem czy w polskich sklepach bedzie dostepny ten kolor limitowany rozowy? i ciekawe w jakiej cenie...
jak bedzie cos wiedzialy dziewczyny to piszcie...:)
Monika na pewno będą w sklepie 4Kids, oni bardzo szybko maja wszelkie nowości. W Mama i Ja również ale pewnie po jednej sztuce na początek.
image
image

image
Dziewczyny ! co do wielkości siedziska - kupiłam stokke jak synek miał 20miesięcy , chciałam kupić spacerówkę dużo wcześniej jednak w sklepie też mi odradzano ,mówiono mi ze mutsy którego mam jest wygodniejszy większy itd... to prawda w jakiś sposób jest wygodniejszy , ale gdy się pojawiła okazja na stokke 2010 , zdecydowała się odrazu , pomyślałam ze gdyby mi się bardzo żle jeżdziło lub dla dziecka okazał by się mało wygodny to go sprzedam , ale okazał się naprawdę dobry jednak mutsy na długie spacery i zakupy był lepszy. kupiałam spacerówkę fioletową z nowej kolekcji , ze śpiworkiem , dodatkową torbą , kocykiem , z folią i moskitierą. za 2400zł -używany 3mies, jak nowy. Jedyna wadą dla mnie w stokke jest to ,ze jak jadę na zakupy i włożę wszystko do torby to nie mogę podjechać pod krawężnik i boję się że rączka mi się złamie jak naginam wózek.
Moja córka mając 2 latka już do spacerówki Mutsy się nie mieściła :(
image
image

image
Mój synek się spokojnie mieści , troszkę podnóżek jest krutki - ale udalo mi się sprzedać siedzisko z dodatkami na gwarancji za 450zł , gondolkę z dodatkami 310zł jeszcze stelaż się nie sprzedał. Mutsy był naprawdę wygodny tylko duży i ciężki. A jak się spisuje twój stokke?
Stokke z nowej limitowanej wersji będzie od połowy marca w UK,w mama i ja pewnie dużo póżniej i tylko na zamówienie indywidualne ,tak miałam jak kupowałam winter kit, w sklepie nie było żadnego w sprzedaży tylko na zamówienie.Na str. stokke ma być od poniedziałku, co do 4kids to nie wiem, ale zagraniczne sklepy internetowe mogą mieć i wtedy można zorientować się co do ceny.
Marika a dziękuję dobrze, wiadomo ma kilka minusów ale jestem mimo tego bardzo zadowolona :) Teraz jeździ w nim moja druga pociecha :)
image
image

image
Nova w przypadku winter kit to nie dziwię się, że było na zamówienie bo jest on pioruńsko drogi a wiem, że takie gadżety się nie sprzedają. Co do wózków w limitowanych kolorach na pewno będą dostępne w Mama i Ja jak tylko pojawią się na rynku :)
image
image

image
jeszcze nie ma koloru rozowego na stronie stokka... wiec nie wiem czy mam dzwonic do mama i ja zapytac o dostepnosc... ciekawe czy beda juz cos wiedziec...
Może być ciężko niestety, jak pytałam jakiś czas temu o board to nie mieli pojęcia, że takie coś istnieje choć na stronie było już jakiś czas :-D Nie sądzę żeby coś wiedzieli a już na pewno nie bedą wiedzieć kiedy będą mieli w sklepie. Lepiej skontaktować się z przedstawicielem Stokke na Polskę :)
image
image

image
agus a masz namiary na przedstawiciela stokka w polsce?

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

D C - ocena (3 odpowiedzi)

Najlepszy żłobek na Chełmie

Kursant Michał - ocena (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy talent połączony z wiedzą poparty doświadczeniem i umiejętnością przekazywania wiedzy...

do góry