Widok

Stokke xplory - pomoc dla fanek i niezdecydowanych :)))

Witam wszystkich zainteresowanych wózkami stokke:)
poczytałam trochę na forum i widzę,że brak jest konkretnych info na temat tego wózka:( chętnie pomogę, doradzę i odpowiem na wasze pytania :) użytkuje stokke od ponad dwóch lat i nie zamieniłabym go na żaden inny więc może komuś pomogę przy wyborze.

zapraszam również inne użytkowniczki do wklejania zdjęć swoich stokke!!!

image

image

image

pozdrawiam i zapraszam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam pytanie odnośnie składanych kół.dla nie to idealne rozwiązanie bo nie mamy windy w bloku,ale czy rzeczywiście mozna zjechać i wjechać bez problemu po schodach? czy wózek jest wtedy stabilny i nie ma ryzyka,że dziecko wypadnie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bez problemu wjedziesz i zjedziesz z kazdych schodow:) Wozek jest jak najbardziej stabilny i nie ma ryzyka ze dziecko wypadnie. Mieszkam na 2 pietrze i dla mnie to swietne rozwiazanie, zwlaszcza kiedy dziecko swoje wazy i np spi to jest to idealne rozwiazanie. Moja mala potrafi jeszcze dospac po spacerze, kiedy wczesniej mialam wozek MUTSY nawet nie bylo mowy o wciagnieciu wozka, tak aby dziecko sie nie obudzilo i abym nie miala mnostwa sincow na nogach:))))
Polecam patent swietny, sprawdza sie znakomicie:)
Dziękuję Inees:) Nie mam pojęcia, ale zapytam męża on będzie wiedział.

Dziewczyny zastanawiam się jeszcze nad profilowaną spacerówką. Czy możecie napisać swoje opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziekuję Agusia za odpowiedź :)))
śledzę od jakiegoś czasu akcje stokków na allegro i nie mogę się nadziwić-są tacy którzy chcą uzywany wózek sprzedać np.za 3600...jak nowy kosztuje 4000.chyba szukaja naiwniaków :)))
dziewczyny chyba będę musiała sprzedać swojego Stokka ktoś był chyba zainteresowany przyjechał drugi wozek myślałam ze zostawię dwa ale raczej nie dam rady
nicolas
ja jestem zainteresowana!!!!!!!!!
szczegóły(kolor, cenę, co chcesz dokładnie sprzedać) przeslij prosze na maila dziuba-23@o2.pl
z góry dzięki
i do gory!!!!
napisałam na maila ale wrocił zpowrotem! potem wyślę jeszcze raz wrazie czego podaję tel. 0691405045
nicolas
Ja tez jestem posiadaczka stokke i nie zmaieniłabym go na zaden inny. I tez spotkałam sie z krytyką i głownie zarzutami ze to szpan i w ogole. Mysle ze wiele osób nawet jak jest zainteresowana to cena jest barierą nie do przeskoczenia i wtedy frustrację wyładowuąją na tych co po porostu weszli do sklepu i kupili - taka to juz jest polska mentalność i zawiść. Zamiast sie zastanowić co zrobic zeby mieć lepiej obgadać czy krytykować :)

Oczywiscie nie pije tu do tych którym naprawdę sie nie podoba bo kazdy ma swój gust ale ja spotkałam sie na wielu forach z czysta zawiścią i to tylko ze zględu na kasę - bo przecież wózek nie powinien tyle kosztować.

Ja jestem zachwycona Stokke i tez moge polecić z czystym sumieniem bo tak zwrotnego i lekkiego wózka - zwlaszcza głebokiego nie widziałam. Amortyzacja tez moim zdaniem nie jest zła :)
Witam!
Kupiłam stokkera i zastanawiam się czy Wam ten wózek skrzypi?? Zwróciłam na to uwagę dopiero w domu - nie wiem, co z tym zrobić... Może należy go trochę naoliwić, ale to wózek, który dopiero, co przywieźliśmy do domu:( No chyba, że tak ma być
Hej:)
Zwróć uwagę czy skrzypienie wydobywa się z pomiędzy półki na torbę z zakupami i łaczenia z aluminiową rurą. Tam gdzie stykają sie te 2 elementy może występować luz i właśnie wtedy aluminium ociera się o plastkik, jeśli to u Ciebie też w tym miejscu:) Miałam dokładnie taka samą sytuację i wymieniłam wózek na nowy.
Ja wprawdzie jestem zdecydowana na wózek, kupujemy w lipcu. Tylko pozostała jedna kwestia - kolor. Pododa mi się kolor żółty i kremowy, ale te - wiadomo są brudzące.
Czy zdjęcie (do prania) a później założenie całej tapicerki to duży problem ?
Kupujemy na odległość (z tego co wiem w Częstochowie nie ma sklepu, więc zamawiamy w 4-kids), rozważam jeszcze kolor oliwkowy. Może ktoś widział go w realu ? Czy jest równie "ciemny i smutny", jak na zdjęciach na stronie stokke ?
Jeszcze jedno pytanko do Agusi. W jaki sposób składa się kółka do wciągania wózka po schodach.
Pozdrawiam
P.S.
bardzo fajny wątek :)
Hej:)

Co do koloru miałam kremową tapicerkę na lato ale niestety brudząca jak cholera:) Sprzedałam! Żółty fajny, bardzo wesoły ale pewnie też często będzie trzeba prać:( Nie wiem jak z zakupem bo jest na zamówienie, czy oczekiwanie nie jest zbyt długie:(
Zdjęcie tapicerki to nie jest duży problem kilka razy zdejmiesz a wejdziesz w wprawe:) Jedynie co to problem jest z wyjmowaniem tylnej kieszonki trezba użyć mega siły:( A i bardzo ważne tapicerke mozna prać razem z budka ale bez wirowania gdyż elementy plastikowe w budce się ścieraja i wygląda to bardzo kiepsko. Zielony jak dla mnie za smutny, chyba najmniej mi sie podoba ze wszystkich kolorów ale to tylko moje zdanie.
W tej chwili mam 2 tapicerki pomarańczową i turkus.

Co do składania kółek to poniżej rączki mniej więcej na wysokości ok 30 cm w dół jest taki biały mały uchwyt trzeba go pociągnąć do momentu charakterystycznego kliknięcia i nogą "kopnąć" w białą listewkę pomiędzy tylnymi kółkami i wózek łatwo się składa. Dokładnie robi sie to samo kiedy składamy wózek np. do bagażnika samochodu + jeszcze obniżamy rączkę :)

Mam nadzięję że jakoś wytłumaczyłam na pewno dostaniecie instukcje w której wszystko jest doś prosto wytłumaczone:)

Pozdrawiam
Dzięki za pomoc, chyba jednak zostanę przy tym żółtym. Zielony za smutny :(
Z terminami w Krakowie nie jest tak tragicznie, pytałam dziś - czekanie na "żółtą wersję"trwa 3 tygodnie, dzidziuś będzie w sierpniu więć akurat :)
Pozdrawiam
To super:) To życzę miłego użytkowania, no i wpadaj tu do nas :)
Agusia dokładnie skrzypienie wydobywa się z miejsca gdzie łączą się plastik z rurą. Co dokładnie mówiłaś reklamując swój wózek? I jak umotywowałaś reklamację? Tylko mówiłaś o skrzypieniu czy coś jeszcze

Bardzo dziękuję Agnieszko za odpwowiedź!
Pojechałam i powiedziałam że skrzypi:) Jeśli jeszcze nie zdążyliście użyć Waszego Stokke to powinni wam wymienić na nowy. Powiedzcie że wózek został w domu sprawdzony i że nie wyrażacie zgody na naprawę. Jeśli jednak już sie nim wybraliście na spacer to będą próbowali sami naprawiać:) Trawa to podobno 1 dzień:)
AGUSIA - nie korzystaliśmy z wózka ponieważ nie mamy jeszcze dziecka. Wózek kupiliśmy już teraz, bo b. się opłacało, mieliśmy dobrą cenę.

Podjedzie mąż z nim jutro. Z Twojego postu wyżej wynika, że sami nie korzystaliście z wózka skoro otrzymaliście nowy a nie naprawiony.

Dobrze przynajmniej, że wiem, iz to skrzypienei to wada!
ja tez sie zdeycdowałam na ten wozek - po ile go kupowaliscie?
Tak, bo dokładnie jak ty też się w domu zorientowałam że skrzypi. Rozmawiałam z Panem który, zajmuje sie tą firma i mówił że też naprawiali takie wady i trwało to jeden dzień:) Czyli to jakaś wada fabryczna musi być. Jest tam facet który jest rzeczowy i konkretny nie powinni robić problemów z wymianą:)
do góry