Widok
Nie rozumiem tych ocen...
Wczoraj obejrzalem ten film w kinie. Przeczekalem az przejdzie booom i na spokojnie poszedlem do kina.
Wiec... Tematyka super, jak najbardziej aktualna, swietnia gra aktorow, wiele swietnych scen... Jednak, ogromne niedociagniecia w scenariuszu i z czasem bardzo irytujace wstawki animowane, czasem niezrozumniale. Zdecydowanie mozna bylo nakrecic lepszy film bo pomysl i zamierzenia scenarzysty/rezysera swietne. A tak, powstal film do obejrzenia na raz, lekko poruszajcy ale bez fajerwerkow. Po opiniach widac, moim zdaniem, jak niewiele polakom trzeba aby ich zadowolic. Dla mnie slaba szostka na dziesiec. Pozdrawiam
Wiec... Tematyka super, jak najbardziej aktualna, swietnia gra aktorow, wiele swietnych scen... Jednak, ogromne niedociagniecia w scenariuszu i z czasem bardzo irytujace wstawki animowane, czasem niezrozumniale. Zdecydowanie mozna bylo nakrecic lepszy film bo pomysl i zamierzenia scenarzysty/rezysera swietne. A tak, powstal film do obejrzenia na raz, lekko poruszajcy ale bez fajerwerkow. Po opiniach widac, moim zdaniem, jak niewiele polakom trzeba aby ich zadowolic. Dla mnie slaba szostka na dziesiec. Pozdrawiam
Czas na refleksję...
Film zdecydowanie daje do myślenia, jeszcze długo po jego projekcji nie pozwala o sobie zapomnieć... Obok ten produkcji i tematyki, w niej poruszonej po prostu nie można przejść obojętnie... Trzeba zatrzymać się, zastanowić i wyciągnąć wnioski... Należy sobie zadać pytanie, co w życiu jest ważne, najważniejsze, a co nie zasługuje na to, aby poświęcać temu tak wiele czasu, uwagi, energii... Ważna jest rodzina, ludzie, wzajemne relacje i o tym trzeba pamiętać, zanim będzie za późno... Ku przestrodze...
Bardzo dobry film
Niejednemu rodzicowi zaleciłabym jako "obowiązkowy", szczególnie tym , którzy myślą że pieniędzmi wyrównają i wynagrodzą dziecku brak czasu i zainteresowania jego życiem .. . Czasami warto zrobić coś więcej niż zapytać "jak leci , co w szkole ". Film bardzo "na czasie " i dający do myślenia. Polecam !
Dla mnie najlepszy polski film od... hmm, bardzo dawna
ostatni kt tak mi sie podobał to "Dzień Swira" -choć dopiero za drugim razem.
Na "Salę samobójców" szedłem praktycznie nic nie wiedząc o filmie - poza krótkim wywiadem z reżyserem/scenarzystą - i jak dla mnie rewelacyjny, autentyczny, niewydumany, bez "jandowsko-wajdowskich" wtrętów a jednak mocny psychologiczny obraz. Świetny.
Na "Salę samobójców" szedłem praktycznie nic nie wiedząc o filmie - poza krótkim wywiadem z reżyserem/scenarzystą - i jak dla mnie rewelacyjny, autentyczny, niewydumany, bez "jandowsko-wajdowskich" wtrętów a jednak mocny psychologiczny obraz. Świetny.