Widok
Koniecznie trzeba zobaczyć.
Zgadzam się z opinią wszystkich osób, które gorąco polecały zobaczenie tego filmu. W historii naszej kinematografii było już parę b.dobrych filmów, które przeplatały w sobie tragizm z ironicznym uśmiechem w trakcie oglądania filmu. To jest film o naszym społeczeństwie. Niestety. I "sala samobójców" to nie tylko ci młodzi ludzie, którzy zostają sami, ze swoimi problemami. To wszyscy ci, którzy nie widzą ich. Nie widzą człowieka w tłumie. polecam.
Nie rozumiem zachwytów dookoła tego filmu, gdyż jest on po prostu...nudny. Sam pomysł dobry, ale problem polega na tym , że sceny ciągną się tak bardzo, że zacząłem szukać w kieszeni zapałek w celu podparcia sobie powiek. Do tego muzyka w tle okropnie muląca (oprócz momentów z klubów). Każdą z tych scen można by skrócić o połowę a i tak chciałoby się spać. To trochę jak w "Modzie na sukces", gdzie każdy dialog jest przerywany przydługimi momentami ciszy. Tam też reżyser szukał emocji - sorry ale czyich? bo na pewno nie normalnego widza. Rozumiem, że reżyser chciał zmusić widza do myślenia, ale na Boga - wyszło, że do spania! Ja naprawdę lubię ambitne kino, ale tutaj zdecydowanie nie wyszło. W trakcie seansu ludzie wychodzili z kina co przecież nie zdarza się często a tylko potwierdza, że film jest po prostu słaby. I nie chodzi o to, że film jest ciężki czy przygnębiający - powtórzę to raz jeszcze - on jest po prostu nudny. Zmotywowany pozytywnymi opiniami o filmie cały czas czekałem, aż akcja się rozkręci - niestety, nic z tego. Ponadto gra głównego bohatera pozostawia wiele do życzenia - chłopak w niby paranoi i rozpaczy a widać, że mimo woli się uśmiecha pod nosem. Wątpię, żeby tak miało być - on po prostu nie poradził sobie z rolą. Jedyny plus to p. Agata Kulesza w roli matki bananowego chłopca. Zdecydowanie odradzam, a zamiast negowania opinii proszę o kontrargumenty.
bez szału
Ja również poszłam na ten film kierując się ogromem pozytywnych komentarzy od znajomych i z internetu. Trochę się zawiodłam. Nie zgadzam się, że film był nudny. Sceny moim zdaniem nie były zbyt długie. Niemal wszyscy stwierdzają, że jest to obraz dający do myślenia, a dla mnie był miejscami absurdalny. Dziewczyna zamknięta 3 lata w pokoju, studniówka przy ogromie alkoholu, papierosów i rozmów o seksie, pocałunek z rzeźbą, stwierdzenie "Wstawiliśmy Ci nowe drzwi" po odebraniu syna ze szpitala psychiatrycznego i najśmieszniejsze- Filip Bobek, jako kochanek matki... Te sceny autentycznie mnie rozśmieszyły. Podsumowując, nie nudziłam się, ale nie był to film, który długo się pamięta. Najlepsze kreacje- Zdecydowanie Kulesza i Pieczyński.
film
Uwzam, ze ludzie ktorzy uwazaja ten film za denny i nudny, po prostu nie zrozumieli jego przeslania. Film ukazuje problemy dnia codziennego. Trudny okres dorastania bez wsparcia rodzicow, ktorzy mieli swoj "kociolek". Chlopak mial wszystko tak jak tam mowili "pelna dupe masz" a jednak... nie o to mu chodzilo. Czasami pieniadze to nie wszystko. Uwazam, ze ten film powinni puszczac w szkolach.
Od dawna nie widziałem tak dobrego filmu
Po prostu bardzo, bardzo dobry. Świetna fabuła, świetna gra aktorska, świetna reżyseria. Bardzo ciekawe, nowoczesne a zarazem wrażliwe przedstawienie problemu alienacji, ucieczki i poszukiwania milości. Film mocny, pozostaje długo w pamięci a właściwie w emocjach, wymaga przemyślenia... Acha, i żadnych dłużyzn tam nie ma.
Dla MÓZGU przydałoby się trochę nauki, żeby w przyszłości sieki nie było. Bardzo dobry film. Ktoś kto ma dorastające dziecko w domu powinien się na niego wybrać. Nie ważne, że nie ma z dzieckiem problemów, że nie ma problemów w rozmowie z nim. Wiele rzeczy w tym filmie jest takich, które ciężko poruszyć "normalnego" dnia, a po obejrzeniu filmu dyskusja i refleksje same cisną się na usta. Ku przestrodze dla każdego.
wbija w fotel a jest na to dore pytanie czm? Czm bo to film oparty na rzeczywistości bo każdy dzieciak siada przed kompem i może skończyć jak Dominik na początku luz ale potem nadzwyczajna akcja . polecam ten film jest słutaśny epciowy i cuż można więcej onim powiedzieć doskonały chcemy takich filmów wiecej!!!
Karcia ... ;***
Karcia ... ;***