Widok

Sami tworzycie korki.

Ludzie przestańcie narzekać na korki które sami tworzycie. Od wczoraj wszędzie było info o zamknięciu estakady. Trzeba było wsiąść do autobusu pojechać do pracyi byłoby luźniej na drogach . Po to zrobili bus pasy. Ja zostawiłam auto w garażu i bez nerwów dojechałam dopracy i z powrotem .
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo

Nie każdy potrafi myśleć jak Ty.
popieram tę opinię 89 nie zgadzam się z tą opinią 12

bujdy na resorach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ciekawe bo ja w autobusie już 1,5 h
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zazdroszczę że możesz dojechać do pracy komunikacją. Niestety nie ma autobusów i buspasów wzdłuż obwodnicy. Żeby dojechać z południa Gdańska do Gdyni musisz jechać 20 minut autobusem, 20 minut tramwajem i potem 40 minut SKM, często też jakimś autobusem w Gdyni. Więc nawet stojąc w korku na obwodnicy jest szybciej niż komunikacją.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ciekawe

Może masz autobus pod nosem i pracę też.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Autobusy całe zaladowane i również stoją po 3h w korku!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

człowiecze co ty gadasz

ciekawe i tak puściłaś się skrótem przez wiśniewskiego i estakadę? pitolenie bez sensu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie każdy ma ochotę jechać w cuchnących busach bez klimatyzacji i jeszcze może stać pół godziny, prędzej mi kaktus na ręce wyrośnie niż wsiądę w cuchnący ZTM
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Do Krakowa lecisz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dowalcie osiedli

Ludzie mają prawo jeździć czym chcą, samochodem tak samo jak komunikacją.
Za to co się dzieje odpowiadają władze Gdyni.
Betonują miasto, powstają nowe osiedla mieszkaniowe ,ale drogi już nie!
Nie ma dróg, a jedyne drogi po dzielnicach są w fatalnym stanie.
Wystarczy jeden wypadek na obwodnicy czy w środku miasta i wszystko stoi.
Wciskają buspasy, kontra bus pas na pograniczu Witomina i Chwarzna za tyle hajsu, praktycznie nie używany.
Zabierają ostatnie parkingi w mieście... Dramat.
Coraz gorzej mieszka się w Gdyni.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Taaaaa .

A jak jestem handlowcem i muszę jeździć po klientach to co ? Autobusami czy jak
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

XD

Wolę stać w korku godzinę niż jechać smierdzacym nagrzanym autobusem pełnym spoconych ludzi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dziękuje bardzo. Z Terminala promowego na Władysława IV jechałem równo 2h. Super zabawa. Wole jechać trzy godziny we własnym samochodzie niż w autobusie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

$$$

Brawo. Jest jeszcze szansa dla tego narodu. W końcu ktoś używa głowy do myślenia, zamiast do narzekania. Oby więcej osób myślało w ten sposób:-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

$$$

Świetnie. Twój wybór. Tylko nie narzekaj na korki i stój w nich, i swoim pachnącym autku :-)

Dwa węzłowe remonciki

Zależy gdzie kto pracuje i mieszka. Proponuję jechać autobusem 181 przez Sopot ok 16.00 .Cała Malczewskiego stała od Niepodległości do Wielkopolskiej. Przejazd autobusem 181 zajął bagatelka, do wjazdu na Karwiny zaledwie 1h 10 lub 1 h20 minut jak kto woli. Polecam rower lub na piechotę.
Jeśli Kwiatkowskiego miała być dzisiaj planowo zamknięta dla remontu dylatacji, to nie należało zawężać pasa obwodnicy. Tych dwóch remoncików jednocześnie nie da się zrobić
do góry