Widok
Sami tworzycie korki.
Ludzie przestańcie narzekać na korki które sami tworzycie. Od wczoraj wszędzie było info o zamknięciu estakady. Trzeba było wsiąść do autobusu pojechać do pracyi byłoby luźniej na drogach . Po to zrobili bus pasy. Ja zostawiłam auto w garażu i bez nerwów dojechałam dopracy i z powrotem .
więcej
więcej
Zazdroszczę że możesz dojechać do pracy komunikacją. Niestety nie ma autobusów i buspasów wzdłuż obwodnicy. Żeby dojechać z południa Gdańska do Gdyni musisz jechać 20 minut autobusem, 20 minut tramwajem i potem 40 minut SKM, często też jakimś autobusem w Gdyni. Więc nawet stojąc w korku na obwodnicy jest szybciej niż komunikacją.
Dowalcie osiedli
Ludzie mają prawo jeździć czym chcą, samochodem tak samo jak komunikacją.
Za to co się dzieje odpowiadają władze Gdyni.
Betonują miasto, powstają nowe osiedla mieszkaniowe ,ale drogi już nie!
Nie ma dróg, a jedyne drogi po dzielnicach są w fatalnym stanie.
Wystarczy jeden wypadek na obwodnicy czy w środku miasta i wszystko stoi.
Wciskają buspasy, kontra bus pas na pograniczu Witomina i Chwarzna za tyle hajsu, praktycznie nie używany.
Zabierają ostatnie parkingi w mieście... Dramat.
Coraz gorzej mieszka się w Gdyni.
Za to co się dzieje odpowiadają władze Gdyni.
Betonują miasto, powstają nowe osiedla mieszkaniowe ,ale drogi już nie!
Nie ma dróg, a jedyne drogi po dzielnicach są w fatalnym stanie.
Wystarczy jeden wypadek na obwodnicy czy w środku miasta i wszystko stoi.
Wciskają buspasy, kontra bus pas na pograniczu Witomina i Chwarzna za tyle hajsu, praktycznie nie używany.
Zabierają ostatnie parkingi w mieście... Dramat.
Coraz gorzej mieszka się w Gdyni.
Dwa węzłowe remonciki
Zależy gdzie kto pracuje i mieszka. Proponuję jechać autobusem 181 przez Sopot ok 16.00 .Cała Malczewskiego stała od Niepodległości do Wielkopolskiej. Przejazd autobusem 181 zajął bagatelka, do wjazdu na Karwiny zaledwie 1h 10 lub 1 h20 minut jak kto woli. Polecam rower lub na piechotę.
Jeśli Kwiatkowskiego miała być dzisiaj planowo zamknięta dla remontu dylatacji, to nie należało zawężać pasa obwodnicy. Tych dwóch remoncików jednocześnie nie da się zrobić
Jeśli Kwiatkowskiego miała być dzisiaj planowo zamknięta dla remontu dylatacji, to nie należało zawężać pasa obwodnicy. Tych dwóch remoncików jednocześnie nie da się zrobić