Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zachowajcie jakies proporcje,nie piszcie takich bzdur jakbyscie byli tacy sami jak te gnojki bez wyobrazni co skrzywdzily dla zartu niewinna istote.Bog ich osadzi,nie wyreczajcie Go.
Nienawisc to zly doradca.
Przypomnijcie sobie nauki Jezusa czy Jana Pawla II.
Satan mowi waszymi ustami kiedy piszecie grozby.
Nie latwo jest zyc kiedy w kolo dzieja sie takie rzeczy okropne co chwila.Trzeba jednak znalezc w sobie pomimo tego te dobroc ,pokore i milosc oraz przebaczenie.
Nie warto aby z powodu jednego zajscia tragicznego tyle ludzi stal osie niewolnikami strachu i nienawisci.
Badzicie pomcni dla innych ,dobrzy na codzien ,swieccie przykladem,nie odtracajcie ludzi potrzebujacych pomocy a apewno takie rzeczy beda sie wtedy zdarzaly bardzo zadko albo wcale.
Nikt nie ma prawa zabierac zycia innemu i nikt nie ma prawa go sobie odbierac.
Odwaga jest przewyciezanie w zyciu trudnosci i zycie na miare marzen.Umartiwanie sie i garesja to tchorzostwo ,tak najlatwiej,choc nie latwo z tym zyc.
Pomodlcie sie za dusze tej malej istoty ktora nie znalazla zadnego przyjaciela.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie bój sie

Ludzie działają tylko tzreba pewność mieć kto z nazwiska winien jest i znaleźć adres a to trwa :) Ale wykonalne jest:) NIe chodzi o zabicie, pobicie, czy inne tak zwane "groźby karalne" ale o ostracyzm społeczny (napiętnowanie) tych bydlaków

GDZIE BYł NAUCZYCIEL?!

nauczyciel ma rozwolnienie, wychodzi na 4, 5 minuty do łazienki, w tym czasie jeden z uczniów wyciąga nóz i wbija go w tułów kolegi z ławki. nauczyciel nie dopilnował.
"Mieszkam na tym samym osiedlu co Ania - miła, sympatyczna, pogodna dziewczyna. Nigdy ne wdawała się w żadne konflikty, zawsze pogodna! To naprawde potworna tragedia!!!" -co innego, gdyby była niemiła i złośliwa, prawda.

dokładnie bam

dzieciaki nie mając wzorów zachowują się jak tylko chcą, do tego część z nich nawet wiedząc, że robią źle nie postepuja inaczej, bo najczęsciej im się wszystko upieka, rodzice nie mają czasu na kontrolowanie każdego zachowania... a doba komputerow, gier i tv swoja drogą przeżera im mózgi

no hallo, panowie, mialo byc palowanie

a zostalo gadanie... gdzie ten lysy z bmw?? cos dzialacie ze taka cisza? bo ja wam dopinguje z calego serca. poddusic gnojkow skakanka :(

znieczulica

Masa opinii oburzających się na znieczulicę. Ale co młodzież widzi "na ulicy"? Jak postępują dorośli? Kilka lat temu byłam świadkiem szarpania straszej pani w tramwaju (wczesne popołudnie, tłum pasażerów, Wrzeszcz, przystanek przy "Rzemieślniku") przez nastoletnich bandziorów. Odważyłam się zwrócić uwagę. Pominę, jakie pogróżki wystosowano pod moim adresem; współpasażerowie jak jeden mąż odwrócili się od miejsca zdarzenia, zamilkli, odsunęli... Co miałam zrobić? Też zamilkłam.
Na wiosnę tego roku kilku łysoli próbowało obrobić pijaniutkiego staruszka w autobusie na wysokości Miałkiego Szlaku. Sytuacja identyczna - nikt nic "nie widzi". Przepchnęłam się do kierowcy i powiadomiłam go o sprawie. Przyhamował i przyjrzał im się w wewnętrznym lusterku. Wystarczyło - wyszli na najbliższym przystanku. Ale z drugiej strony, co byłoby gdyby zechcieli się na mnie zemścić?
I ostatnia, "zabawna" sytuacja: uroczyste awanse itp. Straży Miejskiej na Długim Targu. Dwóch nastolatków (a może mieli po 10 lat?) wykradło dyplom dzielnym stróżom i uciekało w stronę tunelu w pobliżu cukierni "WZ". Nikt poza mną nie wskazał drogi ich ucieczki...
Tymczasem mój własny mąż potępia moje zachowanie a teściowa nazywa je głupotą. Nie wspomnę o koleżankach z pracy, które były świadkami wszystkich tych zdarzeń i zachowywały się jak omawiana klasa. Czego oczekiwać od nastolatków, kiedy dojrzali ludzie dają im taki przykład?

sprawiedliwy i uczciwy nie znaczy inteligentny

Nie wspomnialem ani slowa o Sopocie w swojej wypowiedzi.. ale dla Ciebie byl to wystarczajacy powod, zeby nazwac mnie nienormalnym.

Mam gdzies co chce pani Hall, Giertych czy inne barany. Chce tylko surowego ukarania KAZDEJ zbrodni jaka ma miejsce w tym kraju. Nie ma dla mnie znaczenia czy zrobi to ktos z PO czy z PIS czy innej mniej lub bardziej sensownej partii. Jestem za eliminowaniem takiej patologii z naszego spoleczenstwa. Nie widze najmniejszego powodu, zeby zwyrodnialcy zyli wsrod nas nawet w pierdlu, nasze podatki, ktore ida na ich utrzymanie w pudle mozna wydac na mnostwo innych pozytecznych inicjatyw np na wzmozenie patroli o ktorych wspominasz!

Ta swoja kampanie wyborcza uprawiaj w domu i nie wjezdzaj tu z tymi durnowatymi tekstami na forum. Idz i przekaz te swoje wypociny rodzinie tej świetej pamięci dziewczyny. Na pewno bedzie to dla niej pocieszeniem co Ty sadzisz o PO i o zblizajacych sie wyborach.

pierdolone gamonie

takich malych gmojkow to tylko zabic.

do sprawiedliwy i uczciwy!

Nie pluj na PO bo niestety policja podlega pod ministra spraw wewnętrznych a jest nim człowiek PiSduchów. Natomiast dyrektor gimnazjum nr 2 jest również kandydatem PiSduchów więc j******* się deklem w lustro pomyśl i dopiero pisz na forum. Nie wpierdalaj polityki do tragedi bo to inne tematy

na miejscu matki chyba bym nie wytrzymała psychicznie widząc obok siebie dzieciaki, które w żaden sposób nie pomogły a wręcz uczestniczyły w upodleniu córki, co w nastepstwie doprowadziło do jej śmierci.. Gołymi rękami zaczęłabym dusić... Nie potrafię sobie nawet tego wyobrazić

dorosli

chcieli zachowac sie jak dorosli?
niech poniosa kare jak dorośli w takim przypadku..

MALI FRAJERZY!! PRZYWIĄZAĆ DO DREWA NA WYS. paru METRÓW, a pod nimi rozalic ognisko, i pojsc sobie!!.. SPALIC ZYWCEM!..

HH:
obecnosc "jej" klasy poza wybranymi osobami ktore ja ratowaly z opresji to naplucie posmiertne w twarz Ani.
Dyrektor niech tez pozostanie w domu jak i pani Hall, wiceprezydent Gdanska ds Oswiatowych. Zgnilizna i nic wiecej!

cała bandycka klaso 2f

łącznie z jej wychowawcą i dyrektorem szkoły nie ważcie się uczestniczyć w ostatniej drodze Ani nie zakpijcie po raz ostatni z NIEJ i nie sprawiajcie bólu RODZICOM i Rodzinie

zniesmaczony:

Sam jestes durnym prymitywem, ktory mnie bezczelnie obraza, wiec ci odpowiem tępaku na ten durny post.

Nie widzisz baranie, ze ja pisalem o tym co robia, a raczej czego nie robia urzednicy w Gdansku i Sopocie?

Z jakiej racji ta baba i dyrektor chca wyciszania sprawy?
Bo co? Bo oni tak chca?!!!
A spoleczenstwo nie chce wyciszania bo nie ma zadnego powodu by to robic!
Ludzie chca czuc sie bezpiecznie i dojsc prawdy, tak by w przyszlosci takie zdarzenie nie powtorzylo sie!
~
Oczywiste jest ze zblizaja sie wybory samorzadowe i politycy PO chca miec cholerny spokoj w miescie, a nie poczucie ze jest w nim zle wsrod wyborcow. To jest tak proste jak budowa cepa, co widac w wypowiedziach tych ludzi, wiec mnie nie denerwuj koles!

W samym centrum Sopotu, obok kamery video przy wjezdzie na parking Grandu banda dresiarzy zamordowala mlodego niewinnego czlowieka! Przeczysz faktom? Gdzie jest Policja w Sopocie, ktora bierze forse za bezpieczenstwo?

Bylem w tym parku setki razy - policji nigdy praktycznie nie ma, tylko czasem sie przejada co nie wplywa tam na sytuacje!

Bandy podpitych gowniarzy obok Zaru Tropikow latem, bojki i gorace 13stki podpite tam sie krecace. Gdzie jest policja by sie tym syfem zajac i zrobic porzadek?!!!!

Czy Sopot jest faktycznie taka wielka metropolia by nie bylo kilku etatow do patrolowania miasta po cywilu z telefonem komorkowym by wezwac wsparcie?

To co sie stalo w Sopocie to byla masakra i kazdy wie jak niebezpieczny jest Sopot rzadzony przez Karnowskiego. To jest moje zdanie i twierdze ze jesli masz inne zdanie co do bezpieczenstwa w Sopocie to jestes chyba nienormalny.

Smierc Ani to nie wzbudzanie sensacji tylko RZECZYWISTOSC i dyrektor oraz Hall powinnio zwyczajnie sie zamknac a nie takie rzeczy robic i mowic co denerwuje spoleczenstwo.

Życie w klasie..

Nie wiem, jak u was było, ale pamiętam jak to u mnie w jeszcze za czasów 8 letniej podstawówki były klimaty.

Od 5 klasy już można było dostać po mordzie - i to nie jakiś szturchańce tylko ostre wpier... Co się działo po szkole to przechodziło ludzki pojęcie.

Tutaj gówniarze mieli po 14 lat - czyli dawna 7 klasa. W mojej klasie było chłopaków koło 10-ciu, z czego paru osiłków, którym nikt nie podskakiwał. W tej klasie gimnazjum pewnie było podobnie. 5 kolesi, z których co jeden to "lepszy". Nikt nic nie zrobił...dlaczego? pewnie ze strachu przed obiciem mordy.

Teraz majac prawie 30-stke na karku mysle, ze bym cos na ich miejscu zrobił, cokolwiek! ale czy strach, by mnie nie sparaliżował? Tego nie wiem...

cala prawda

prawda jest taka ze mozemy sobie gadac ale nic tej dziewczynce zycia niewroci i musi sie stac jakas tragedia zebysmy otworzyli oczy?poprostu teraz jesli ktokolwiek z nas zobaczy jakis gowniarzy z piwem czy wyglupiajacyhc sie niech zwroci im chociaz uwage, moze to cos zmieni na lepsze pozbacmy sie tej znieczulicy

CHORE SPOLECZENSTWO

Przeciez od wychowania dzieci i budowania spoleczenstwa obywatelskiego wazniejsze sa szafy lesiaka

do anonimowego prostaka

Zygac mi sie chce jak widze Twoje komentarze, w ktorych mieszasz polityke z tym co sie stalo w tej szkole!. Co Twoim zdaniem ma PO wspolnego z tym dramatem w szkole??? Moze to PO wyhodowala tych rodzicow, ktorzy z kolei przywolali na ten swiat tych zwyrodnialcow??A moze tajni agenci WSI, ktorymi wycieraja sie kaczory?? A moze Twoj zapchany PIS-uarowym szambem mozg nie moze pojac o co tak naprawde tu chodzi. Gdyby Twoja corke ktos tak potraktowal to tez bys takie bzdury pisal???

no coz, zacznijmy najpierw sami zmieniac sie na lepsze

jesli choc troche chcemy ten swiat zmienic na lepsze: badzmi uwazni,kreujmy wzory,sami stawajmy sie osobami godnymi nasladowania a nie ze tylko opluwamy sie wzajemnie...

BRAK SLOW

BRAK SLOW!!!
do góry