Widok

Samochody jeżdżą buspasem przy dworcu

A policja nic sobie z tego nie robi
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie mogę, kierowca mnie wyprasza bo mówi że śmierdzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapłacono za farbę do Buspasa

500 zł. Faktura na okaziciela.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

1. A czy korek daje ci prawo jechać pod prąd, po chodniku lub torowisku? Nie? To czemu buspas ma być wyjątkiem?
2. Możesz zjechać za dworcem na Forum. Tam jest miejsce gdzie możesz się zatrzymać.
3. A czemu by nie? I tak auta stoją tam w korku, co za problem by zrobić dodatkowo przejście zsynchronizowane z resztą świateł? Poza tym, wolę korzystać z przejść nadziemnych niż śmierdzącego tunelu eu de menel.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie większe niż poprzednik

Czyli rozumiem że brak pokwitowania?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapłaciliśmy

Ale to nie znaczy że jest własnością prywatną.
Własność społeczna a indywidualna to dwie różne rzeczy. To że place składkę zdrowotną, nie znaczy że wszystkie szpitale i ochrona zdrowia jest moja własnością.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Policja ma na to wywalone

najważniejsze odwalić swoją "szychtę", dla proformy i statystyki wystawić parę "kwitów" za dosłowne błahostki ... i czekać fajrantu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Naprawdę?

A tak się cieszyliście towarzyszy jak spychali rowery na dedykowane pasy...
Podwójne standardy?
Czy może też tramwaj uzurpuje ci oas ruchu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

1. Bo jadąc buspusem nikomu nie robię krzywdy.
2. Trochę niewygodnie jak się ma kilka walizek ze sobą. Zalatuje zaściankiem.
3. Przejście naziemnie jest nieergonomiczne i zbędne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poprzednik nie plecie bzdur.

Wskazał tylko na fakty i zadał logiczne pytanie z nich wynikające...
Za to Ty... wymyślasz absurdalne i nielogiczne porównanie by uzasadnić nie wiadomo co...boś merytorycznie nie odniósł się do problemu. Zatem, faktem jest, iż pleciesz bzdury. Poprzednik nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

tunel

Jeśli chcę skręcić do tunelu pod centrum handlowym - a tym samym uniknąć stania w korku - to też nie mogę skrócić sobie tym pasem drogi? Niedawno na tym portalu czytałam, że kierowcy nie korzystają z tego cudownego skrótu więc generują się korki na remontowanym odcinku przy Locie. Jak mam z niego korzystać skoro najpierw mam stać w korku żeby do niego wjechać a potem w korku żeby wyjechać - to po co w ogóle tam wjeżdżać. Miasto zachęca do korzystania z niego ale jednocześnie w żaden sposób nie zmieniło ustawienia świateł na wylocie z niego tak był faktycznym ułatwieniem dla kierowców.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

1. Należałoby ułatwiać kierowca zycie i rozładowywać korki a nie je spiętrzać
2. Spod Forum do dworca troche jest kolego , szczegolnie jak sie spieszysz i masz torby , nalezaloby ulatwiac zycie mieszkancom.
3.Dwa przejscia kolo siebie to bzdura , zwiekszy korki tylko . A menelstwa w tunelu tam nie widzialem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie ma czegoś takiego jak własność społeczna.

Społeczeństwo nie ma zdolności prawnej, by móc być podmiotem prawa własności.
Skoro droga została zbudowana z pieniędzy wszystkich podatników to jest to ich współwłasność. Z
Zatem, jakim prawem, część współwłaścicieli nie może korzystać ze swojej własności?

Jak nadal niejasne, to podam przykład - Ty, ja i Marian składamy się, by zbudować dom. Przez jakiś czas mieszkamy w nim razem. Po jakimś jednak czasie Marian i J decydujemy, ze od dziś T nie będziesz miał wstępu do jednego z pokoi, bo jesteś blondynem, a nie brunetem jak my. Jakim prawem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo dobrze że jezdzą bus pasem inaczej stalibyśmy w korku do Wrzeszcza Wszystko przez nieumiejętne rządzenie włodarzy ktorzy fundują nam przejścia co 100m w dodatku nad tunelami
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zawsze będzie mógł się przefarbować i będzie mógł korzystać z pokoju. Tak samo można wsiąść do autobusu/taksówki lub na motocykl i korzystać z tego pasa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry