Widok

Samoloty nad baninem

Hej,
od jakiegoś czasu znacznie zwiększyła sie częstotliwość latających samolotów. Kiedyś nie wkurzało mnie to tak bardzo ale od jakiegoś czasu poprostu mnie to drażni.
Wszystkie, które lecą w na zachód skręcają w lewo po starcie i lecą tuż nad moim domem... Czy jest jakas szansa i sposób aby wymóc na władzach lotniska aby przesunąć korytarz powietrzny tak aby samoloty latały nad niezamieszkaną częścią banina i aby po starcie wzbiły się wyżej zanim zaczną skręcać lub też aby startowały w drugą stronę- zważywszy na to że startując w stronę gdańska to są takie zabudowy jak CH Matarnia, Auchan i cała reszta marketów, Trójmiejska obwodnica, PKM czyli niezamieszkiwana częśc przez społecznośc ludzką. Myślę że uczestnikom tych że okolic samoloty nie będą przeszkadzać bo kto na nie zwraca uwagę gdy jedzie obwodnicą, lub jest na zakupach w Auchan czy leroy ew C.H. Matarnia.
może petycję, może burmistrz pomoże?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 20
kiedyś był poruszany temat samolotów na forum niektórzy pisali że to "atrakcja "Banina ( byli ,są )zadowoleni tą sytuacją , latem nie można okna otworzyć hałas zagłusza skutecznie wszystko jestem starym mieszkańcem Banina i od początku powstania lotniska wiadomo było że będzie ciężko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie ma to jak kupować działke tuż przy lotnisku i narzekać, że latają samoloty... Może lotnisko przenieśmy po prostu..
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Warto tez zauważyć (będąc mniej zaślepionym i samolubnym) że:
1. nie wiem gdzie jest niezamieszkana część Banina
2. za Matarnią jest osiedle Złota Karczma , czyli mieszkający ludzie
3. a za Auchanem jest osiedle Hossy czyli tez ktoś mieszka

A tak swoją drogą nie zauważyłam jakoś znacznie zwiększenia lotów
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale.. naprawdę? Poważnie? To nie wiecie gdzie działkę/dom/mieszkanie kupujecie? Lotnisko jest od kilkudziesieciu lat tutaj i to jest wiadome, że bezie się rozwijać. A co za tym idzie będzie więcej połączeń lotniczych = więcej samolotów. A to, że lądują/startują od tej strony - z moich obserwacji wynika, że to zalezy od pory roku i kierunku z którego wieje wiatr.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry