Widok

Sanatorium Alma

Witam jade na turnus od 26 czerwca z Torunia. Mam nadzieje,ze cos polepszylo sie w tym osrodku poprzednie komentarze zniechecily mnie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też jadę 26 06 18 r z Białegostoku . Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pozdrawiam do zobaczenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktoś jedzie z okolic M Mławy w 12 kwiecień ?

I ja jadę od 26 czerwca z pod Łodzi . Jestem pełna obaw po lekturze wpisów na forum. Może znajdzie się ktoś , kto mile wspomina pobyt w tym sanatorium i podzieli się z nami ? Do zobaczenia w Almie. Pozdrawiam :)

Witam, też jadę od 26.06 i już się boję.

Miejmy nadzieje że będzie ok.

Ja mam turnus od 27 czerwca.Chyba jako nieliczna czesc kuracjuszy.Jak przyjade to wszyscy beda podobierani

Witam, też jadę w tym terminie tzn od 26 06 2018. Bardzo się boję, zwłaszcza ze to mój pierwszy wyjazd do sanatorium. Może ktoś, coś podpowie , pocieszy, uspokoi?

Hello Gosia 15 ;-)
Nie bierz serio komentarzy ludzi którzy chcą zaistnieć po przez głupie komentarze.
W rankingach ZUS to dobry ośrodek jak na możliwości i standardy ZUS.
Dobra rada na przyszłość:
Znajdź mapkę i wykaz ośrodków ZUS dla Twojego schorzenia.
Poczytaj opinie o zabiegach - to jest najważniejsze.
Przy wyborze ośrodka zasugeruj dwie lub trzy lokalizacje które wybierzesz. Czasem to pomaga.
Na 4*, klimatyzację i RTV z górnej półki raczej nie licz.
Jak już będziesz w Almie zasugeruj lekarzowi jakie obecne zabiegi były najbardziej skuteczne dla Ciebie oraz jakie są dla Ciebie mało komfortowe lub bolesne.
Tak na pocieszenie :
Sezon wakacyjny i nadmorskie klimaty. Baza zabiegowa na którą prawie nikt nie narzekał na forum a nawet chwalili masażystę i zaangażowany personel. Jedzenie spoko, więc uszy do góry i ruszaj Gosia 15. Wierzę że dasz Sobie radę i wrócisz zadowolona :-)
Gorąco pozdrawiam
Piotr
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Monia jasne że będzie ok !!!
Przeczytaj mój komentarz dla Gosia 15 :-)
Będziesz zadowolona !!!
Pozdrawiam
Piotr

Witam ~Piotr1968 :-)
Dziękuje za wsparcie i informacje. Chyba byłeś już w sanatorium, może nawet w Almie skoro masz wiedzę na ten temat. Widziałam raczej pozytywne opinie o zabiegach rehabilitacyjnych. Myślę ,że da się przetrwać różne niekoniecznie komfortowe warunki jeśli tylko trafi się na dobre towarzystwo . Może będzie dobrze. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam : -) Gosia15

Witaj Gosia 15 ;-)
Nie byłem jeszcze a Almie ale byłem w innych które na forach miały baaaardzo negatywne recenzje. W realu było mega fajnie. Najważniejsze to zabiegi i fajna ekipa z którą można miło spędzić czas popołudniowy. Lato, las, plaża, czego chcieć więcej oprócz słonecznej pogody. Narzekaczy którzy szukają dziury w całym jest sporo - chcą zaistnieć siejąc nie zawsze prawdziwe informacje oraz czepiając się że są komary w lesie, itp.
Gosia 15 - uszy do góry. Weź kocyk plażowy i podręczny zestaw kuracjusza i jeśli trafisz na dobrą ekipę to będziesz mega zadowolona !!!
Nie walcz z "marudami" bo przegrasz - jest ich zdecydowanie więcej ;-)
Do zobaczenia
Pozdrawiam i słoneczka życzę.
Piotr
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj~ Piotr 1968 :-)
Fajnie , ze swoim optymizmem potrafisz zarażać innych ludzi. Dzięki Tobie optymistów będzie więcej niż maruderów :-)
A to ważne! Mogę zapytać ,jeśli to nie tajemnica ,czy też jedziesz do Almy od 26 czerwca? Oczywiście nie musisz odpowiadać .
Dziękuję, pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku w sanatorium :-) Gosia 15

Witaj Gosia 15 :-)
Jadę zaraz po Tobie. Od 21 lipca. Od soboty ale chyba przyjadę w piątek 20 lipca koło południa. Obczaję okolicę co i gdzie i jak ;-) i aby nie stać w kolejce w dzień rozpoczęcia turnusu. Jest to dodatkowo płatne 100 PLN - odrobina szaleństwa na dobry początek. Widzę że jesteś pozytywną osobą i na pewno przyciągniesz super ludzi z którymi spędzisz miłe chwile podczas turnusu. A jest co zwiedzać i gdzie spacerować. To mega fajny odcinek od Sopotu przez Gdańsk, Mikoszewo, Stegnę, Sztutowo aż po Krynicę Morską. Jeśli będziesz samochodem to luksus. Jeśli nie to na pewno kogoś zamówisz. Sama wyspa też ciekawa. W hotelu obok można pożyczyć podobno rower i jest fajna trasa rowerowa wokół wyspy.
Twój wyjazd zdecydowanie będzie udany!!!
Jak już będziesz to odezwij się co i jak.
Kiedy są wieczorki i czy regionalny Amber jest dobrze schłodzony ;-)
Ja na pewno wybiorę się na bursztyny. Wiem gdzie są prawie zawsze. Co roku zbieram słoiczek :-)
Gosia 15 trafisz na dobrą pogodę i unikalny nadmorski klimat. Jest tam rezerwat ptaków a one wiedzą najlepiej gdzie jest dobre miejsce.
Jak będziesz chodzić na spacery to pomyśl czasem o mnie i napisz jak się czujesz...
Gorąco pozdrawiam
Piotr

http://sobieszewska.wyspa.pl
Tu znajdziesz więcej fajnych i formacji.
Pozdrawiam serdecznie Piotr.

Witaj~ Piotr 1968 :-)
Widzę ,że jesteś dobrze zorientowany w tym terenie. Ja niestety nie , dlatego tym bardziej dziękuje za wszelkie informacje i link do wiedzy. Bardzo lubię spacerować oraz jeździć rowerem i odkrywać różne ciekawostki krajoznawczo przyrodnicze. Nigdy nie zbierałam bursztynów ale być może uda mi się odnaleźć właściwe miejsce. Będzie to ciekawe doświadczenie :-) Niestety nie będę samochodem. Na pewno odezwę się , podzielę swoimi spostrzeżeniami i odczuciami. Pozdrawiam :-) Gosia15
A cha i z pewnością pomyślę o Optymiście, który rozgonił moje "czarne chmury" :-)

Znalazłem test o sanatoriach w internecie.
Jedno z pytań brzmiało:

Czy kuracjuszom w sanatorium bliżej jest do:
A) butelki alkoholu
B) łóżkowych igraszek
C) gabinetu lekarza

Nie doszedłem do końca testu i nie poznałem odpowiedzi ale ciekawie będzie jak poznam wasze sugestie ...
Co o tym myślicie ???

Witaj ! ~Piotr 1968 :-)
Nie byłam i nie wiem ale też chętnie poznam opinie stałych sanatoryjnych bywalców . Myślę Piotrze, że Ty coś wiesz na ten temat, może więc podzielisz się swoimi spostrzeżeniami? Pozdrawiam Gosia :-)

Cześć Piotr....może z tą odpowiedzią jak z tworzeniem grup na turnusie:)? Jak dojdziesz do końca testu podziel się z nami wrażeniami :).Pozdrawiam Małgosia

Inne tematy z forum Sobieszewo

Aves Resort&SPA (4 odpowiedzi)

Aves Resort&SPA powstanie w zacisznej części Wyspy Sobieszewskiej, w bezpośrednim sąsiedztwie...

do góry