Widok
Santo Subito - Cantobiografia Jana Pawła II
Premierowy koncert Piotra Rubika do słów Jacka Cygana
SANTO SUBITO Cantobiografia Jana Pawła II
29 sierpnia 2009 r. godz. 19.00 Opera Leśna w Sopocie
Libretto - Jacek Cygan
Soliści - Zofia Nowakowska, Marta Moszczyńska, Anna Józefina Lubieniecka, Michał Gasz, Grzegorz Wilk, Michał Bogdanowicz,
Narrator - Jakub Wieczorek,
Chóry i orkiestra - Wrocławski Chór Akademicki, Chór "La musica corale" ...
więcej
więcej
ty prostaku
kto ciebie upowaznił do obrażania ludzi naucz się kultury i szanuj innych ludzi a panu Rubikowi nie sięgasz nietylko do pięt ale wypowiadając jego nazwisko schyl głowę z szacunkiem bo on robi coś pożytecznego a ty możesz się tylko poszczycić kloszardowym językiem którego nie akceptował Ojciec Święty.
hahahaha, panu rubiku, hahahah
bo skonam. o sobie bym tak nigdy nie napisał, bo nie jestem takim szarlatanem jak on.
maja, otwórz uszy, posłuchaj PRAWDZIWEJ muzyki, a nie jakiegoś bezczelnego samozwańca.
załoze sie z toba o stówe, że jako wielka fanka, podeszłabyś do niego po autograf, odpowiedział by spier****.
maja, otwórz uszy, posłuchaj PRAWDZIWEJ muzyki, a nie jakiegoś bezczelnego samozwańca.
załoze sie z toba o stówe, że jako wielka fanka, podeszłabyś do niego po autograf, odpowiedział by spier****.
o ho ho
wszyscy jacy nagle błogosławieni, papież i spiew, katolicy się ujawnili. żeby jeszcze autor tego marnego show miał za coś slowa Ojca Świętego.
prawda jest taka, że ma to gdzieś. liczy się tylko kasę, a na papieżu mozna zarobić, oj mozna, szczególnie dobrze wiedzą o tym spece od marketingu rubika.
lepiej kase na bilety, przekażcie na jakąś fundację...
prawda jest taka, że ma to gdzieś. liczy się tylko kasę, a na papieżu mozna zarobić, oj mozna, szczególnie dobrze wiedzą o tym spece od marketingu rubika.
lepiej kase na bilety, przekażcie na jakąś fundację...
Recepta na sukces
szmirowata, prymitywna muzyka (ale za to z etykietką "poważna")
+
tandetne, grafomańskie teksty (ale za to "natchnione" i "głębokie")
+
ostry lansik w pudelkach i innych galach (ale z wyniosłą miną subtelnego "artysty")
+
dewocja, Kościółek Matka Nasza, kult Św. Ojca Polaka itd. (to wszystko takie szczere, takie z potrzeby serca, takie skromne i pobożne)
=
megasukces w III RParafialnej
+
tandetne, grafomańskie teksty (ale za to "natchnione" i "głębokie")
+
ostry lansik w pudelkach i innych galach (ale z wyniosłą miną subtelnego "artysty")
+
dewocja, Kościółek Matka Nasza, kult Św. Ojca Polaka itd. (to wszystko takie szczere, takie z potrzeby serca, takie skromne i pobożne)
=
megasukces w III RParafialnej
Było świetnie
Zakończony owacją na stojąco :) Niezapomniane chwile :) Internet tworzy złudne twarze Mu i Jego zespołowi.
A co do dzieci niżej to Pan P.Rubik z klaskaniem ma tyle wspólnego co powstały setki aby pogratulować. Pierwszy raz byłem i dopiero co wróciłem. Pięknie wykonane wszystkie utwory. Aż ciarki przechodziły co chwilę :)
Naprawdę polecam.
PS. Nie ma co mieszać życia prywatnego z zawodowym. Szkoda tylko, że oczerniają tylko Ci, którzy nigdy nie byli na byle przedstawieniu, a co dopiero tutaj mówić o operze na taki temat.
A co do dzieci niżej to Pan P.Rubik z klaskaniem ma tyle wspólnego co powstały setki aby pogratulować. Pierwszy raz byłem i dopiero co wróciłem. Pięknie wykonane wszystkie utwory. Aż ciarki przechodziły co chwilę :)
Naprawdę polecam.
PS. Nie ma co mieszać życia prywatnego z zawodowym. Szkoda tylko, że oczerniają tylko Ci, którzy nigdy nie byli na byle przedstawieniu, a co dopiero tutaj mówić o operze na taki temat.