Widok

Scala

Śródmieście Temat dostępny też na forum:
Apartamenty Scala ze względu na swoją lokalizację umożliwiają życie w centrum miejskich wydarzeń, a jednocześnie zapewniają wypoczynek nieco na uboczu głównych szlaków turystycznych Głównego i Starego Miasta Gdańska.

Śródmiejska lokalizacja sprawia także, że samolotem, pociągiem, kolejką, tramwajem, autobusem, autem, rowerem, hulajnogą czy pieszo można łatwo dostać się w dowolne miejsce.

W ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też tak uważam,

winyl jest super. I do szpitala i do biura i do żłobka. A jaka wygoda dla dewelopera!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Słychać, że się pan zakochał w Skali Modernie.

Skoro Pan tak hurtowo kupuje, to radzę się rozejrzeć po innych projektach w Śródmieściu Gdańska. Też mają standardowe wykończenie dla takich co skupują do wynajmu, a w lepszych lokalizacjach dla najmu krótkoterminowego.

Trzeba było słuchać Prezesa. Dobrze Państwu radził.

Mogliście kupić mieszkanie po 6900 - 7200. Zamiast obecnej kawalerki mogliście mieć mieszkanie 3 pokojowe z tarasem lub loggią. Swoją drogą ciekawi mnie skąd to zamiłowanie do terenów powojskowych i hałasu ulicznego, skoro czekaliście na to właściwe mieszkanie w tym miejscu od 2011 roku? Czyżby siła tradycji? I koszary wygrały z Wyspą Spichrzów?

W blokach za 18000 za m2

Cena jak za pałace dla nowobogackich.

Przede wszystkim radykalnie podniosła cenę sprzedaży mieszkań.

Konkretnie dwukrotnie.

oj to samo ID co kilku osób już odbierało ;) czyli odpowiedź sponsorowana :))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kupilem mieszkanie dwupokojowe

te rozwiazanie moderny model m to najlepsze co wymyslono1!!!! nie musialem zalatwiac sobie ekip tylko kupilem pare mebli i mieszkanie gotowe. jak za te cene to warto, jak sobie policzylem ile trwalby remont, moje nerwy i absurdalne koszty ekip i materialow to az mnie serce boli, a juz wiek nie ten
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

classic

i jestem bardzo zadowolona ze to wybrałam, na odbior potrzebowalismy okolo godziny i nie mielismy duzo uwag
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej, jak wyglądał odbiór? jaki masz model M? Mam mieszkanie w budynku 5.2. i chyba jesień/wiosna będę odbierać

jaki masz styl ? długo trwał odbiór, mam mieszkanie w budynku 5.2.

Scala odbiory

Poszło szybko, nie mieliśmy zbyt dużo czasu na odbiór ale panie które wydawały nam mieszkanie same spisały kilka rzeczy wiec ogólnie na plus, trochę zarysowań i uszczerbków ale nic co nie powstałoby przy zwykłym remoncie jesteśmy zadowoleni. Trochę kafle maja inny wzór niż na próbce w biurze sprzedaży ale już trudno, nie musieliśmy ich chociaż układać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jesteśmy po odbiorze

jest ok, martwi mnie troche plac budowy wokol ale takie zycie jak sie kupuje w pierwszym bloku. Na plus to wysokie drzewo na dziedzincu. Wykonanie okej, nie musielismy szukac ekipy remontowej a jestesmy z poludnia podoba mi sie kuchnia jak wyszla.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

My mamy inne odczucia

Mieszkanie wydano nam przed terminem, sprzęt był zgodny z umową, a poza drobnymi mankamentami nie było sie do czego przyczepić. Jeszcze z żoną byliśmy pod wrażeniem nasadzeń które zrobiono przed budynkiem. Myślałem że dostaniemy pusty ogródek jak robi wielu deweloperów a tutaj miła niespodzianka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sąsiad

Ja w tej klatce od wschodu, w krótszym skrzydle budynku. Zapraszam na kawkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Budynek 5.2. nie wiem jaki jest podział na klatki, mi Pani M... z Moderny mówiła, że jest przyspieszenie i we wrześniu będzie pozwolenia na użytkowanie i odbiory.... ja mam zgodnie z aktem notarialnym luty 2023
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Klatka 5.2

3/4 kwartał? a odbiory nie mialy byc dopiero za rok?

nie wiem która klatka w 5.2. jest mniejsza A czy B? Pozdrawia drugie piętro 5.2. :)

Sąsiad

Ja na pierwszym piętrze w mniejszej klatce w 5.2.

ech, zauważyłem na elewacji budynku na zdjęciach, które udostępniają, nierówności na elewacji w słońcu - wychodzi pofałdowana cegła, tj. zastosowanie II gatunku zapewne. Reklamacje jakieś miałeś? uwzględnili coś do poprawy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

odbiór mieszkania

w zeszłym tygodniu odbierałem swoje wymarzone mieszkanie. Oczywiście miał być wysoki standard piękne meble i wykończone łazienki .Co spotkałem Bardzo niska jakość wymalowanych ścian , porysowane sufity ,podłoga winylowa pod którą nie na samopoziomującej wylewki wygląda bardzo nie równo, praktycznie wszystkie szyby porysowane ,gniazdo elektryczne zamontowane w świetle płyty indukcyjnej ,i oczywiście cały sprzęt zupełnie inny niż zapisany w akcie notarialnym :( i oczywiście nie jest przybliżony standardem do tego co miał być :( Na pytanie czemu w łazience nie ma otworu technicznego pod wanną usłyszałem że to decyzja kierownika remontu .hmm ciekawe standardy .Listwy przypodłogowe pookazują krzywość podłóg w każdym pomieszczeniu, podłoga w łazience poniżej winylowej podłogi niczym nie zabezpieczona żadną listwą .Odstające przyciski od wc .Generalnie dramat tak jakby nie było kierownika budowy i nikt nie pilnował podwykonawców. Za tą cene nie polecam :)!!!!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry