Widok

Ścieki i opróżnianie szamba

Jeśli można zapytać: z jaką firmą macie umowę na wywóz ścieków i ile płacicie za 1m3 (lub za opróżnienie szamba)?

Polecacie kogoś w tym temacie? Dziękuję za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
Kiedyś miałem zbiornik szambo. Jak budowałem dom to ustaliłem jaka jest
największa beczka samochodowa w okolicy. Wtedy to było 14m3. Teraz jest 16m3. Dwa lata temu za 14m3 płaciłem 170zł. Generalnie im
większy zbiornik tym bardziej ekonomicznie.Teraz korzystam z kanalizacji i
jest ok 30% taniej.
Pozdrawiam Mirek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Korzystam z usług "Jeżewski". Za 10m3 trzeba zapłacić 120,1 pln. Umowy nie mam żadnej. Dzwonię z rana i przyjeżdżają tego samego dnia lub na ustalony termin.

Masz do wyboru jeszcze usługi świadczone przez Rychert, Plichta, ZUK Glincz. Wszystkich znajdziesz w google ceny takie same lub zbliżone.

Mirek:

Nieprawda iż im większy zbiornik to taniej cena za m3 jest taka sama ;]
Korzystam z Albudu - 10m3 120 zł.
Ja również Albud
Teraz podziemny duży zbiornik wykorzystuję na gromadzenie deszczówki
do celów ogrodniczych. Ilość zgromadzonej wody pozwala na zasilenie roślin w okresie braków opadów atmosferycznych. Mieszkam w Baninie
od kilku lat i tzw." zakaz podlewania " nie jednokrotnie był ogłaszany
przez ZUK. 1m3 wody kosztuje mnie teraz 18gr a nie 2,6zł. Dzielenie się własnymi doświadczeniami nie jest głoszeniem nieprawdy.
Mirek zgadza się masz rację korzystanie z kanalizacji wychodzi taniej nawet więcej niż 30%. Myślałem, że masz na myśli że większa beczka zmniejsza cenę wywiezienia 1m3.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście, że taniej. Ten, który wywozi szambo musi zarobić dodatkowo (oprócz kosztu zrzucanych sciekow) na paliwo + kierowcę, jeśli takiego zatrudnia i jakiś zysk dla firmy.
Cenniki wody i ścieków w gminie mamy tutaj:
http://mojezukowo.pl/2014/12/29/w-2015-roku-cena-wody-sciekow-bez-zmian/
1m3 wody kosztuje 2,6zł + dodatkowo jeśli ma się kanalizację, to pobierana jest opłata za zrzut ścieków.
Jeśli masz szambo, to płacisz tylko za wodę, a zamiast zrzutu za wywiezienie szamba. Cena za zbiornik 10m3 to ok. 120 zł.
Wybór w firmach jest spory: baniński ALBUD, ZUK z Glincza, Plichta z Przodkowa, Jeżewski z Żukowa.
Z zadna z tych firm nie trzeba umowy i za kazdym razem moge dzwonic do innej?

Umawiacie sie czasami z sasiadem na 1 kurs by wyszlo taniej?
był Albud ale terminy długie, teraz mam z dnia na dzień lub tego samego dnia Richert i można płacić przelewem,120 ziko za 10m3
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie sadze zeby umawianie razem z sasiadem cos zmieniło...

Inne tematy z forum Banino

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

do góry